NLP bygger nytt for Green Cargo i Helsingborg på 28.250 m²


Lund 6. oktober, 2011

 

Northern Logistic Property (NLP) tegner en tiårig leieavtale med Green Cargo Logistics AB som innebærer at NLP skal utvikle et moderne logistikkbygg i Helsingborg på 28 250 m² ved å bygge ut en eksisterende bygning. Green Cargo Logistics er allerede leietaker av NLP i Stockholm.

Nybyggsprosjekter som dette er en viktig del av NLP sin strategi, og dette er det andre store nybyggprosjektet som settes i gang i 2011. Jeg er stolt og glad over at vi i tøff konkurranse har fått oppdraget med å fortsette å utvikle Green Green Cargo Logistics sin virksomhet gjennom dette nybygget. Jeg vil rette en stor takk til vår eksisterende leietaker ICA og til Sateba, som per i dag er indirekte leietaker, som ved sitt engasjement og fleksibilitet har gjort prosjektet mulig. Jeg er også glad for vårt gode samarbeid med Helsingborg kommune, som har forenklet prosessen med å gjennomføre prosjektet," sier administrerende direktør Peter Strand i NLP i en kommentar.

Eiendommen Bunkagården Mellersta 2 ligger på Ättekulla industriområde i Helsingborg, med logistisk sett attraktiv beliggenhet ved E6 og avkjøringen mot Helsingborg Sør. Et par kilometer nord for denne avkjøringen deler motorveien seg mot Oslo (E6) og Stockholm (E4).

"Dette prosjektet er en viktig del i Green Green Cargo Logistics sin videre satsing i Helsingborg. Vi er glade for å kunne fortsette å utvikle samarbeidet med NLP," sier Håkan Lindberg, regionsjef i Green Cargo Logistics AB.

Hele den eksisterende eiendommen, som fra før av er på 5 300 m2, er i dag utleid til ICA, som har sagt opp avtalen med utflytting per 30. september 2013. NLP har avtalt med ICA å avslutte den gjeldende leieavtalen 01. februar 2012 for å kunne begynne ombyggingen av det eksisterende bygget. Det er oppnådd enighet om et erstatningslokale for ICA og andrehånds leietaker Sateba fra byggestart og ut den ordinære leieperioden.

Oppstart av leieavtalen og innflyttningsdato avhenger av godkjennelser fra myndighetene, hvilket det er tatt forbehold om i leieavtalen, men bygget er beregnet å være innflyttingsklart i løpet av fjerde kvartal 2012.

For ytterligere informasjon:

Peter Strand, CEO: +46 705 88 1661, e-post: peter.strand@nlpfastigheter.se

 

Northern Logistic Property (NLP) er et nordisk eiendomsselskap med rendyrket fokus på lager- og logistikkeiendom. Porteføljen består i dag av 20 eiendommer som, ut i fra et logistikkmessig perspektiv, har en strategisk beliggenhet og et samlet utleieareal på 711 000 kvadratmeter. NLP ble etablert i mars 2006 og aksjene i selskapet har vært notert på Oslo Børs siden juni 2007. Selskapet er det eneste børsnoterte eiendomsselskapet i Norden som helt og holdent konsentrerer seg om logistikkeiendom. Av den totale eiendomsmassen er 19 bygg i Sverige og ett i Danmark. NLP tilbyr logistikkanlegg i tilknytning til de sentrale trafikkårene i Sverige. Det er et hovedfokus på Stockholm, Göteborg,Helsingborg og Malmö, men også regionene Norrköping, Linköping, Örebro og Västerås er representert. Eiendommen i København ligger også i et område med velutviklet infrastruktur.

Denne opplysningen er informasjonspliktig etter verdipapirhandelloven §5-12