CORRECTION: Globala industrikoncernen Cavotec noteras på NASDAQ OMX Stockholm


Detta är en korrigering av ett börsmeddelande som publicerades 10:02 den 17 oktober 2011. Det fanns fel i textformatering i det ursprungliga meddelandet på grund av omständigheter utanför Cavotecs kontroll. Vänligen se korrigerade börsmeddelande nedanför.

Styrelsen för Cavotec SA (”Cavotec”, ”Bolaget” eller ”Koncernen”) har nöjet att offentliggöra listbyte för Bolagets aktier till NASDAQ OMX i Stockholm. Handel i Cavotec-aktien kommer att starta den 19 oktober 2011. Cavotec är en global industrikoncern som tillhandahåller innovativa och miljövänliga system till marknaderna för hamnar och sjöfart, flygplatser, gruvor och tunnlar samt automation och industri.

Stefan Widegren, styrelseordförande, kommenterar:
”Vi ser Koncernens notering på NASDAQ OMX Stockholm som en nödvändig och naturlig utveckling vilken kommer att bidra till vår möjlighet att öka vår potential för tillväxt under kommande år. Vi förväntar oss att i sinom tid förbättra likviditeten i Cavotec-aktien och bredda vår svenska aktieägarbas.”

Under de senaste åren har Cavotec gjort betydande investeringar i innovativa produkter och ett globalt nätverk av bolag. Koncernen har en väletablerad global infrastruktur med verksamhet i över 27 länder och en betydande exponering mot sektorer och regioner med hög tillväxt.

Ottonel Popesco, koncernchef, kommenterar:
”Cavotec är i gott skick: vi har en stark orderbok, med ett värde över 100 miljoner EUR i slutet av augusti, en bred produktportfölj, en genuint global närvaro och ett starkt anseende bland kunder och samarbetspartners inom industrin. Noteringen av Cavotecs aktie på NASDAQ OMX Stockholm är nästa steg i vår utveckling och kommer att spela en nyckelroll i vår fortsatta tillväxt på lång sikt.”

Koncernen omsatte 145 miljoner EUR under helåret 2010 och redovisade en rörelsemarginal som uppgick till 8,5 procent. Under det första halvåret 2011 ökade Koncernens omsättning med 33,5 procent jämfört med samma period 2010, medan rörelsemarginalen, justerad för engångskostnader relaterade till flytten från Nya Zeeland och noteringen, uppgick till 7,5 procent. Koncernens delårsrapport, publicerad i augusti 2011, var stark och indikerade att Cavotec är på god väg att kunna rapportera en ökning av nettoomsättningen i linje med Bolagets finansiella mål.

BAKGRUND OCH MOTIV TILL NOTERINGEN PÅ NASDAQ OMX STOCKHOLM
Cavotec är en global industrikoncern som tillhandahåller innovativa och miljövänliga system till marknaderna för hamnar och sjöfart, flygplatser, gruvor och tunnlar samt automation och industri. Cavotec har en ambitiös plan för såväl organisk som förvärvsinriktad tillväxt. Cavoteckoncernen har hittills förvärvat 18 företag. Cavotec ser framför sig en fortsatt stark tillväxt av försäljningen av Bolagets produkter- och systemlösningar och har identifierat ett antal potentiellt intressanta och strategiska förvärvsobjekt. I egenskap av en internationell koncern med värdeskapande förvärv som en viktig del av sin tillväxtstrategi är det väsentligt för Cavotec att ha tillgång till kapital.

Cavoteckoncernen har varit noterad på New Zealand Exchange (”NZX”) sedan januari 2007 när Cavotec Group Holdings NV och Mooring Systems Limited, som var noterat på NZX, slogs samman genom ett omvänt förvärv aktie för aktie och Cavotec MSL Holdings Ltd. (”Cavotec MSL”) bildades. Likviditeten på NZX har varit låg de senaste åren och total handelsvolym har sjunkit, vilket har lyft fram behovet av att leta efter alternativa noteringar för Cavotecaktien. NZX är dessutom beläget geografiskt långt bort från Cavotecs huvudmarknader och det medför merkostnader att ha moderbolagets säte i Nya Zeeland, på sådant avstånd från Cavotecs huvudsakliga verksamhet.

Cavotec betraktar en notering på NASDAQ OMX Stockholm som ett viktigt steg för att möjliggöra ytterligare sätt att maximera värdet för aktieägarna. Vid utvärderingen av alternativ till NZX har det ansetts viktigt att beakta Cavotecs geografiska närvaro där merparten av försäljningen sker i Europa och där Asien och Nord- och Sydamerika blir allt viktigare. Cavotec anser att valet av Stockholm som marknadsplats kommer att medföra en ökad transparens av Bolagets verksamhet då många liknande företag, liksom några av Cavotecs viktigaste kunder, är noterade i Stockholm.

Bolagets styrelse anser även att NASDAQ OMX Stockholm har en stark investerarbas som kan stötta eventuella kapitalanskaffningar för värdeskapande förvärv och att en notering på NASDAQ OMX Stockholm i sig kommer att göra Cavotecaktien mer attraktiv vid framtida förvärv, vilket visade sig i samband med det nyligen genomförda förvärvet av INET[1]. Slutligen kan även nämnas att Cavotec på många sätt har ett svenskt ursprung, eftersom en stor del av aktierna innehas av svenskar och grunden till Koncernen lades i Sverige varefter verksamheten har växt internationellt. Noteringen på NASDAQ OMX Stockholm äger rum efter avnoteringen från NZX.

