NeuroSearch publicerer MermaiHD-studiet i The Lancet Neurology


Selskabsmeddelelse
08.11.2011


Fase III-studiet med Huntexil® (pridopidine), MermaiHD, til behandling af de motoriske symptomer, der er relateret til Huntingtons sygdom, er blevet beskrevet i en videnskabelig artikel, der er accepteret af det velanskrevne tidsskrift The Lancet Neurology. Artiklen udgives i elektronisk form i dag og senere i trykt form med titlen:

"Pridopidine for the treatment of motor function in patients with Huntington’s disease (MermaiHD):
a phase 3, randomised, double-blind, placebo-controlled trial"

The Lancet Neurology har fundet artiklen værdig til udstedelse af en separat pressemeddelelse. I denne citeres dr. Andrew Feigin, The Feinstein Institute for Medical Research, New York, USA, således:
"Et veltolereret stof, som giver selv små fordele for patienter med Huntingtons sygdom, ville være et meget kærkomment supplement til eksisterende behandlinger for denne invaliderende sygdom … Analyser af punkter på UHDRS-TMS-skalaen udført i MermaiHD-studiet, indikerer også, at pridopidine muligvis kan bedre symptomer ved Huntingtons sygdom, for hvilke der for nuværende ikke er nogen behandling (øjenbevægelser, håndbevægelser, håndkoordinering, dystoni og gang- eller balanceproblemer)."

Et link til artiklen findes her, og et særtryk af artiklen kan rekvireres ved henvendelse til investor@neurosearch.com

Patrik Dahlen, adm. direktør i NeuroSearch, kommenterede:
“Vi er meget tilfredse med den akademiske anerkendelse af resultaterne af vores MermaiHD-studie og ser nu endnu mere fortrøstningsfuldt frem mod igangsætningen af Prime-HD, som er det næste fase III-studie, der skal bringe os et vigtigt skridt videre mod markeringsføring af Huntexil®."

Patrik Dahlen
Adm. direktør


Kontaktperson:
Mads P.G. Korsgaard, ph.d., Manager Investor Relations & Corporate Communications,
telefon: 4460 8309 eller 4018 4997



Om NeuroSearch
NeuroSearch er et europæisk-baseret biofarmaceutisk selskab noteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S (NEUR) med speciale inden for sygdomme i centralnervesystemet (CNS). Det er selskabets vision at udvikle NeuroSearch til et profitabelt specialfarmaceutisk selskab. Strategien er primært at færdigudvikle og markedsføre Huntexil®, der er et unikt lægemiddel i klinisk fase III til behandling af de motoriske symptomer ved Huntingtons sygdom.
NeuroSearch har også en portefølje af andre værdier, der ønskes udlicenseret eller solgt, herunder tesofensine, som har vist fremragende effekt inden for behandlingen af fedme og vores patenterede Integrative Screening Process-teknologi (ISP), som er en screeningsmetode, der opererer med intakte biologiske systemer. Hertil kommer en bred vifte af ionkanal-teknologier og patenterede stoffer, der er identificeret som ionkanal-modulatorer.

NeuroSearch, facade

Attachments