ZEELAND OYJ:N PUOLIVUOTISKATSAUS 1.1. - 30.6.2011


Zeeland–konsernin, aiemmin Eirikuva Digital Image -konserni, ("konserni") liikevaihto katsauskaudella oli 3,2 milj. euroa. Liikevaihto nousi 79,3 % vuoden 2010 vastaavaan ajanjaksoon verrattuma, jolloin se oli 1,8 milj. euroa. Konsernin EBITDA oli -462 tuhatta euroa (01-06/2010 -224 t euroa). Tulos verojen jälkeen oli -806 tuhatta euroa (01-06/2010 -476 t euroa). Konserniluvuissa on kuvanvalmistusliiketoiminnan luvut koko katsauskaudelta ja markkinointiviestintäliiketoiminnan luvut ajanjaksolta 1.5. - 30.6.2011.  

Zeeland Oyj:n (”emoyhtiö”) liikevaihto oli 1,6 milj. euroa, kun se vuonna 2010 oli 1,8 milj. euroa (muutos -8,8 %). Emoyhtiön tulos verojen jälkeen oli -661 tuhatta euroa (-479 tuhatta euroa). Emoyhtiön liiketoiminta koostui Eirikuva-nimellä harjoitetusta kuvanvalmistusliiketoiminnasta.

KONSERNIN AVAINLUVUT                   1-6/2011 1-6/2010 1-12/2010

Liikevaihto, t euroa                   3203      1786      4135     

Käyttökate (EBITDA), t euroa           -462      -224      -96

Liikevoitto/-tappio, t euroa           -752      -439      -580

Voitto/tappio ennen veroja             -806      -476      -663

Henkilöstön määrä kauden lopussa       137       36        36

Tulos/osake, euroa                     -0,01     -0,03     -0,04

Omavaraisuusaste, %                    30,8 %    2,2 %     -7,3%

Oma pääoma/osake, euroa                0,020     0,003     -0,01

PÄÄTAPAHTUMAT 1.1.-30.6.2011 EMOYHTIÖSSÄ

Eirikuva Digital Image Oyj Abp (nykyinen Zeeland Oyj) tiedotti 28.1.2011, että eräiden sen suurimpien osakkaiden tekemän vapaaehtoisen ostotarjouksen perusteella tarjottiin tarjouksen tehneille sijoittajille yhteensä 36.338 osaketta. Ostotarjouksen hinta oli 0,05 euroa osakkeelta.

Eirikuva Digital Image Oyj ilmoitti 31.1.2011 suunnittelevansa yhdistymistä Zeeland Oyj:n (nykyinen Zeeland Group Oy) kanssa ja keskeyttävänsä vapaaehtoisen osakkeen poistamisen First North –markkinapaikalta. Samalla aiemmin tiedotetun ostotarjouksen hyväksyneille annettiin mahdollisuus perua tekemänsä ostotarjous. Ostotarjouksessa hyväksytystä 36.338 osakkeesta 31.738 osakkeen osalta ostotarjous peruutettiin. Ostotarjouksen lopullinen toteutunut osakemäärä oli 4.600 osaketta.

Eirikuva Digital Image Oyj Abp ilmoitti 29.3.2011 solmineensa yhdistymissopimuksen Zeeland Oyj:n kanssa aiemmin ilmoitetun mukaisesti. Yhdistymissopimuksen perusteella silloisen Zeeland Oyj:n osakkeenomistajille tultaisiin suuntaamaan 135.545.400 uutta yhtiön osaketta. Yhdistymisen jälkeen syntyvästä kokonaisuudesta  10,3 % kuuluisi Eirikuvan vanhoille osakkeenomistajille ja 89,7 % Zeelandin entisille osakkeenomistajille.

