YIT TOTEUTTAA SUOMEN LUONTOKESKUS HALTIAN ESPOON NUUKSIOON


Helsinki, 2011-09-07 11:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                     SIJOITTAJAUUTINEN           7.9.2011 klo 12.00

 

 

YIT TOTEUTTAA SUOMEN LUONTOKESKUS HALTIAN ESPOON NUUKSIOON

YIT ja Nuuksiokeskus Oy ovat allekirjoittaneet tänään sopimuksen, jossa YIT toteuttaa Suomen luontokeskus Haltian Espoon Nuuksioon. Nuuksiokeskus Oy on Metsähallituksen, Espoon kaupungin ja Solvalla Nedren perustama kiinteistöyhtiö Haltian rakentamista varten.

Hankkeen arvo on noin 11 miljoonaa euroa. Hankkeessa toteutuu ekologinen puurakentaminen, sillä rakennus toteutetaan kokonaisuudessaan massiivipuurakentein ja puuverhoiluin maanalaista kellarikerrosta lukuun ottamatta. Luontokeskus Haltian rakennustyöt on jo aloitettu ja se avataan yleisölle alkuvuodesta 2013.

Luontokeskus Haltia toteutetaan pääurakoiltaan YIT:n omana hankkeena maapohjan työvaiheista kiinteistön rakentamiseen sekä talotekniikkaan. ”Haltiassa pystymme hyödyntämään kaikkien liiketoimintojemme kokemusta ja monipuolista osaamista ekologisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen toteutuksessa”, kertoo YIT:n liikerakentamisesta vastaavan yksikön johtaja Tapio Salo. ”Haltia on merkittävä hanke YIT:lle niin rakentamisen kuin sen tulevan käytönkin kannalta”, Salo jatkaa.

Luontokeskus Haltian puurakenteet toimittaa ja asentaa Stora Enson tytäryhtiö Eridomic Oy.

Ympäristö ja energiatehokkuus lähtökohtina toteutuksessa

Suomen Luontokeskus Haltiassa ekologisuus ja energiatehokkuus toteutuvat myös kiinteistön taloteknisillä ratkaisuilla. Rakennuksen lämmityksessä ja jäähdytyksessä hyödynnetään maalämpöä ja aurinkoenergiaa ja ilmastoinnin poistoilman lämpö palautetaan järjestelmään. Integroitu rakennusautomaatiojärjestelmä säätää automaattisesti ilmastointia ja valaistusta sääolosuhteiden ja paikallaolon mukaan ja optimoi samalla energiankäyttöä.

Lisätietoja:
YIT Rakennus Oy, Liikerakentamispalvelut, yksikönjohtaja Tapio Salo, puh. 050 505 2608
Metsähallitus/Nuuksiokeskus Oy, toimitusjohtaja Timo Kukko, puh. 0500 186 182

 

 YIT OYJ

 

Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 Jakelu: keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi  

 

YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Rakennamme, kehitämme ja ylläpidämme hyvää elinympäristöä Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä ja Baltian maissa. Vuonna 2010 YIT:n liikevaihto oli 3,8 miljardia euroa. Konsernin henkilöstömäärä on yli 26 000. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä.