Micronic Mydata lanserar maskritaren FPS5500 - med upp till 50% produktivitetsförbättring

Täby, den 1 november, 2011 - Micronic Mydata AB (publ), noterat på NASDAQ OMX Stockholm, Small Cap: MICR - lanserar idag FPS5500, en ny maskritare för tillverkning av fotomasker avsedda för avancerad kapsling och ett flertal andra tillämpningar såsom pekskärmar och lysdioder. FPS5500 erbjuder upp till 50% förbättrad produktivitet jämfört med den tidigare produkten i FPS5000-serien och sätter därmed en ny standard för produktivitet och precision inom sitt tillämpningsområde.


FPS5500 är designad med fokus på flexibilitet och är en vidareutveckling av den väl beprövade maskritaren FPS5300. Systemet kan utrustas med upp till tre olika optiska konfigurationer, mellan vilka kunden automatiskt kan växla beroende på vilken upplösning en viss fotomask kräver. De företag som är målgruppen för denna produkt tillverkar ofta en bred produktmix och för att ytterligare förbättra flexibiliteten i produktionen kan kunderna därför bland annat välja den laddningslösning och laser som passar deras förhållanden bäst.

“Produktivitetsförbättringen är väldigt viktig för våra kunders lönsamhet och innebär dessutom att de kan korta ned sina leveranstider”, säger Peter Uddfors, VD och koncernchef på Micronic Mydata AB. ”Genom lanseringen visar vi på Micronic Mydatas förmåga att både leda utvecklingen och att kontinuerligt utveckla kostnadseffektiva lösningar avseende mönstring inom avancerad kapsling.”


Kontaktperson hos Micronic Mydata
Peter Uddfors 
VD och koncernchef 
08 - 638 52 00 
peter.uddfors@micronic-mydata.com

 

Om Micronic Mydata AB
Micronic Mydata AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför en serie laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker samt avancerad ytmonteringsutrustning för flexibel elektronikproduktion. Mönsterritare används av världens ledande elektronikföretag i tillverkningen av bildskärmar för TV-apparater och datorer, i tillverkningen av halvledarkretsar samt för avancerad elektronisk kapsling. Ytmonteringsutrustning, inklusive mjukvaruprogram, används för ytmontering av elektroniska komponenter på mönsterkort och för stencilfri applicering av lodpasta på mönsterkort. Ytmonteringsutrustning används av såväl stora som små tillverkare av elektronik inom rymd-, flyg, energi-, dator- och telekomindustrin. Micronic Mydatas huvudkontor ligger i Täby utanför Stockholm och koncernen har dotterbolag i Frankrike, Japan, Kina, Nederländerna, Singapore, Storbritannien, Sydkorea, Taiwan, Tyskland och USA.
För mer information, besök hemsidan www.micronic-mydata.com

 

 

Operatör vid maskritare FPS5500

Attachments