Allekirjoitetun yhdistymissopimuksen perusteella Eirikuvan hallitus tulisi ehdottamaan Eirikuvan varsinaiselle yhtiökokoukselle, että Eirikuvan toiminimi muutetaan Zeeland Oyj:ksi. Edelleen ehdotettaisiin, että Eirikuvan hallitukseen nimettäisiin vanhana jäsenenä Ville Skogberg sekä uusina jäseninä Pekka Siivonen-Uotila, Tanu-Matti Tuominen, Janne Mäkelä, Elina Yrjölä ja Marko Parkkinen.

Eirikuvan hallitus tulisi lisäksi ehdottamaan Eirikuvan varsinaiselle yhtiökokoukselle, että yhtiön tilintarkastajaksi valittaisiin KHT Jari Paloniemi ja varatilintarkastajaksi KHT Veikko Terho.

Eirikuvan osakkeenomistajista 63,5 % ilmoitti kannattavansa yhdistymissopimuksen perusteella edellä mainittuja Eirikuvan hallituksen ehdotuksia varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Eirikuva Digital Image Oyj Abp:n hallitus kutsui 13.4.2011 koolle yhtiön varsinaisen yhtiökokouksen pidettäväksi 4.5.2011.

Eirikuva Digital Image Oyj Abp julkaisi 4.5.2011 samana päivänä pidetyn varsinaisen yhtiökokouksen päätökset. Yhtiökokous päätti hyväksyä tehtyjen esitysten mukaisesti yhdistymisen Zeeland Oyj:n kanssa. Yhtiökokous päätti tehtävän yhdistymisen toteuttamiseksi järjestettävästä suunnatusta osakeannista, yhtiön toiminimen muuttamisesta Zeeland Oyj:ksi ja uuden hallituksen ja tilintarkastajien nimeämisestä yhdistymissopimuksen mukaisesti. Yhtiön kuvanvalmistusliiketoimintaa päätettiin jatkaa Eirikuva-aputoiminimellä.

Yhtiökokous valtuutti myös hallituksen päättämään omien osakkeiden hankinnasta sekä valtuutti hallituksen päättämään mahdollisista osakeanneista sekä optio-oikeuksien ja muiden osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta.

Yhtiökokouksessa oli paikalla 65,1 % yhtiön osakekannasta ja äänimäärästä. Kaikki kokouksen päätökset olivat hallituksen esitysten mukaisia ja yksimielisiä.

Välittömästi yhtiökokouksen jälkeen pidetyssä hallituksen järjestätymiskokouksessa hallitus valitsi keskuudestaan puheenjohtajaksi Pekka Siivonen-Uotilan. Lisäksi uusi hallitus valitsi Yhtiön toimitusjohtajaksi Jari Tuovisen.

Varsinaisen yhtiökokouksen päättämässä suunnatussa apporttiannissa tarjotut 135.545.400 Yhtiön uutta osaketta merkittiin ja maksettiin välittömästi päätöksen jälkeen. Yhtiön hallitus hyväksyi tehdyt merkinnät.

Uudet osakkeet, yhtiön toiminimen muutos ja uudet vastuuhenkilöt merkittiin kaupparekisteriin 6.5.2011.

Zeeland Oyj (aiemmin Eirikuva Digital Image Oyj Abp) julkaisi yhdistymisen jälkeen First Northin sääntöjen mukaisen yhtiöesitteen 9.5.2011.

Kaupankäynti uusilla osakkeilla aloitettiin NASDAQ OMX First North Finland –markkinapaikassa 12.5.2011.

Zeeland Oyj:n hallitus nimitti 8.6.2011 yhtiön toimitusjohtajaksi 1.1.2012 alkaen KTM Tuomas Airiston.

Zeeland Oyj:n hallitus ilmoitti 8.6.2011 aloittavansa YT-neuvottelut koskien yhtiön Eirikuva-nimellä harjoitettavaa kuvanvalmistusliiketoimintaa. YT-neuvottelut päättyivät 28.6.2011. Neuvotteluiden lopputuloksena Eirikuva-liiketoiminnasta vastannut johtaja Merja Ailama-Mäkitalo irtisanottiin. Hän toimi aiemmin myös Eirikuva Digital Image Oyj Abp:n toimitusjohtajana.

