MARIMEKON KEVÄÄN JA KESÄN 2012 MALLISTO SAA ENSINÄYTÖKSENSÄ TOKIOSSA 14.10.


Marimekko Oyj, Lehdistötiedote 3.10.2011 klo 14.00

MARIMEKON KEVÄÄN JA KESÄN 2012 MALLISTO SAA ENSINÄYTÖKSENSÄ TOKIOSSA 14.10.

60-vuotisjuhlavuottaan viettävä Marimekko järjestää uuden vaatemallistonsa ensinäytöksen Tokiossa perjantaina 14.10., Mercedes-Benz-muotiviikon yhteydessä. Noora Niinikosken, Mika Piiraisen, Tuula Pöyhösen, Mai Ohtan, Nina Pirhosen, Piia Rinteen ja Satu Maarasen suunnittelema kevään ja kesän 2012 kokoelma – Elämänhetkiä Helsingissä – esitellään medialle ja alan ammattilaisille Tokion sydämessä sijaitsevassa galleria-, toimisto- ja tapahtumakeskuksessa Tabloidissa. Marimekon Head of Fashion Design Noora Niinikosken vetämässä näytösprojektissa Suomen ja Japanin Marimekko-tiimien ohella keskeisessä roolissa näytöksen toteuttamisessa ovat olleet taiteilija Tuomas Aleksander Laitinen, stylisti Teri Niitti, muotinäytöstuottaja Shige Kaneko ja sisustusstylisti Masayo Motegi.

Viimeisten viiden vuoden aikana Japanissa on avattu jo 21 Marimekko-myymälää, jotka ovat olleet suuri menestys. Myymälöiden tuotevalikoimassa pääpaino oli aluksi sisustus- ja laukkumallistoillamme. Marimekko-vaatteiden kysyntä on kasvanut tuntuvasti viime aikoina, ja nyt haluamme vahvistaa asemaamme muotitalona Japanissa ja Aasiassa ylipäätään. Siksi valitsimme Tokion omaperäisen kevät-kesänäytöksemme ensimmäiseksi pitopaikaksi. Haemme näytöksellä näkyvyyttä myös Kiinassa ja muualla Itä-Aasiassa, missä yhä enemmän seurataan Tokion muodin suuntauksia eikä enää vain Euroopan ja New Yorkin”, sanoo Marimekon toimitusjohtaja Mika Ihamuotila.

"Muotinäytöksellämme haluamme kertoa japanilaisille ystävillemme kevään ja kesän 2012 vaatemallistomme tarinoita hetkistä Helsingissä, 60-vuotiaan Marimekon kotikaupungissa, missä urbaania kesäelämää eletään yöttömän yön valossa kallioisten rantojen vaikuttavissa maisemissa. Suunnitelmissamme on järjestää näytöksiä maailman muotikeskuksissa entistä useammin – on suuri ilo aloittaa juuri Tokiosta, vuosien varrella laajentuneen Marimekko-ystäväjoukon parista", kertoo Marimekon Head of Fashion Design Noora Niinikoski.

Marimekon maailma esittäytyy näytöstilassa myös installaationa, joka on rakennettu Marimekko-kankaista Mari Savion ja Kati Rapian Surrur – Tee Oma Marimekkosi -kirjan mallien pohjalta.

Lisätietoja:
vt. markkinointijohtaja Tiina Alahuhta-Kasko, puh. 09 758 7328, tiina.alahuhta-kasko@marimekko.fi
viestintäpäällikkö Piia Pakarinen, puh. 09 758 7293, piia.pakarinen@marimekko.fi

MARIMEKKO OYJ
Markkinointiviestintä

Maarit Heikkilä
PR Manager
Puh. 09 758 7321
maarit.heikkila@marimekko.fi

JAKELU:
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2010 Marimekko-tuotteiden brändimyynti oli noin 150 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 73 miljoonaa euroa. Vuoden lopussa Marimekko-myymälöitä oli 84. Vuonna 2011 keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Amerikka, Pohjois-Eurooppa ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 390 henkeä. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.fi