NeuroSearch A/S - Delårsrapport, 3. kvartal 2011


Selskabsmeddelelse
17.11.2011

Nedenfor følger første del af delårsrapporten for 3. kvartal for NeuroSearch A/S. Den fuldstændige rapport er vedhæftet som pdf-dokument.

----------------------

NeuroSearch (NEUR) er dedikeret til at skabe en profitabel specialiseret farmaceutisk virksomhed, der bygger på den platform, som markedsføring af Huntexil® (pridopidine) vil give selskabet.

Den 27. september opdaterede NeuroSearch på udviklingsprogrammet for Huntexil® til behandling af motoriske symptomer forbundet med Huntingtons sygdom. Samtidig offentliggjorde selskabet en omfattende omstrukturering og kontrolleret afvikling af selskabets øvrige aktiviteter med det formål at optimere økonomiske og ledelsesmæssige ressourcer til færdigudviklingen og markedsføringen af Huntexil®.

Fremover vil selskabet give finansielle forventninger og rapporteringer, der skelner mellem resultat fra fortsættende aktiviteter og resultat fra ophørende aktiviteter.

Bestyrelsen har i dag behandlet og godkendt selskabets delårsrapport for perioden 1. januar til 30. september 2011. Det regnskabsmæssige resultat af primær drift for årets første tre kvartaler blev et underskud på 337 mio. kr. (underskud på 126 mio. kr. i samme periode 2010). Engangsomkostninger uden likviditetseffekt på ca. 240 mio. kr., afholdt i tredje kvartal, er relateret til omstruktureringen og vedrører nedskrivning af goodwill, immaterielle og materielle anlægsaktiver.

Finansielle poster udgjorde en nettoindtægt på 36 mio. kr. i perioden (nettoindtægt på 20 mio. kr. i samme periode 2010).

Resultat af ophørende aktiviteter udgjorde et underskud på 345 mio. kr. i perioden (underskud på 111 mio. kr. i samme periode 2010) vedrørende omkostninger fra underskudsgivende samarbejdsaftaler, lønninger til opsagte medarbejdere, leasingforpligtelser mv.

Selskabets likvide midler inklusive værdipapirer udgjorde 305 mio. kr. pr. 30. september 2011 (569 mio. kr. pr. 30. september 2010) bestående primært af højlikvide obligationer med kort løbetid. Derudover vil NeuroSearch modtage i alt 46 mio. kr. i betaling for medarbejdere, der arbejder i projekter under alliancen med Janssen. Selskabet har endvidere uudnyttede kreditter på 29 mio. kr.

Finansielle forventninger til 2011
NeuroSearch fastholder de finansielle forventninger til helåret 2011, som blev meldt ud ultimo september i forbindelse med omstruktureringen. For helåret 2011 forventer NeuroSearch et underskud af primær drift på ca. 370 mio. kr., hvoraf ca. 240 mio. kr. udgør en engangsomkostning, som ingen likviditetseffekt har. Herudover forventer NeuroSearch et tab, der vedrører ophørende aktiviteter på ca. 345 mio. kr. i 2011.

Værdien af likvider og værdipapirer forventes at være i størrelsesordenen 230 mio. kr. ved udgangen af 2011.

Finansielle forventninger til 2012
For 2012 forudser selskabet et underskud af primær drift vedrørende de fortsættende aktiviteter i størrelsesordenen 150-175 mio. kr. Der forventes ikke yderligere omkostninger i forbindelse med ophørende aktiviteter i 2012.



Vigtige begivenheder i tredje kvartal

  • Den 27. september annoncerede NeuroSearch en omfattende omstrukturering der, når den er fuldt implementeret i 2013, resulterer i en organisation på ca. 35 medarbejdere. Formålet med omstruktureringen er primært at fokusere selskabets finansielle og ledelsesmæssige ressourcer på færdigudviklingen og markedsføringen af Huntexil®
     
  • Den 27. september annoncerede NeuroSearch planerne for det næste udviklingstrin for Huntexil® i form af fase III-studiet Prime-HD. Det er planlagt til at indrullere ca. 630 patienter med Huntingtons sygdom, som vil blive doseret med placebo, 45 mg Huntexil® eller 67,5 mg Huntexil®, alle to gange dagligt. Det primære endepunkt vil være den totale motorskala (TMS).

