Selskabsmeddelelse nr. 8 / 2011

NewCap Holding A/S - Delårsrapport 1. halvår 2011


Hellerup, 2011-08-30 15:41 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Resume

1.halvår 2011

  • H1: Netto rente- og gebyrindtægter udgør DKK 60 (56) mio.
  • H1: EBTDA udgør DKK -3 (-65) mio.
  • H1: Resultat før skat DKK -9 (-78) mio.

Koncernens resultater

  • Fokus i 1. halvår 2011 har været fortsat konsolidering og videreudvikling af de svenske forretningsområder, bestående af Broker Services, Private Financial Services og Asset Management, herunder stillingtagen til eventuelt salg af aktiviteterne, håndtering af retssagen fra Finansieringsselskabet af 11/2 2010 A/S samt den fortsatte afvikling og salg af øvrige aktiver m.v.
  • På denne baggrund har koncernen realiseret en betydelig forbedret indtjening, idet der dog fortsat er realiseret et underskud.

Strategi vedrørende de svenske aktiviteter

  • Det er fortsat ledelsens vurdering, at den optimale værdi af de 3 forretningsområder på sigt bedst kan realiseres af en anden ejer. Selskabets er på denne baggrund i gang med en proces, hvor der er tilknyttet corporate finance og juridiske rådgivere for vurdering af om – og i givet fald hvornår – et salg af forretningsområderne bør gennemføres.
  • Det er i denne sammenhæng også ledelsens opfattelse, at såfremt et salg ikke kan gennemføres på tilfredsstillende vilkår udskydes beslutningen. Forretningsområderne vil i stedet i samarbejde med forretningsområdernes ledelse og medarbejdere blive fortsat videreudviklet med henblik på en forbedret indtjening og et potentielt senere salg.
  • Den i delårsregnskabet indregnede værdiansættelse af immaterielle anlægsaktiver er baseret på de i forbindelse med årsregnskabet for 2010 gennemførte værdiforringelsestest. En eventuel ændring heri vil senest blive foretaget i forbindelse med udarbejdelse af årsregnskab 2011, bl.a. efter en afslutning af ovenstående vurdering. Der henvises i øvrigt til årsrapport for 2010 for en nærmere beskrivelse af værdiansættelse og værdiforringelsestest.

 NewCap’s forretningsområder

  • De svenske forretningsområder har i 1. halvår 2011 realiseret et resultat (EBTDA) på knap SEK 20 mio. Resultatet er tilfredsstillende og i overensstemmelse med de tidligere udmeldte forventninger om resultat (EBTDA) for hele 2011 på SEK 35 – 45 mio.

 Broker Services, EBTDA for 1. halvår 2011 DKK 12 (17) mio.

  • Koncernen har afhændet en andel af det tidligere datterselskab, Nordic Broker Association, således at selskabet pr. 1. januar 2011 er indregnet som associeret virksomhed, der ikke konsolideres i regnskabstallene for koncernen. Dette har betydet et fald i netto rente- og gebyrindtægter på DKK 3 mio. sammenlignet med 1. halvår 2010.
  • Broker Services oplever fortsat et svagt nettofald i antallet af kontrakter, men da der løbende opspares nye midler har volumen målt i SEK været relativ konstant i perioden. Der er fortsat fokus på at vende udviklingen, således at forretningsområdet oplever en positiv nettotilgang af kunder. Nysalget har udviklet sig tilfredsstillende, men afgangen af kontrakter er fortsat for høj.

 Private Financial Services, EBTDA 1. halvår 2011 DKK 0 (-9) mio.

