Genmab offentliggør resultat for de første ni måneder af 2011 og opdaterede resultatforventninger til 2011


2. november 2011: København, Danmark
Delårsrapport pr. 30. september 2011

  • Forventningerne til de fortsættende aktiviteter forbedres som følge af lavere omkostninger
  • Dagsværdien af vores produktionsfacilitet reduceres med DKK 342 mio., og det forventede salg rykkes til 2012. Forventningerne opdateres med den nye forventede likviditet
  • Nettoomsætningen for Arzerra® steg med 45% i forhold til samme periode sidste år
  • Positive top-line fase II resultater fra studie med ofatumumab som andenbehandling af aggressivt lymfom

Økonomiske resultater i de første ni måneder af 2011:

  • Nettoomsætningen faldt med DKK 233 mio., svarende til 47%, fra DKK 491 mio. i 2010 til DKK 258 mio. Nedgangen skyldes hovedsageligt engangsposter, herunder to milestonebetalinger fra GSK på DKK 203 mio. i 2010.
  • Driftsomkostningerne faldt med DKK 121 mio., svarende til 22%, fra DKK 564 mio. i 2010 til DKK 443 mio.
  • Et driftsunderskud på DKK 185 mio. i 2011 sammenlignet med DKK 73 mio. i 2010. Til trods for omsætningsnedgangen på DKK 233 mio. var stigningen i vores driftsunderskud begrænset til DKK 112 mio. som følge af det fortsatte fokus på omkostningsstyring.
  • Som følge af de generelle forværrede markedsforhold og økonomiske fremtidsudsigter samt andre forhold er dagsværdien med fradrag af salgsomkostninger for selskabets produktionsfacilitet blevet reduceret fra ca. USD 120 mio. til USD 58 mio., hvilket har resulteret i en ikke likviditetspåvirkende nedskrivning på DKK 342 mio.
  • Pr. 30. september 2011 havde Genmab en likviditet på DKK 1.221 mio. i forhold til DKK 1.546 mio. pr. 31. december 2010. Dette svarede til et cash burn på DKK 325 mio. i de første ni måneder af 2011.

Forretningsmæssige resultater i 3. kvartal og efter regnskabsperiodens afslutning

  • August: Positive top-line resultater fra et fase II studie med ofatumumab i kombination med “salvage”-kemoterapi til behandling af recidiverende eller refraktært aggressivt lymfom, herunder diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL).
  • Oktober: Royaltyindtægter på DKK 20,3 mio. på baggrund af en nettoomsætning for Arzerra hos GSK i tredje kvartal 2011 på GBP 11,9 mio. (ca. DKK 101,4 mio.).

Fremtidsudsigter
Resultatforventningerne til 2011 opdateres for at afspejle ændringen i dagsværdiansættelsen ved et salg af selskabets produktionsfacilitet samt udskydelsen af salget til 2012. Omsætningen for 2011 forventes nu at ligge i et mere snævert interval på DKK 340 – 350 mio. sammenlignet med de tidligere forventninger på DKK 325 – 350 mio. Vi reducerer igen driftsomkostningerne for 2011, som nu forventes at udgøre DKK 625 – 650 mio. (tidligere DKK 650 – 700 mio.), samt driftsunderskuddet fra fortsættende aktiviteter til ca. DKK 275 – 300 mio., hvilket er en forbedring på DKK 50 – 75 mio. fra de tidligere forventninger på DKK 325 – 375 mio.

“Gennemførelsen af et salg af produktionsfaciliteten er fortsat en af vores topprioriteter, men som følge af de forværrede markedsforhold har vi besluttet at reducere dagsværdien på faciliteten og rykke det forventede salg til næste år. Vi fokuserer fortsat kraftigt på omkostningsstyring og har igen reduceret vores driftsomkostninger for 2011, og vi er glade for at forbedre cash burn i forhold til de tidligere udmeldte forventninger,” udtaler Jan van de Winkel, ph.d., Chief Executive Officer hos Genmab.

Telefonkonference
Genmab afholder en telefonkonference på engelsk for at præsentere resultatet for de første ni måneder af 2011 i morgen torsdag den 3. november kl. 15.00 CET, 14.00 GMT eller 10.00 EST. Ring venligst på følgende telefonnumre:

+1 877 317 6789 (i USA) og spørg efter Genmabs telefonkonference
+1 412 317 6789 (uden for USA) og spørg efter Genmabs telefonkonference

Det er muligt at høre en live og arkiveret webcast af telefonkonferencen på
www.genmab.com, hvor relevante slides til telefonkonferencen også vil være tilgængelige.

Om Genmab A/S
Genmab er et børsnoteret internationalt bioteknologisk selskab, som specialiserer sig i at skabe og udvikle differentierede humane antistoflægemidler til behandling af cancer.  Selskabet er stiftet i 1999 og fik sit første markedsførte antistof, Arzerra® (ofatumumab), godkendt til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi, som er refraktær over for fludarabin og alemtuzumab, efter mindre end otte års udvikling. Genmabs validerede, næste-generations antistofteknologier forventes at levere en stadig strøm af fremtidige produktkandidater. 
Samarbejdsaftaler omkring innovative produktkandidater og teknologier er et primært fokusområde i Genmabs strategi, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber.  For yderligere oplysninger henvises til www.genmab.com.

Kontakt:
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communication
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E:
r.gravesen@genmab.com

Denne delårsrapport indeholder fremadrettede udsagn. Ord som ”tror”, ”forventer”, ”regner med”, ”agter” og ”har planer om” og lignende udtryk er fremadrettede udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De væsentlige faktorer, som kunne bevirke at vore faktiske resultater eller præstationer afviger væsentligt, inkluderer bl.a., risici forbundet med produktopdagelse og -udvikling, usikkerheder omkring udfald af og gennemførelse af kliniske forsøg herunder uforudsete sikkerhedsspørgsmål, usikkerheder forbundet med produktfremstilling, manglende markedsaccept af vore produkter, manglende evne til at styre vækst, konkurrencesituationen vedrørende vort forretningsområde og vore markeder, manglende evne til at tiltrække og fastholde tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere, manglende adgang til at håndhæve eller beskytte vore patenter og immaterielle rettigheder, vort forhold til relaterede selskaber og personer, ændringer i og udvikling af teknologi, som kan overflødiggøre vore produkter samt andre faktorer. For en yderligere gennemgang af disse risici henvises til afsnittet “Risikostyring” i Genmabs årsrapport, som er tilgængelig på www.genmab.com, samt afsnittet ”Væsentlige risici og usikkerheder” i denne delårsrapport. Genmab er ikke forpligtet til at opdatere fremadrettede udsagn efter udsendelsen af denne delårsrapport og er heller ikke forpligtet til at bekræfte sådanne udsagn i forbindelse med faktiske resultater, medmindre dette kræves i medfør af lov.

Genmab®, det Y-formede Genmab logo®, HuMax®, HuMax-CD20®, HuMax®-EGFr, HuMax®-IL8, HuMax®-TAC, HuMax®-CD38, HuMax®-TF, HuMax®-Her2, HuMax®-cMet, HuMax®-CD74, DuoBody™ og UniBody® er alle varemærker tilhørende Genmab A/S. Arzerra® er et varemærke tilhørende GlaxoSmithKline.

Selskabsmeddelelse nr. 30
CVR no. 2102 3884

Genmab A/S
Bredgade 34
1260 København K
Danmark


Attachments