DONG Energy udnævner ny koncerndirektør


Thomas Dalsgaard, 45 år, er med virkning fra 1. oktober 2011 udnævnt til koncerndirektør i DONG Energy med ansvar for forretningsområdet Generation. Thomas Dalsgaard kommer fra en stilling som Senior Vice President i DONG Energy Generation med ansvar for de kommercielle aktiviteter samt Finance & Strategy. Thomas Dalsgaard er uddannet cand. oecon. og har været ansat i DONG Energy fra 2003-2004 og igen fra 2008. Thomas Dalsgaard vil være placeret i Skærbæk.

Som tidligere meddelt går koncerndirektør Niels Bergh-Hansen, der har haft ansvaret for Generation og Renewables, på pension pr. 1. oktober 2011.

Adm. direktør Anders Eldrup:

"Jeg byder Thomas Dalsgaard velkommen i koncernledelsen. Med Thomas Dalsgaard som chef for Generation fortsætter vi med uformindsket styrke omstillingen fra sort til grøn el- og varmeproduktion samt udviklingen af vores nye bioteknologiske energiløsninger."

Koncernansvaret for forretningsområdet Renewables overtages af Anders Eldrup, som uddyber:

"Renewables har i de senere år været gennem en omfattende og succesfuld udvikling, der har betydet, at DONG Energy i dag er førende i verden inden for offshore vind, som er et af de hurtigst voksende segmenter i energisektoren. En sådan markedsledende position giver helt særlige muligheder for DONG Energy, hvorfor jeg ønsker at øge min involvering i den videre udvikling af dette område.”

Indholdet af denne meddelelse ændrer ikke DONG Energy's tidligere udmeldte forventninger til det finansielle resultat for regnskabsåret 2011 eller det forventede investeringsniveau.

DONG Energy er en af Nordeuropas førende energikoncerner med hovedsæde i Danmark. Vores forretning er baseret på at fremskaffe, producere, distribuere og handle energi og tilknyttede produkter i Nordeuropa. Vi beskæftiger omkring 6.000 medarbejdere og omsatte for 55 mia. kr. (EUR 7,3 mia.) i 2010. For yderligere information, se www.dongenergy.com

For yderligere information, kontakt:
 

Media Relations
Karsten Anker Petersen
+45 9955 9662
 

Investor Relations
Morten Hultberg Buchgreitz
+45 9955 9750


Attachments