  • Private Financial Services netto rente- og gebyrindtægter er i 1. halvår 2011 steget med godt DKK 5 mio. til DKK 16 (11) mio. Denne stigning skyldes bl.a. en stigning i valutakursen, samt en indregnet momskorrektion i sammenligningstallene for 1. halvår 2010.
  • Private Financial Services har fortsat tilgang af nye kunder fra såvel interne som eksterne salgskontorer og havde ultimo 1. halvår 111.000 (111.000) kunder indenfor den svenske PPM opsparing. Forretningsområdet fokuserer løbende på at forbedre gentegningsprocenten af PPM-kunder, og dermed reducere kundeafgangen.
  • Den varslede ændring i rammevilkårene for den svenske præmiepensionsopsparing (PPM) er i juni 2011 blevet endeligt besluttet af Pensionsmyndighederne. De nye vilkår indebærer at det pr. 1. december 2011 ikke længere er muligt at foretage de såkaldte masseombytninger af fonde i PPM-systemet (automatisk fondbytte for tusinder af PPM-kunder på een gang). Det er samtidig fastslået at de svenske myndigheder ikke ønsker at forhindre at private pensionsopsparer vælger at lade deres PPM-opsparing forvalte af en professionel forvaltningstjeneste. Forretningsområdet fortsætter således sin virksomhed og er i færd med at foretage de nødvendige tekniske tilpasninger af forretningsmodellen, således at man fortsat kan tilbyde omkostningseffektiv forvaltning til private pensionsopsparere.

 Asset Management, EBTDA 1. halvår 2011 DKK 4 (-3) mio.

  • Asset Managements netto rente- og gebyrindtægter er i 1. halvår 2011 steget med DKK 8 mio. til DKK 16 (8) mio. Denne stigning omfatter også et fald på godt DKK 3 mio. sammenholdt med 1. halvår 2010 fra afhændede aktiviteter. Den anførte stigning skyldes dels en indregnet betydelig momskorrektion i sammenligningstallene, samt en optimering af indtægter fra forretningsområdets aktiviteter. 
  • Den samlede forvaltede kapital (AuM) udgør pr. 30. juni 2011 SEK 21,0 (19,9) mia. I sammenligningstallene indgår forvaltet kapital vedrørende afhændede aktiviteter i Bio Fund Management OY.
  • På grund af faldende aktiekurser har de realiserede afkast på de forvaltede midler i halvåret været lavere end forventet, men performance har generelt været tilfredsstillende målt i forhold til konkurrerende produkter. Der er som følge af de foreslåede tekniske ændringer i PPM-systemet i maj foretaget en betydelig omlægning af forvaltede PPM-midler til egne forvaltede fonde (herunder fund-of-funds) for at sikre en fortsat optimal forvaltning af kundernes midler.

Banking, EBTDA 1. halvår 2011 DKK -2 (-32) mio.

  • Banking er under afvikling og de resterende aktiver relateret til forretningsområdet søges afviklet eller realiseret, hvorefter der ikke vil være aktiviteter indenfor dette forretningsområde.

 

Øvrige begivenheder efter periodens udløb

  • Koncernen har efter regnskabsperiodens udløb konstateret stigende uro og usikkerhed på de finansielle markeder. En fortsat uro og usikkerhed kan påvirke rammer og markedsvilkår for aktiviteter og planer for salg af selskabets aktiver. Det er imidlertid på tidspunktet for aflæggelse af perioderegnskabet ikke muligt at vurdere hvilken konkret indvirkning det vil få på selskabets planer.
  • Som et led i den igangværende styrkelse og tilpasning af de svenske aktiviteter er det besluttet at ændre navnet på Monetar Pensionsförvaltning AB med virkning fra ultimo august 2011. Selskabets nye navn er Monyx Financial Group AB. Samtidig er navnet på koncernens Luxembourg-baserede investeringsfonde ændret fra Capinordic Funds SICAV til Monyx Funds SICAV. Baggrunden for det anførte navneskifte er alene at sikre en tydelig adskillelse mellem selskabets forretningsområder.
  • Der er herudover ikke efter 30. juni 2011 indtrådt begivenheder, der har væsentlig betydning for selskabet.

 

 Med venlig hilsen

 

Peter Steen Christensen

Direktør og bestyrelsesmedlem

  

For yderligere information kontakt venligst:

 

Peter Steen Christensen

Telefon: +45 8816 3000

E-mail: info@newcap.dk


Attachments