Exiqon lancerer qPCR arrays til microRNA analyser af tumor og serum/plasma prøver.


Exiqon A/S (NASDAQ OMX: EXQ), en førende leverandør af højt specialiserede produkter til genanalyse, har i dag lanceret to fokuserede microRNA paneler til sensitiv og specifik kvantificering af microRNA fra serum/plasma og tumor prøver.

De ny fokuserede qPCR paneler tilbyder forsker, der arbejder med analyse af microRNA et klart forspring og mulighed for besparelse i både tid og ressourcer. Det er muligt fordi Exiqon har udført omfattende analyser af serum/plasma og tumor prøver og derigennem identificeret de mest betydningsfulde microRNA’er fra disse. De nye fokuserede paneler indeholder derfor kun de mest relevante microRNA’er inden for hvert område.

De fokuserede PCR paneler er tilgængelige i både 96 og 384 brønds arraylayout og er baseret på Exiqons patenterede miRCURY LNA™ Universal RT microRNA PCR system. Dette system giver, på grund af Universal RT processen, mulighed for pålidelig microRNA profilering fra kun 1 pg total RNA. Da der ikke er behov for pre-amplifikation sikre denne proces minimale usikkerhederne i dannelsen af cDNA.

De fokuserede paneler til serum/plasma analyser er baseret på resultatet af genome-wide qPCR microRNA data fra mere end 2.000 raske individer samt patienter ramt af forskellige definerede sygdomme. Herved er i alt 175 microRNA’er blevet identificeret som særligt vigtige for analyser af serum/plasma prøver. Disser 175 microRNA’er er inkluderet på serum/plasma qPCR fokus panelet.

De fokuserede paneler til kræftforskning er baseret på resultatet af genome-wide qPCR microRNA data fra mere end 5.000 tumor prøver dækkende 27 forskellige kræfttyper. Resultatet af analyserne er identifikation af 88 microRNA’er relevante for kræftforskning - alle disse 88 microRNA’er er inkluderet på qPCR fokus panelet til tumor prøver.

Exiqon planlægger lancering af flere fokuserede qPCR paneler til andre forskningsområder

I en kommentar til lanceringen udtaler Senior Vice President for salg & marketing, Dr. Henrik M. Pfundheller:

 ”Vi er glade for at vi i dag kan lancere de to første fokuserede qPCR paneler, der marker starten på en lang række fokuserede qPCR paneler. Lanceringen kommer kun uger efter at en videnskabelig publikation fra en uafhængig forskningsgruppe har dokumenteret fordelene ved Exiqons qPCR system i forhold til konkurrerende produkter”. Og han tilføjer: ”Vores fokuserede paneler udmærker sig ved at have markedets bedst validerede indehold hvilket giver forskere verden over mulighed for at drage fordel af Exiqons viden og ekspertise fra vores mangeårige pioner arbejde inden for microRNA ekspression profilering. Vores fokuserede paneler giver derfor forskerne et forspring da de kan fokusere deres forskning på netop det der er relevant”.

Kunder med interesse for microRNA profilering fra tumor prøver vil få gavn af de nye fokuserede paneler for kræftforskning.

De fokuserede qPCR paneler til kræftforskning indeholder prober for 88 microRNA’er. Disse 88 microRNA’er er udvalgt på basis af genome-wide screening af tusindvis af prøver fra 27 forskellige kræfttyper. Baseret på disse data har Exiqons eksperter inkluderet microRNA’er identificeret som vigtige oncomiR/tumor suppressorer samt microRNA’er der har bevist relation til flere kræfttyper. Yderligere er microRNA’er relateret til enkelte kræfttyper, de såkaldte cancer classifiers, blevet inkluderet. Således vil de fokuserede qPCR paneler kunne sikre forsker hurtige og præcise analyser af tumor prøver hvilket vil kunne bruges til at identificere microRNA signaturer og/eller signifikante microRNA der potentiel kan benyttes som sygdoms biomarkører. Identifikation af microRNA biomarkøre kan potentielt bruges til diagnostiske tests samt til at monitorere effekten af kræftbehandling.

Kunder med interesse for microRNA profilering fra serum/plasma prøver vil få gavn af de nye fokuserede paneler til serum/plasma analyser.

De fokuserede qPCR paneler til serum/plasma microRNA analyser indeholder prober for 175 microRNA’er. Alle disse 175 microRNA’er er identificeret som specifikke for serum og plasma baseret på et enormt antal internt udførte microRNA ekspressions analyser på serum/plasma prøver. Over en (1) million data punkter fra serum/plasma prøver er blevet indsamlet fra raske såvel som syge individer dvs. microRNA ekspressions data fra forskellige sygdomsstadier fra flere kræfttyper, neurologiske sygdomme og inflammations tilstande etc. Disse data har således været udgangspunktet for udvælgelsen af de 175 relevante serum/plasma microRNA’er til de nye fokuserede serum/plasma paneler.

Fordele ved miRCURY LNA™ Universal RT microRNA PCR systemet

Et nyligt sammenligningsstudie udført af en uafhængig forskningsgruppe ved Aarhus Universitets Hospital, Skejby, dokumentere at miRCURY LNA™ Universal RT microRNA PCR systemet har den bedste sensitivitet og linearitet. I studiet fremhæves det i særdeleshed at miRCURY LNA™ Universal RT microRNA PCR systemet udviser overlegen sensitivitet og linearitet på klinisk vigtige serum og plasma prøver med lavt niveauer af microRNA. Resultaterne af studiet er netop (d. 26. august 2011) blevet offentliggjort i BMC Genomics, et verdensførende og anerkendt videnskabelige magasin indenfor genforskning.

Få adgang til studiet i sin fulde længde via BMC Genomics hjemmeside: http://www.biomedcentral.com/1471-2164/12

Exiqons portefølje af microRNA qPCR produkter inkluder foruden de nye fokus paneler også klar-til-brug paneler til genome-wide screening af menneske, mus og rotte microRNA’er, brugerdefinerede Pick&Mix panaler samt RT og Master Mix kit. Derudover tilbyder Exiqon et unikt qPCR data analyse program.

Yderligere information om miRCURY LNA™ microRNA qPCR produkter kan fås via Exiqons hjemmeside: http://www.exiqon.com/qPCR

Yderligere information

Lars Kongsbak, President and CEO, tel. +45 4566 0888 (mobil: +45 4090 2101)
Henrik M. Pfundheller, SVP Sales & Marketing, tel. +45 4565 0420 (mobil: +45 4090 2106)

Se den fulde meddelelse i vedhæftede PDF-fil eller på  www.exiqon.com/investor/portaldk


Attachments