TOIMITUSJOHTAJAN KATSAUS                                                       

Vuoden 2011 ensimmäisellä vuosipuoliskolla Eirikuva Digital Image Oyj Abp päätti keskeyttää vapaaehtoisen osakkeen poiston First North –markkinapaikalta ja yhdistyä markkinointiviestintäkonserni Zeelandin kanssa ja jatkaa liiketoimintaa Zeeland–nimellä. Uusi konserni tarjoaa Zeeland-nimellä markkinointiviestinnän palveluita ja Eirikuva-nimellä kuvanvalmistusliiketoimintaa. Markkinointiviestinnän liiketoiminta on siten ollut osa  konsernin toimintaa toukokuussa toteutuneesta yhdistymisestä alkaen.   

Kuvanvalmistusliiketoiminnassa jatkui digitaalisten tuotteiden kysynnän kasvu analogisten tuotteiden myynnin laskun jatkuessa odotetusti. Kuvanvalmistustoiminta ei päässyt ensimmäisenä puolivuotiskautena aiemman johdon laatimiin tavoitteisiin ja katsauskauden tulos oli selvästi suunniteltua heikompi. Tämän perusteella Zeeland Oyj:n nykyinen hallitus arvioi, että kuvanvalmistusliiketoiminnan koko tilikauden tulos jää tappiolliseksi. Jälkimmäisen puolivuotiskauden arvioidaan olevan ensimmäistä parempi. Myös konsernin koko tilikauden tuloksen uskotaan jäävän tappiolliseksi vuodelta 2011.

Zeeland Oyj:n hallitus jatkaa Eirikuva-liiketoiminnan hallinnon uudelleenjärjestelyitä kustannussäästöjen lisäämiseksi sekä markkinointiviestinnän tehostamiseksi. Lisäksi Zeeland Oyj etsii aktiivisesti strategisia yhteistyökumppaneita kuvanvalmistusliiketoiminnan kehittämiseksi ja kartoittaa mahdollisuuksia irtautua kyseisestä liiketoiminnasta.

Markkinointiviestinnän liiketoiminta sujui ensimmäisellä vuosipuoliskolla lähes suunnitelmien mukaisesti. Ainoastaan vuoden alussa perustettu uusi Zeeland PR -viestintäliiketoiminta ei päässyt käynnistymään suunnitelmien mukaisesti yksikön vetäjän pitkästä sairaslomasta johtuen ja viestintäliiketoiminta tullaan uudelleenorganisoimaan syyskuun alusta lukien. Tässä katsauskaudessa on markkinointiviestintätoiminnan luvut ajanjaksolta 1.5. – 30.6.2011. Markkinointiviestinnän liikevaihto 1.1. – 30.4.2011 oli 2.916 tuhatta euroa ja tulos verojen jälkeen 56 tuhatta euroa.      

Zeeland-konsernin markkinointiviestinnän asiakashankinta on onnistunut keväällä 2011 hyvin ja tällä hetkellä loppuvuoden laskutusennusteet ovat budjetin mukaisia. Yleiset markkinatilanteen epävarmuustekijät saattavat kuitenkin vaikuttaa merkittävästi loppuvuoden toteutuneisiin myynteihin ja näin konsernin koko vuoden tulokseen.

Zeeland Oyj:n markkinointiviestinnän operatiivisena johtaja aloittaa Tuomas Airisto 1.9.2011 lukien. Airiston päätehtävänä on markkinointiviestinnän operatiivisen toiminnan tehostaminen ennen siirtymistä konsernin toimitusjohtajaksi 1.1.2012.

TALOUDELLINEN KATSAUS                                                          

TILINPÄÄTÖSTIETOJEN LAADINTAPERIAATTEET                                        

Tämä katsaus on laadittu Suomen kirjanpitolain ja muiden sovellettavien lakien ja määräysten mukaisesti. Laskentaperiaatteet ovat samat kuin vuoden 2010 tilinpäätöksessä. Yhtiössä on laadittu konsernilaskelma per 30.6.2011 ja vertailuluvut per 30.6.2010. Eirikuvan ja Zeelandin yhdistymisen johdosta markkinointiviestinnän luvut ovat mukana ajanjaksolta 1.5.- 30.6.2011.            

