Seamless lämnar in patentansökan

- Söker skydd för unik betalningslösning via mobil telefoni


Stockholm, 2011-10-12 08:57 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Seamless – listat på OMX First North – har lämnat in en patentansökan till European Patent Office och till US Patent Office. Ansökan gäller en betalningslösning med mobilen som gör att kundtransaktionerna går snabbare och kostar affärsidkaren väsentligt mindre än dagens kortbetalningar.  Betallösningen kommer dessutom att snabba upp transaktionerna i själva serviceutbudet vilket innebär att det blir en högre servicenivå i kundmötet.

Systemet når kassaterminal direkt och kan användas som betalningsmedel för alla typer av monetära transaktioner och betalningar som idag genomförs i såväl detaljhandel, över internet och mellan privatpersoner.

Därmed har Seamless beviljats 18 månaders skydd och sekretess inom EU och USA för de 41 patentkrav som ansökan omfattar.      -  Den globala betalningsmarknaden står inför ett paradigmskifte. Där ligger Seamless i täten, säger Peter Fredell, VD för Seamless.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Peter Fredell, koncernchef Seamless, tel 08-564 878 24

e-post peter.fredell@seamless.se

 

Om Seamless

Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler(Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless system för elektroniskkontantkortsladdning och M-handel finns hos mer än 40 operatörer i 24 länder, på tre kontinenter. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien.

 

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, telefon 08 407 80 00


Attachments