    Prime-HD planlægges påbegyndt i første halvår 2012, såfremt finansiering af studiet er tilvejebragt på det tidspunkt.
     
  • Dosiseskaleringsstudiet der skal teste effekten af høje doser Huntexil® på raske frivillige, blev igangsat i slutningen af september, og NeuroSearch forventer at kunne rapportere herfra i 1. kvartal 2012.
     
  • Open-HART, som er sikkerhedsforlængelsesstudiet, der blev planlagt og igangsat efter afslutningen på det nordamerikanske HART-studie, har fortsat indrulleringen af patienter og havde pr. 14. november 109 tidligere HART-patienter i behandling med Huntexil®. NeuroSearch planlægger at fortsætte indrulleringen indtil midten af december 2011.
     
  • Compassionate use-programmet, som efterfulgte MermaiHD -forlængelsesstudiet, har nu indrulleret 130 patienter, der bliver behandlet med Huntexil®.
     
  • NeuroSearch og alle andre aktionærer solgte tidligere på året Sophion Bioscience A/S til Biolin Scientific AB. Selskabets provenu fra salget er 41 mio. kr., hvoraf 32 mio. kr. er modtaget i september 2011, og de resterende 9 mio. kr. forventes modtaget inden udgangen af 2012. 
     

Begivenheder efter udløb af regnskabsperioden

  • Den annoncerede omstrukturering medfører, at medarbejderstaben reduceres til en størrelse, der er nødvendig for primært at fortsætte udviklingen og markedsføringen af Huntexil®. Alle berørte medarbejdere er opsagt ultimo oktober måned. En stor del af medarbejderne blev opsagt med forlængede varsler med det sigte, at NeuroSearch kan opfylde forpligtelserne i alliancerne med Lilly og Janssen.
     
  • Den 8. november blev MermaiHD-studiet publiceret i det ansete tidsskrift The Lancet Neurology, og tidsskriftet fandt studiet værdigt til en særskilt pressemeddelelse.


Adm. direktør i NeuroSearch, Patrik Dahlen, udtaler i forbindelse med delårsrapporten:
"Vores omstrukturering går efter planen og alle berørte medarbejdere er informeret og har håndteret situationen meget professionelt. Arbejdet med at bringe Huntexil® frem mod markedsføring går planmæssigt og som det næste vigtige skridt ser vi frem til interaktionen med FDA der skal fastlægge de sidste detaljer i vores forsøgsprotokol til Prime-HD.”


Patrik Dahlen
Adm. direktør


 

Telefonkonference
I dag kl. 9.30 afholder NeuroSearch en telefonkonference, hvor kvartalsrapporten vil blive gennemgået. Adm. direktør Patrik Dahlen og EVP & CFO René Schneider vil deltage i telefonkonferencen.

Telefonkonferencen vil blive afholdt på engelsk og med adgang via følgende telefonnumre:

Danmark: +45 3271 4767
UK og internationalt: +44 207 509 5139
USA: +1 718 354 1226

Adgang til at lytte til telefonkonferencen kan også opnås på selskabets hjemmeside.

Den tilhørende præsentation vil kunne ses på selskabets hjemmeside på tidspunktet for telekonferencen.



Kontaktpersoner
Patrik Dahlen, adm. direktør, telefon: 44 60 82 14 eller 26 29 72 96
René Schneider, EVP & CFO, telefon: 44 60 87 00 eller 29 11 20 97





Om NeuroSearch
NeuroSearch er et europæisk-baseret biofarmaceutisk selskab noteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S (NEUR) med speciale inden for sygdomme i centralnervesystemet (CNS). Det er selskabets vision at udvikle NeuroSearch til et profitabelt specialfarmaceutisk selskab. Strategien er primært at færdigudvikle og markedsføre Huntexil®, der er et unikt lægemiddel i klinisk fase III til behandling af de motoriske symptomer ved Huntingtons sygdom. Blandt ikke-fortsættende aktiviteter har NeuroSearch også en portefølje af aktiver, der ønskes udlicenseret eller solgt, herunder tesofensine, som har vist god effekt inden for behandlingen af fedme og vores patenterede Integrative Screening Process-teknologi (ISP), som er en screeningsmetode, der opererer med intakte biologiske systemer. Hertil kommer en bred vifte af ionkanal-teknologier og patenterede stoffer, der er identificeret som ionkanal-modulatorer.

NeuroSearch, facade

Attachments