Tämä katsaus on laadittu Suomen kirjanpitolain vaatimukset huomioivaa FAS-mallia noudattaen. Konsernin sisäiset liiketapahtumat samoin kuin sisäiset saamiset ja velat on eliminoitu. Luvut ovat tilintarkastamattomia.                                  

TUOTOT JA TULOS                                                                

Kuvanvalmistustoiminnan liikevaihto katsauskaudella oli 1.629 tuhatta euroa ja se laski edellisestä vuodesta 8,8 %, koska digitaalisten tuotteiden kysynnän nousu ei korvannut analogisen tuotteiden kysynnän laskua. Kuvanvalmistustoiminnan liikevoitto ennen konserniaktivan poistoja oli -661 tuhatta euroa.

Katsauskauden markkinointiviestintäliiketoiminnan liikevaihto kahdelta viimeiseltä kuukaudelta oli 1.439 tuhatta euroa ja liikevoitto ennen konserniaktivan poistoja oli -50 tuhatta euroa.

Kuvanvalmistuksen henkilöstökulut pysyivät lähes samana, mutta painopisteen siirtyminen entistä enemmän digitaaliseen tuotantoon pienensi tarvikeostoja edellisen vuoden vastaavan ajankohdan 854 tuhannesta eurosta tämän vuoden 677 tuhanteen euroon.

Kuvanvalmistustoiminnan muut liikekulut nousivat viime vuoden 643 tuhannesta eurosta tämän vuoden 808 tuhanteen euroon.

Kuvanvalmistusliiketoiminnan poistot pienenivät edelleen edellisen vuoden vastaavan jakson 207 tuhannesta eurosta 182 tuhanteen euroon. Konsernitason poistot katsauskaudella olivat 290 tuhatta euroa (1-6/2010 215 t euroa).    

VARAT                                                                           

Konsernin taseen loppusumma katsauskauden päättyessä oli 10.066 tuhatta euroa (06/2010 2.212 t euroa). Emoyhtiön vastaava luku 5.829 tuhatta euroa (06/2010 2.238 t euroa).

Katsauskauden päättyessä Zeeland Oyj:n omavaraisuusaste oli 55,8 % (30.6.2010 2,2 %) ja konsernin 30,8 % (30.6.2010 2,2%).

INVESTOINNIT                                                                   

Konsernin taseeseen kirjatut investoinnit olivat kaudella 01-06/2011 148 tuhatta euroa (01-06/2010 438 t euroa). Emoyhtiön investoinnit olivat 60 tuhatta euroa (01-06/2010 438 t euroa). Katsauskauden investoinnit olivat tavanomaisia liiketoiminnan korvausinvestointeja.

HENKILÖSTÖ                                                                      

Emoyhtiön palveluksessa oli katsauskauden lopussa 30 henkilöä (2010 30) ja katsauskauden aikana keskimäärin 30 (31) henkilöä. Ruotsissa (Eirikuva Nordic Ab) työskenteli 1 henkilö.

Konsernin palveluksessa oli katsauskauden päättyessä 137 henkeä (vuonna 2010 36 henkeä).

KONSERNIRAKENNE                                                                

Zeeland–konserniin kuuluvat emoyhtiö Zeeland Oyj:n lisäksi kokonaan omistetut tytäryhtiöt Eiri Kehys Oy, Eirikuva Nordic AB (Ruotsi) ja Zeeland Group Oy. Zeeland Group on konsernin markkinointiviestintää harjoittava alakonserni, jolla on kolmetoista operatiivisia tytäryhtiötä. 

