NLP bygger nytt åt Green Cargo i Helsingborg på 28.250 m²


Lund 6 oktober, 2011

 

Northern Logistic Property (NLP) tecknar ett 10-årigt hyresavtal med Green Cargo Logistics AB som innebär att NLP skapar en modern logistikbyggnad i Helsingborg på 28.250 m² genom en omfattande tillbyggnad på befintlig fastighet. Green Cargo Logistics AB är sedan tidigare hyresgäst hos NLP i Stockholm.

"Nybyggnadsprojekt som detta är en viktig del i NLPs strategi och är vårt andra stora nybyggnadsprojekt under 2011. Jag är stolt och glad att vi i hård konkurrens fått uppdraget att vara med och fortsätta utveckla Green Cargo Logistics verksamhet genom detta nybygge. Jag vill rikta ett stort tack till vår befintliga hyresgäst ICA samt Sateba som i dagsläget hyr i andra hand, vilka genom sitt engagemang och flexiblitet möjliggjort projektet. Jag är även glad för vårt utmärkta samarbete med Helsingborgs kommun som har underlättat processen att genomföra projektet " säger Peter Strand VD på NLP i en kommentar.

Fastigheten Bunkagården Mellersta 2 ligger på Ättekulla industriområde i Helsingborg och har ett väldigt attraktivt logistiskt läge utmed E6 vid motorvägsavfart Helsingborg södra. Ett par kilometer norr om denna avfart delar sig motorvägen mot Oslo (E6) respektive mot Stockholm (E4).

"Detta projekt är en viktig del i Green Cargo Logistics fortsatta satsning i Helsingborg. Vi är glada att kunna fortsätta utveckla samarbetet med NLP" säger Håkan Lindberg, Area Manager på Green Cargo Logistics AB.

Den befintliga fastigheten, som före ombyggnad omfattar 5.300 m², är idag fullt uthyrd till Ica som har sagt upp avtalet för avflyttning 2013-09-30. NLP har avtalat med Ica om att i förtid,  2012-02-01, avbryta gällande hyresavtal för att då påbörja ombyggnad av befintlig fastighet. En ersättningslokal har överenskommits med ICA och andrahandshyresgästen Sateba från byggstart och under resterande hyresperiod.

Start av hyresavtalet och inflyttningsdatum är beroende av myndighetstillstånd vilket förbehålls i hyresavtalet men fastigheten beräknas vara inflyttningsklar under Q4 2012.

För ytterligare information:

Peter Strand, CEO: +46 705 88 1661, email: peter.strand@nlpfastigheter.se

 

Northern Logistic Property (NLP) är ett nordiskt fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Beståndet består idag av 20 fastigheter. Ur logistiskt hänseende mycket strategiskt belägna och med en sammanlagd uthyrningsbar yta om 711 000 kvadratmeter. NLP grundades i mars 2006 och är noterat på Oslobörsen sedan juni 2007 och är det enda börsnoterade fastighetsbolaget i Norden som är helt och hållet inriktat på att äga och förvalta logistikfastigheter. Av det totala fastighetsbeståndet finns 19 fastigheter i Sverige och 1 i Danmark. NLP erbjuder logistikanläggningar i anslutning till alla distributionstäta svenska trafikströmmar. Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Malmö är i fokus men också regionerna Norrköping, Linköping, Örebro och Västerås. Dessutom i Köpenhamn på danska sidan i ett område med väl utvecklad infrastruktur.