AB „Linas Agro Group“ perėmė žemės ūkio bendrovę

Panevėžys, Lietuva, 2011-11-02 08:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- AB „Linas Agro Group“ pavaldžioji įmonė UAB „Linas Agro“ Konsultacijos baigė Užupės žemės ūkio bendrovės įsigijimo sandorį, įsigydama 30 proc. jos pajų. Nuo šiol Grupė valdo 100 proc. Užupės ŽŪB pajų.

Užupės ŽŪB buvo įsteigta kartu su partneriais 2011 m. balandžio mėnesį, AB „Linas Agro Group“ valdė 70 proc. žemės ūkio bendrovės pajų. Įsigijimo procedūros baigėsi susitarimu su kitais pajininkais perimti jų valdomus pajus.

„Įsigijome Užupės ŽŪB vykdydami patvirtintą mūsų grupės  investicinę plėtros programą. Investicija į šią bendrovę siekia 7,8 mln. Lt, planuojama EBITDA 1,4 mln. Lt. Bendrovė dirba    1 200 ha žemės, todėl Grupės apdirbamas žemės plotas išaugo iki 11 400 ha. Mūsų tikslas yra ir toliau didinti valdomų bendrovių skaičių ir plėsti dirbamos žemės plotus iki 20 tūkst. ha“, – komentuoja AB „Linas Agro Group“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Andrius Pranckevičius.

AB „Linas Agro Group“ dar priklauso keturios žemės ūkio bendrovės, įsikūrę derlingose Lietuvos vietovėse – Panevėžio rajono Aukštadvario ŽŪB, Šakių rajono Lukšių ŽŪB, Biržų rajono Medeikių ŽŪB ir Sidabravo ŽŪB. Jos užsiima pieno gamyba, grūdų, rapsų ir cukrinių runkelių auginimu. Birželio 30 d. pasibaigusiais 2010-2011 finansiniais metais bendrovių pajamos siekė 39 mln. Lt, veiklos pelnas 15,5 mln. Lt, o grynasis pelnas 6,2 mln. Lt.

Pasak A. Pranckevičiaus, AB „Linas Agro Group“ planuoja, kad penkių jos valdomų žemės ūkio bendrovių konsoliduotos metinės pajamos liepos 1 d. prasidėjusiais 2011-2012 finansiniais metais viršys 44 mln. litų, bendrovės kartu prikuls apie 40 tūkst. tonų įvairių grūdų.

Apie AB „Linas Agro Group“

AB „Linas Agro Group“ yra žemės ūkio veiklą vystanti kontroliuojančioji bendrovė, kuri augina ir parduoda grūdus, aliejines sėklas, pašarines žaliavas bei prekes žemės ūkio gamybai. Ji valdo bendroves Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Danijoje ir Ukrainoje. Grupei priklauso augalinės žemės ūkio produkcijos tarptautinės prekybos kompanija Lietuvoje AB „Linas Agro“, grūdų saugyklų valdymo įmonė UAB „Linas Agro“ Grūdų centras KŪB (valdanti grūdų saugyklas Joniškyje, Kėdainiuose, Kupiškyje, Pasvalyje, Šakių rajone, Šiauliuose ir Vilkaviškyje), prekybos įmonė Latvijoje SIA „Linas Agro“, tarptautinė prekybos įmonė Danijoje Linas Agro A/S, Ukrainos trąšų gamybos ir prekybos įmonė PAT „UKRAGRO NPK“, žemės ūkio paskirties žemių valdymo kompanijų grupė ŽŪB „Landvesta“, penkias žemės ūkio bendroves valdanti įmonė UAB „Linas Agro“ Konsultacijos, lignino biokuro gavybos įmonė UAB „Lignineko“ bei kt. Įmonių finansiniai metai prasideda liepos 1 d.

Kartu su partneriais įmonė valdo prekes ir paslaugas žemės ūkiui teikiančią įmonę UAB „Dotnuvos projektai“ bei logistikos įmonę UAB „Jungtinė ekspedicija“.

Nuo 2010 m. vasario 17 d. AB „Linas Agro Group“ yra pagrindiniame NASDAQ OMX Vilnius biržos įmonių sąraše.

Daugiau informacijos:

Andrius Pranckevičius