OSAKKEET JA OSAKKEENOMISTAJAT                                                  

Kymmenen suurinta osakkeenomistajaa 30.6.2011 olivat:                          

1.TT Hallinta Oy             25.201.325 kpl     16,42 %
2.Jari Tuovinen              12.137.394 kpl     7,91 %
3.Juuso Enala                10.255.224 kpl     6,68 %
4.Tanu-Matti Tuominen        8.205.849 kpl      5,35 %
5.Finance Group
  International Finland Oy   8.163.044 kpl      5,32 %
6.Rite Internet Ventures Ab  7.382.500 kpl      4,81 %
7.Pekka Siivonen-Uotila      6.761.175 kpl      4,41 %
8.Tapani Hyysalo             6.259.935 kpl      4,08 %
9.Jimi Veijonen              3.817.033 kpl      2,49 %
10.Tuomo Luoma               3.817.033 kpl      2,49 %

TT Hallinta Oy on Jari Tuovisen ja Tanu-Matti Tuomisen puoliksi omistama yhtiö.

Pekka Siivonen-Uotilan omistuksessa on hänen ja hänen määräysvaltayhtiönsä Takametsä Holding Oy:n omistamat osakkeet.

Zeeland Oyj:n tytäryhtiö Zeeland Group Oy omisti 30.6.2011 yhtiön osakkeita 2,18 % koko osakemäärästä. Yhtiön osakkeista 8,01 % oli hallintarekisteröityinä. Yhtiön osakemäärä oli yhdistymisen jälkeisellä katsauskaudella 151.185.400 kappaletta, ja pysyi muuttumattomana katsauskauden loppuun saakka.  

TAPAHTUMAT TILIKAUDEN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

Zeeland Oyj ilmoitti saaneensa 23.8.2011 tiedoksi haastehakemuksen, jossa yhtiön osakkeenomistaja Kai Mäkelä vaatii 4.5.2011 pidetyn Eirikuva Digital Image Oyj Abp:n varsinaisen yhtiökokouksen julistamista pätemättömäksi osakeyhtiölain 21 luvun 4 § mukaisesti. Saman lainkohdan mukaisesti Mäkelä vaatii täytäntöönpanon kieltämistä. Vaatimus koskee kaikkia yhtiökokouksen päätöksiä. Zeeland Oyj:n kannan mukaan kanne on perusteeton eikä vaikuta yhtiön toimintaan tai toimintaedellytyksiin.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT                                                           

Kuvanvalmistusliiketoiminnassa digitaalisten tuotteiden kysyntä kasvaa edelleen. Lisäksi kysyntä siirtyy edelleen myymälöistä verkkoon. Zeeland Oyj:n Consumer Compass Kuluttajatutkimus Oy:llä teettämän tutkimuksen perusteella Eirikuvan osuus sen kilpailijoiden brändeihin kohdistetusta mielikuva–arvosta on 26 %, mikä on huomattavasti nykyistä markkinaosuutta enemmän. Eirikuva on aiemmin ilmoittanut, että se uskoo markkinoiden kasvavan erikoistuotteiden osalta vuonna 2011.

Markkinointiviestintäliiketoiminnan kysyntä on tällä hetkellä ollut vakiintunutta. Yleinen epävarmuus markkinoilla ja talouden suhdanne-ennusteet vaikeuttavat loppuvuoden arviointia.

LÄHIAIKOJEN RISKIT JA EPÄVARMUUSTEKIJÄT                                         

Markkinointiviestinnän lähiaikojen suurimmat riskit ja epävarmuustekijät liittyvät mahdolliseen suhdannemuutokseen. Mikäli markkinointiviestinnän kysynnässä tapahtuu olennaista vähenemistä tulisi konsernin kyetä reagoimaan siihen riittävän nopeasti. Lisäksi kysynnän mahdollinen vähentyminen tulee lisäämään kilpailua varsinkin perinteisen markkinointiviestinnän alueella.                                               

Eirikuva-nimellä harjoitettavan kuvanvalmistusliiketoiminnan kannalta suurimpia haasteita ovat analogisten tuotteiden kysynnän väheneminen ja kilpailuympäristössä tapahtuvat muutokset. Lisäksi Yhtiön näkyvyys kuvamarkkinoilla ja mielikuva kuluttaja-asiakkaiden keskuudessa vaikuttavat kuvanvalmistusliiketoiminnan menestymiseen.

