Delårsrapport 1. januar - 30. september 2011 for Investeringsforeningen SmallCap Danmark


Børsmeddelelse nr. 15.2011, Delårsrapport 1. januar – 30. september 2011

 

 

Investeringsforeningen SmallCap Danmarks bestyrelse har d.d. behandlet og godkendt delårsrapporten for 1. januar – 30. september, hvorfra følgende kan fremhæves:

  • Efter et 3. kvartal med kraftige fald i aktiekurserne kan forventningen om at opnå et positivt resultat for 2011 ikke længere fastholdes.
  • Med den netop fremlagte EU-krisepakke reduceres den generelle usikkerhed, som har påvirket aktiemarkedet negativt gennem hele kvartalet. Risikoaversionen er på kort sigt reduceret, men en positiv udvikling i aktiemarkedet i resten af året forudsætter, at tiltagene udbygges, så der effektivt skabes tillid til eurosamarbejdets finansielle rammer.
  • Selvom indtjeningsforventningerne til flere af selskaberne i vores portefølje på kort sigt er reducerede som følge af svækkede konjunkturer, handler en række af selskaberne på lave encifrede multipler, og vi vurderer fortsat, at aktieporteføljen rummer et betydeligt uforløst, langsigtet kurspotentiale.
  • Resultatet for 3. kvartal blev negativt med 34,6 mio. kr., svarende til et negativt afkast på 20,0%. KFMX faldt i kvartalet med 16,0%.

 

De tre største positive bidragsydere til foreningens kvartalsresultat var Satair (+1,4 mio. kr.), Brdr. Hartmann (+1,4 mio. kr.) og Greentech Energy Systems (+0,2 mio. kr.). De tre største negative bidrag kom fra H+H International (-5,2 mio. kr.), Topsil (-4,7 mio. kr.) og IC Companys (-4,5 mio. kr.).

 

  • Den 30. september 2011 var formuen 138,1 mio. kr., svarende til 6.914 kr. pr. andel.

 

Med venlig hilsen

Investeringsforeningen SmallCap Danmark

 

 

 

Jan O. Frøshaug Christian Reinholdt
Formand for bestyrelsen Direktør

 


Attachments