Med hänsyn till ovanstående röstade aktieägarna i Cavotec MSL på den ordinarie bolagsstämman den 28 april 2011, för att genom ett så kallat Scheme of Arrangement-förfarande[2] flytta Bolagets säte till Schweiz, närmare Cavoteckoncernens huvudmarknader, med ett nytt moderbolag, Cavotec SA. Styrelsen för Cavotec SA har efter beslutet på den ordinarie bolagsstämman ansökt om och fått godkännande att notera Cavotec SA:s aktier på NASDAQ OMX Stockholm.

CAVOTEC I KORTHET
Cavotec är en global industrikoncern som möjliggör för industrier över hela världen att förbättra produktiviteten, säkerheten och miljömässig hållbarhet. Cavotec tillhandahåller kraftöverförings-, distributions- och kontrollteknologi som utgör länken mellan fasta anslutningar, på exempelvis flygplatser, och i hamnar och gruvor, och mobil utrustning som flygplan, fartyg, gruvutrustning och kranar. Koncernen utvecklar och tillverkar system inom följande fyra marknadsenheter:

  • Marknadsenheten Hamnar och sjöfart tillverkar innovativa kraft- och styrsystem, däribland MoorMaster™, ett system för automatisk fartygsförtöjning, AMP-system (Alternative Maritime Power), motordrivna kabelvindor och släpringssystem för sjöfart. Dessa tekniker möjliggör en säker, hållbar och mer produktiv verksamhet inom sjöfartsindustrin. Kunderna utgörs framför allt av globala OEM-företag samt stora hamnoperatörer, skeppsrederier och entreprenadfirmor.
     
  • Marknadsenheten Flygplatser utvecklar avancerad ground support equipment (GSE), inklusive markbaserade bränsle-, vatten- och elsystem, PCAir-system, tunnelsystem, flyganslutningsdon och caddy-enheter som underlättar för flygbolag och flygplatser att minska utsläpp, förbättra effektiviteten och reducera sin miljöpåverkan. Kunderna utgörs framför allt av offentliga och privata flygplatser och flygplatsoperatörer, flygplanstillverkare och entreprenadfirmor.
     
  • Marknadsenheten Gruvor och tunnlar är specialiserad inom kablar, kabelvindor och anslutningsdon som minskar kundernas beroende av dieseldrivna maskiner och gör gruv- och tunnelindustrins verksamhet mer effektiv och miljömässigt hållbar. Kunderna utgörs framför allt av globala OEM-företag och gruvbolag.
     
  • Marknadsenheten Automation och industri tillhandahåller ett brett produktsortiment inklusive bland annat fjädervindor, släpringskolumner, anslutningsdon, industriell radiostyrning, kablar, kabelstegar och kabelsläpkedjor. Kundbasen är väldigt diversifierad med företag inom olika industrier, inklusive många internationella OEM-företag.
     

[1] Den 16 augusti 2011 förvärvade Cavotec INET, en amerikansk rörelse med nationell och internationell verksamhet, försäljning och servicekontor. Under 2010 hade den förvärvade verksamheten en omsättning på cirka 16 MEUR.

[2] Kortfattat innebar detta Scheme of Arrangement att alla aktieägare i Cavotec MSL erhöll en aktie i Cavotec SA för varje aktie i Cavotec MSL.

Handelsbanken Capital Markets och SEB Enskilda är Joint Lead Managers och finansiella rådgivare i samband med noteringen. Advokatfirman Vinge och Bär & Karrer är legala rådgivare till Bolaget i samband med noteringen.  

PROSPEKT
Noteringsprospektet finns tillgängligt på Cavotecs hemsida (www.cavotec.com), Handelsbankens hemsida (www.handelsbanken.se/investeringserbjudande) samt på SEB Enskildas hemsida (www.seb.se/prospekt).

Noteringsinformation
Förväntad första dag för handel:     19 oktober 2011
ISIN-Kod:                                              CH0136071542
Kortnamn:                                            CCC

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Michael Scheepers, Director, Investor Relations & PR, +41 79 502 40 10
 

Ej för spridning, publicering eller distribution, direkt eller indirekt, i något land i vilket spridningen, publiceringen eller distributionen skulle vara olaglig. Ytterligare restriktioner är tillämpliga. Vänligen se viktigt meddelande i slutet av pressmeddelandet.


Viktigt meddelande
Detta pressmeddelande utfärdas i samband med upptagandet till handel på NASDAQ OMX Stockholm och är inte relaterat till något erbjudande om försäljning av värdepapper och utgör inte ett erbjudande om försäljning av värdepapper i Cavotec. Detta pressmeddelande och all information till vilken det refererar är ej för spridning, publicering eller distribution, direkt eller indirekt, i något land i vilket spridningen, publiceringen eller distributionen skulle vara olaglig.

Förvärv av värdepapper kan omfattas av legala eller regulatoriska restriktioner i vissa jurisdiktioner. Bolaget tar inget ansvar för det fall någon person bryter mot sådana restriktioner.

Detta dokument utgör inte en erbjudandehandling eller prospekt i samband med ett erbjudande av värdepapperna. Detta dokument utgör inte ett erbjudande att sälja, eller infordrande av ett erbjudande att köpa värdepapper och får inte ligga till grund för något investeringsavtal eller investeringsbeslut.

Detta dokument har inte godkänts av någon regulatorisk myndighet. Detta dokument är ett pressmeddelande och utgör inte ett prospekt eller erbjudandehandling.

 


Attachments