Tuote- ja palvelukonseptien kehittäminen ja niiden lanseeraaminen markkinoille pitää tapahtua riittävän nopeasti.

Eirikuvan tuloskehityksen jatkuessa alkuvuoden tasolla, yhtiön vakavaraisuus ja maksuvalmius aiheuttavat epävarmuutta ilman pitkäaikaista toiminnan rahoitusta elleivät kustannussopeutukset vaikuta tulosta parantavasti lyhyellä aikavälillä.

SEURAAVA PUOLIVUOTISKATSAUS                                                    

Seuraava puolivuotiskatsaus on tilintarkastettu tilinpäätöstiedote vuodelta 2011 ja se julkistetaan 22.3.2012.                                                 

 

Helsingissä 31. päivänä elokuuta 2011

ZEELAND OYJ

Hallitus  

                                          

Lisätietoja:                                                                                                                             

Jari Tuovinen
Toimitusjohtaja
Puhelin (09) 8866 6880

Yhtiön Certified Adviserina toimii Heiroth Capital Oy puh +358 (0)50 581 0980

TULOSLASKELMA Zeeland- Zeeland- Zeeland-
(1000 euroa) konserni konserni konserni
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 1.1-31.12.2010
LIIKEVAIHTO 3 203 1 786 4 135
Liiketoiminnan muut tuotot 17 33 73
Materiaalit ja palvelut -878 -744 -1 601
Henkilöstökulut -1 579 -621 -1 278
Poistot -290 -215 -484
Liiketoiminnan muut kulut -1 225 -678 -1 425
LIIKETULOS -752 -439 -580
Rahoitustuotot ja -kulut -54 -38 -83
TULOS ENNEN SATUNNAISIA ERIÄ -806 -476 -663
Satunnaiset erät 0 0 0
TULOS ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA -806 -476 -663
Tuloverot 0 0 -23
KATSAUSKAUDEN TULOS -806 -476 -686
       
TASE Zeeland- Zeeland- Zeeland-
(1000 euroa) konserni konserni konserni
  30.6.2011 30.6.2010 31.12.2010
Varat      
PYSYVÄT VASTAAVAT      
Liikearvo 88 88 60
Konserniliikearvo 4 733    
Muut aineettomat hyödykkeet 475 24 16
Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet 548 1 108 941
Sijoitukset 887 0 0
PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ 6 730 1 220 1 017
VAIHTUVAT VASTAAVAT 0 0 0
Vaihto-omaisuus 356 349 284
Myyntisaamiset 1 887 570 672
Muut saamiset 797 4 105
Rahavarat 296 70 126
VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ 3 335 993 1 187
VARAT YHTEENSÄ 10 066 2 213 2 204
       
TASE Zeeland- Zeeland- Zeeland-
(1000 euroa) konserni konserni konserni
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 31.12.2010
Oma pääoma ja velat      
OMA PÄÄOMA      
Osakepääoma 322 322 322
Osakeanti 0 0 0
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 5 037 971 971
Kertyneet voittovarat -1 458 -770 -769
Katsauskauden tulos -806 -476 -686
OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ 3 096 48 -161
VELAT 0 0 0
Pääomalainat 268 0 227
Pitkäaikaiset velat 1 094 868 507
Lyhytaikaiset velat 5 609 1 297 1 632
VELAT YHTENSÄ 6 970 2 165 2 365
OMA PÄÄOMA JA VELAT YHTEENSÄ 10 066 2 213 2 204
       
TUNNUSLUVUT      
(1000 euroa)      
Liikevaihto 3 203 1 786 4 135
Liiketulos -752 -439 -580
% liikevaihdosta -23,5 % -24,6 % -14,0 %
       
Tulos ennen satunnaisia eriä -806 -476 -663
% liikevaihdosta -25,2 % -26,7 % -16,0 %
       
