Muudatused AS Tallinna Vesi nõukogu koosseisus


Muudatused AS Tallinna Vesi nõukogu koosseisus

 

AS-i Tallinna Vesi aktsionär United Utilities otsustas kutsuda Ettevõtte nõukogust tagasi nõukogu liikme Philip Aspini ning nimetada uueks nõukogu liikmeks Brendan Francis Murphy. United Utilities’i poolt määratud Philip Aspin kutsuti nõukogust tagasi 26. oktoobril 2011.a ning Brendan Francis Murphy määrati United Utilities poolt nõukogu liikmeks alates 27. oktoobrist 2011.a.

Brendan Francis Murphy on United Utilities Group’i rahandusosakonna juht, vastutades kogu grupi rahandustegevuse kõikide aspektide eest. Laialdaste kogemustega rahanduseksperdina on tal märkimisväärsed tehnilised oskused rahanduse erinevates tegevusvaldkondades, k.a. finantseerimise ja kapitalistruktuuri strateegia, ulatuslikud teadmised võlakapitaliturgudest, äriühingute finantsriskide juhtimisest ja nendega seotud riskikindlustusest, tehingute täitmise juhtimisest, ning lisaks ka finantsanalüüsi oskused. Enne United Utilities’iga liitumist sai hr Murphy organisatsiooni Chartered Institute of Bankers in England and Wales partneriks töötades Barclays pangas ning on Finantsjuhtide Liidu liige. Hr Murphy ei oma AS-i Tallinna Vesi aktsiaid.

AS-i Tallinna Vesi põhikirja kohaselt on United Utilities (Tallinn) BV-l kui AS Tallinna Vesi suuraktsionäril (35,3% aktsiatest) õigus määrata kaks AS-i Tallinna Vesi nõukogu liiget ja Tallinna linnal kui teisel suuraktsionäril (34,7%) on õigus samuti määrata kaks nõukogu liiget. United Utilities (Tallinn) BV-l on ka õigus esitada kaks valitavat nõukogu liikme kandidaati ning Tallinna linnal on õigus esitada üks valitav nõukogu liikme kandidaat AS-i Tallinna Vesi aktsionäride üldkoosolekule, mis valib lisaks ka kaks sõltumatut nõukogu liiget.

Alates 27. oktoobrist 2011.a on AS-i Tallinna Vesi nõukogu liikmeteks Robert John Gallienne, Leslie Anthony Bell (United Utilities), Simon Gardiner (United Utilities), Brendan Francis Murphy (United Utilities), Rein Ratas (Tallinna linn), Toivo Tootsen (Tallinna linn), Mart Mägi (sõltumatu) ja Valdur Laid (sõltumatu).

 

         Siiri Lahe
         Finantsdirektor
         Juhatuse liige
         Tel. 62 62 262


Attachments