Dėl viešai skelbiamos informacijos žiniasklaidoje apie bendrovės akcijų pardavimą


Anykščiai, Lietuva, AB "Anykščių vynas", 2011-10-28 15:50 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- AB „Anykščių vynas“ (toliau – AV), reaguodama į 2011 m. spalio 28 d. Anykščių krašto laikraštyje „Šilelis“ ir naujienų portale DELFI išplatintą informaciją straipsniuose pavadinimu „AB „Anykščių vynas“ turės naujus šeimininkus“, praneša, kad bendrovės žiniomis pagal pagrindinio akcininko ĮG „Alita“ AB pateiktą informaciją šiai dienai jokia sutartis su UAB „Šiaurės vilkas“ (toliau – Informacijos gavėjas) dėl AV akcijų pirkimo-pardavimo nėra pasirašyta.

2011 m. spalio 26 d. įmonių grupė „Alita“, AB (toliau – „Alita“, AB), FR&R Invest IGA S.A. (toliau – FR&R), AV ir Informacijos gavėjas, atsižvelgdamos į tai, kad Informacijos gavėjas išreiškė savo ketinimą įsigyti AV akcijas iš „Alita“, AB, įskaitant teises į t.t. prekių ženklą (toliau – Galimas sandoris), ir siekdamos kad Informacijos gavėjui būtų sudaryta galimybė pateikti privalomą galutinį pasiūlymą FR&R ir/ar „Alita“, AB sudaryti ir įvykdyti Galimą sandorį, sudarė konfidencialumo sutartį.

Pagal šią sutartį šalys įsipareigojo pateikti Informacijos gavėjui sutartyje numatytą konfidencialią informaciją apie AV, o Informacijos gavėjas įsipareigojo ne vėliau kaip iki 2011 m. lapkričio 18 d. pateikti privalomą galutinį pasiūlymą FR&R ir/ar „Alita“, AB sudaryti ir įvykdyti Galimą sandorį arba atsisakyti privalomo pasiūlymo pateikimo.

Pažymime, kad nei pasirašyta aukščiau nurodyta sutartis, nei galimas Informacijos gavėjo privalomo galutinio pasiūlymo pateikimas FR&R ir/ar „Alita“, AB neįpareigoja ir neįpareigotų „Alita“, AB parduoti savo turimas AV akcijas.

Apie tolimesnę galimų derybų eigą bus pranešta atitinkamai.

Papildomą informaciją teikia valdybos narys Paulius Kibiša, (8 315) 57243.