Katsauskauden tulos -806 -476 -686
% liikevaihdosta -25,2 % -26,7 % -16,6 %
       
Omavaraisuusaste-% 30,8 % 2,2 % -7,3 %
(Oma pääoma*100 / Taseen loppusumma)      
       
Oma pääoma / osake (euroa)  0,020  0,003   - 0,010  
(Oma pääoma / osakkeiden määrä kauden lopussa)      
       
Tulos / osake (euroa) - 0,013   - 0,030   - 0,044  
(Katsauskauden tulos/osakkeiden keskim. lkm)      
Osakkeiden keskim. Lkm 60 821 800 15 640 000 15 640 000
Osakkeiden lukumäärä katsauskauden lopussa 151 185 400 15 640 000 15 640 000
Optioiden lukumäärä katsauskauden lopussa 170 000 170 000 170 000
       
Oma pääoma (keskimäärin) 1 064 48 -161
       
Henkilöstön määrä 137 36 36
       
       
RAHOITUSLASKELMA Zeeland- Zeeland- Zeeland-
(1000 euroa) konserni konserni konserni
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 31.12.2010
Liiketoiminnan rahavirta      
Liiketappio -752 -439 -580
Oikaisut liikevoittoon 290 214 404
Käyttöpääoman muutos 1 950 434 257
Rahoituserät -54 -36 -83
Maksetut verot 0 0 -23
Liiketoiminnan rahavirta 1 435 173 -25
       
Investointien rahavirta      
Investoinnit aineellisiin ja aineettomiin      
hyödykkeisiin -148 -438 -504
Yrityshankinta -1 743 0 0
       
Lainasaamisten takaisinmaksut 0 0 0
Investointien rahavirta -1 891 -438 -504
       
Rahoituksen rahavirta      
Maksullinen osakeanti 0 0 0
Uusemissio 0 0 0
Listautumiskulut 0 0 0
Lyhytaikaisten lainojen muutokset   -64 309
Pitkäaikaisten lainojen nostot 627 0 227
Pitkäaikaisten lainojen takaisinmaksut   0 -361
Rahoituksen rahavirta 627 -64 175
       
Rahavirrat yhteensä 170 -326 -354
       
Rahavarojen muutos 170 -326 -271
Rahavarat 31.12.2010/31.12.2009 126 397 397
Rahavarat 30.6.2011/30.6.2010/31.12.2010 296 71 126
       
Käyttöpääoman muutos:      
Lyhytaikaisten liikesaamisten lisäys -1 906 150 -54
Vaihto-omaisuuden vähennys -71 68 134
Lyhytaikaisten velkojen lisäys 3 928 216 177
       
OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSET Zeeland- Zeeland- Zeeland-
(1000 euroa) konserni konserni konserni
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 31.12.2010
SIDOTTU OMA PÄÄOMA      
Osakepääoma 1.1. 322 322 322
Osakepääoman korotus 0 0 0
Osakepääoma 30.6 322 322 322
Muut rahastot 1.1 971 971 971
Siirto rahastoon 4 066 0 0
Muut rahastot 30.6 5 037 971 971
Edellisten tilikausien voitto (tappio) -1 458 -770 -769
Tilikauden voitto (tappio) -806 -476 -686
OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ 3 095 47 -162

 

TULOSLASKELMA Zeeland Zeeland Zeeland
(1000 euroa) Oyj Oyj Oyj
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 1.1-31.12.2010
LIIKEVAIHTO 1 629 1 786 4 135
Liiketoiminnan muut tuotot 7 32 71
Materiaalit ja palvelut -677 -854 -1 817
Henkilöstökulut -575 -557 -1 142
Poistot -182 -207 -468
Liiketoiminnan muut kulut -808 -643 -1 361
LIIKETULOS -608 -443 -583
Rahoitustuotot ja -kulut -54 -36 -78
TULOS ENNEN SATUNNAISIA ERIÄ -661 -479 -661
Satunnaiset erät 0 0 0
TULOS ENNEN TILINPÄÄTÖSSIIRTOJA JA VEROJA -661 -479 -661
Tuloverot 0 0 -21
KATSAUSKAUDEN TULOS -661 -479 -682
       
