Spondan Citycenterissä sijaitsevalle toimistotalolle kultatason LEED-sertifiointi


Sponda Oyj                       Lehdistötiedote       31.10.2011 klo 12:00

Spondan Citycenterissä sijaitsevalle toimistotalolle kultatason LEED-sertifiointi

Kiinteistösijoitusyhtiö Sponda Oyj:n omistamalle, kesällä 2011 valmistuneelle toimistotalolle myönnettiin LEED® Gold -sertifikaatti. Helsingin keskustan keskeisimmällä paikalla, Citycenterin ytimessä sijaitseva uusi toimistorakennus on vuokrattu kokonaisuudessaan EVLI Pankki Oyj:lle.

LEED®-sertifiointi on yksi tunnetuimmista kansainvälisistä rakennusten ympäristöluokituksista, joka tähtää rakentamisen ja rakennuksen käytön ympäristövaikutusten vähentämiseen sekä terveellisempien työympäristöjen kehittämiseen.

Kesällä 2011 valmistunut, kuusikerroksinen toimistorakennus nousi Citycenter-liikekorttelin entisen autokannen tilalle. Uudistuneen Citycenter-kauppakeskuksen monipuolinen tarjonta ja erinomaiset julkiset liikenneyhteydet ovat helposti toimistotalon käyttäjien saatavilla. Näin keskeisellä paikalla Helsingin ydinkeskustassa on enää harvoin mahdollisuuksia uudisrakentamiseen.

Energiatehokkuutta ja ympäristömyönteisiä ratkaisuja

Toimistotalon rakentamisessa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen ja ympäristömyönteisiin ratkaisuihin. Toimistotilojen valaistus on suurelta osin toteutettu energiatehokkailla LED-valaisimilla. LED-tekniikan käyttö toimistotaloissa näin suuressa mittaluokassa on harvinaista Pohjoismaissa.

Energiatehokkuutta on haettu lisäksi muun muassa ilmanvaihdon kerroskohtaisella säädettävyydellä ja lämmönläpäisykyvyltään tehokkailla lasirakenteilla. Jäähdytysmuotona käytetään kaukojäähdytystä ja lämmitysmuotona kaukolämmitystä.

Vuokrattavalta pinta-alaltaan 4 200 neliön toimistotalo on käyttöönotettaessa liitetty mukaan Spondan Energiatehokkuusohjelmaan, jossa Sponda tavoittelee energiasäästöjä yhdessä asiakkaidensa kanssa.

Spondan kiinteistökehitystoiminnassa on jo lähtökohtaisesti huomioitu hyvin ympäristövaatimukset. LEED kultatason edellyttämät kriteerit täyttyivät toimistotalossa selkeästi, vaikka rakentamisessa toteutettiin jo vuonna 2006 tehtyjä suunnitelmia, jolloin kohteelle haettiin rakennuslupa. Sponda hakee kaikille uudiskohteilleen ja suurille perusparannuskohteilleen kansainvälistä ympäristösertifiointia.

- Talon ympäristövastuullinen kehitystyö jatkuu nyt yhdessä Evlin kanssa. Asiakkaillamme on merkittävä rooli kiinteistöjen käytönaikaisen ympäristökuormituksen vähentämisessä. Pyrimme yhdessä kehittämään ympäristöystävällisiä toimintatapoja, joilla voimme pienentää rakennuksen energiankulutusta sekä tehostaa jätteiden kierrätystä ja hyötykäyttöä, Spondan liiketoimintajohtaja Joni Mikkola sanoo.

Sertifiontiprosessissa Spondan kumppanina toimi kohteen rakennusurakoitsija Skanska Talonrakennus Oy. 

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) on kansainvälisesti tunnettu ja laajasti käytössä oleva rakennusten ympäristöluokitus, jonka myöntää U.S. Green Building Council (USGBC). Sertifioinnissa rakennusprojektia arvioidaan kuudella eri kriteerillä: kestävä maankäyttö, tehokas vedenkäyttö, energian käyttö, materiaalien valinta ja kierrätys, sisäilman olosuhteet ja innovaatiot suunnitteluprosessissa. Arvioinnin tekee puolueeton kolmas osapuoli, Green Building Certification Institute.

Sponda Oyj


Lisätietoja: Joni Mikkola, liiketoimintajohtaja, Kiinteistökehitys, puh. 040-518 1217

 

Sponda Oyj on Suomen ja Venäjän suurimpien kaupunkien toimitilakiinteistöihin erikoistunut kiinteistösijoitusyhtiö. Spondan toiminta-ajatuksena on omistaa, vuokrata ja kehittää toimisto-, liike- ja logistiikkakiinteistöjä toimintaympäristöiksi, jotka luovat edellytykset asiakkaiden menestykselle. Spondan sijoituskiinteistöjen käypä arvo on noin 3,1 miljardia euroa ja vuokrattava pinta-ala noin 1,5 miljoonaa neliömetriä.