Ellen AB breddar distributionen med avtal för Mellanöstern

Ellen AB har tecknat avtal med Premium Pharma, ett privatägt läkemedelsbolag med bred distributionstäckning i Mellanöstern och i Nordafrika. Vid årsskiftet kommer ellen® att lanseras på apotek i Egypten och därefter även introduceras på flera andra marknader inom regionen.


Danderyd, 2011-09-30 16:02 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Premium Pharma har sitt huvudkontor i Egypten och en bra geografisk täckning av marknaderna i Mellanöstern och Nordafrika.

Företaget arbetar med agenturer för högkvalitativa produkter med inriktning på kvinnohälsa och mag-tarmområdet. Premium Pharma säljer både egenvårds- och farmaceutiska produkter och har en marknadsinriktad organisation med vetenskaplig, teknisk och kommersiell expertis. 

- Ellen ser fram emot samarbetet med Premium Pharma, ett välordnat företag som har en god marknadstäckning i regionen samt en intressant produktportfölj där Ellens probiotika passar mycket bra, säger Monica Wallter VD på Ellen AB.

- Vi har ett nära samarbete med nyckelpersoner inom gynekologi och kvinnohälsa på marknaderna i Mellanöstern. Premium Pharma är mycket glada att kunna lansera Ellens probiotiska tamponger som ett nytt koncept i vår region, säger Dr. Kamal,CEO på Premium Pharma.

-Vårt mål är att kunna erbjuda våra kunder och patienter ett effektivt och säkert hjälpmedel för att balansera och förbättra kvinnors underlivshälsa. Ellens probiotiska tamponger kommer att konsolidera vår nuvarande produktportfölj och stärka vår gynekologiska kompetens. Den probiotiska tampongen kommer att bli mycket väl mottagen av ledande specialister på marknaderna här i Mellanöstern, fortsätter Dr. Kamal.

Ellen AB är listat på First North med kortnamn ELN. Thenberg & Kinde Fondkommission AB agerar som bolagets Certified Adviser.

 

För ytterligare information, kontakta:
Monica Wallter, vd Ellen AB, 08-412 10 00

 

Om Ellen AB

En bra bakterieflora i underlivet minskar risken för infektioner. I stort sett alla kvinnor upplever bakteriell obalans någon eller flera gånger i livet. Bioteknikföretaget Ellen AB utvecklar produkter med probiotika för att förbättra kvinnors underlivshälsa. Tampongen innehåller en substans som består av humana probiotiska mjölksyrabakterier och som utgör en naturlig del av friska kvinnors underlivsflora. År 2002 lanserade Ellen, som första företag i världen, tamponger med mjölksyrabakterier i Norden. Nu pågår en internationell lansering.  www.ellenab.com