TASE Zeeland Zeeland Zeeland
(1000 euroa) Oyj Oyj Oyj
  30.6.2011 30.6.2010 31.12.2010
Varat      
PYSYVÄT VASTAAVAT      
Liikearvo 27 81 54
       
Muut aineettomat hyödykkeet 341 24 16
Aineelliset käyttöomaisuushyödykkeet 396 1 099 938
Sijoitukset 4 234 19 19
PYSYVÄT VASTAAVAT YHTEENSÄ 4 998 1 222 1 026
VAIHTUVAT VASTAAVAT 0 0 0
Vaihto-omaisuus 199 270 215
Myyntisaamiset 522 570 670
Muut saamiset 88 149 133
Rahavarat 22 28 83
VAIHTUVAT VASTAAVAT YHTEENSÄ 831 1 017 1 101
VARAT YHTEENSÄ 5 829 2 239 2 127
       
TASE Zeeland Zeeland Zeeland
(1000 euroa) Oyj Oyj Oyj
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 31.12.2010
Oma pääoma ja velat      
OMA PÄÄOMA      
Osakepääoma 322 322 322
Osakeanti 0 0 0
Sijoitetun vapaan oman pääoman rahasto 5 037 971 971
Kertyneet voittovarat -1 448 -766 -766
Katsauskauden tulos -661 -479 -682
OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ 3 251 49 -154
VELAT 0 0 0
Pääomalainat 268 0 227
Pitkäaikaiset velat 406 768 407
Lyhytaikaiset velat 1 905 1 422 1 648
VELAT YHTENSÄ 2 578 2 189 2 281
OMA PÄÄOMA JA VELAT YHTEENSÄ 5 829 2 239 2 127
       
TUNNUSLUVUT      
(1000 euroa)      
Liikevaihto 1 629 1 786 4 135
Liiketulos -608 -443 -583
% liikevaihdosta -37,3 % -24,8 % -14,1 %
       
Tulos ennen satunnaisia eriä -661 -479 -661
% liikevaihdosta -40,6 % -26,8 % -16,0 %
       
Katsauskauden tulos -661 -479 -682
% liikevaihdosta -40,6 % -26,8 % -16,5 %
       
Omavaraisuusaste-% 55,8 % 2,2 % -7,2 %
(Oma pääoma*100 / Taseen loppusumma)      
       
Oma pääoma / osake (euroa)  0,022  0,003   - 0,010  
(Oma pääoma / osakkeiden määrä kauden lopussa)      
       
Tulos / osake (euroa) - 0,011   - 0,031   - 0,044  
(Katsauskauden tulos/osakkeiden keskim. lkm)      
Osakkeiden keskim. Lkm 60 821 800 15 640 000 15 640 000
Osakkeiden lukumäärä katsauskauden lopussa 151 185 400 15 640 000 15 640 000
Optioiden lukumäärä katsauskauden lopussa 170 000 170 000 170 000
       
Oma pääoma (keskimäärin) 1 116 49 -154
       
Henkilöstön määrä 30 30 30

 

OMAN PÄÄOMAN MUUTOKSET Zeeland Zeeland Zeeland
(1000 euroa) Oyj Oyj Oyj
  1.1.-30.6.2011 1.1.-30.6.2010 1.1-31.12.2010
SIDOTTU OMA PÄÄOMA      
Osakepääoma 1.1. 322 322 322
Osakepääoman korotus 0 0 0
Osakepääoma 30.6 322 322 322
Muut rahastot 1.1 971 971 971
Siirto rahastoon 4 066 0 0
Muut rahastot 30.6 5 037 971 971
Edellisten tilikausien voitto (tappio) -1 448 -766 -766
Tilikauden voitto (tappio) -661 -479 -682
OMA PÄÄOMA YHTEENSÄ 3 250 48 -155