Zealand Pharma A/S Delårsrapport for perioden 1. januar - 30. september 2011 (ikke revideret)


København, 2011-11-17 12:56 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Selskabsmeddelelse

Nr. 18/2011


 Zealand Pharma A/S                                                                              

Delårsrapport for perioden 1. januar – 30. september 2011

(ikke revideret)                                                                      

 

-- Nettoresultatet viser et overskud på 32,5 mio. kr., og likvide midler og værdipapirer udgjorde 441,9 mio. kr. pr. 30. september 2011

-- Forventningerne til omsætning og øvrige driftsindtægter i 2011 opjusteret til 170 mio. kr. fra 150 mio. kr.:  forventningerne til driftsomkostninger fastholdt på omkring 170 mio. kr.

-- Efter perioden har Sanofi indgivet en ansøgning om markedsføringstilladelse (MAA) for Lyxumia® 1) (lixisenatide) i Europa: Første Zealand Pharma lægemiddel nu i registreringsfasen 

 

København, 17. november 2011 – Zealand Pharma (NASDAQ OMX: ZEAL) rapporterer vigtig fremgang såvel i sin pipeline af lægemiddelkandidater som for sine forretningsaktiviteter og et nettooverskud for perioden 1. januar – 30. september 2011.

De første ni måneder af 2011,

  • En omsætning på 120,0 mio. kr. (9m 2010: 83,6 mio. kr.) fra betalinger i henhold til aftalen med Boehringer Ingelheim.
  • Samlede driftsomkostninger på 114,4 mio. kr. (9m 2010: 129,4 mio. kr.), hvilket er i overensstemmelse med selskabets forventninger.
  • Øvrige driftsindtægter i perioden udgjorde 23,6 mio. kr. (9m 2010: 0,2 mio. kr.).
  • Nettoresultatet viser et overskud på 32,5 mio. kr. (9M 2010: underskud på 42,0 mio. kr.).
  • Likvide midler og værdipapirer udgjorde 441,9 mio. kr. pr. 30. september 2011 (30. sept. 2010: 134,0 mio. kr.).
  • Vigtig fremgang i pipelinen med yderligere positive fase III resultater offentliggjort for Lyxumia® (lixisenatide), der nu er i registreringsfasen inden for behandling af type 2-diabetes.
  • Licens- og samarbejdsaftale indgået med Boehringer Ingelheim om udvikling af nye dobbeltvirkende glukagon/GLP-1 agonister, inklusiv ZP2929, til behandling af type 2-diabetes og fedme.

I oktober 2011 indgav Sanofi til de europæiske lægemiddelmyndigheder (EMA) en ansøgning om markedsføringstilladelse (MAA) for Lyxumia® (lixisenatide) som en ny behandling af type 2-diabetes. Dette er en væsentlig milepæl for Zealand Pharma, der dermed har sit første peptidbaserede lægemiddel i den afsluttende udviklingsfase før markedslancering.

1) Lyxumia® er det tiltænkte varemærkenavn for lixisenatide

MAA-ansøgningen indeholder dokumentation fra det omfattende internationale fase III GetGoal-program, som har leveret kliniske resultater til støtte for den tilsigtede anvendelse af Lyxumia® (lixisenatide) som en ny behandling af type 2-diabetes. Resultaterne fra GetGoal-programmet påviser virkning og sikkerhed for Lyxumia® (lixisenatide) med hensyn til at opnå forbedret blodsukkerkontrol for patienter med type 2-diabetes både som monoterapi og som supplement til eksisterende behandlinger, herunder i kombination med basal insulin.

Der forventes præsenteret yderligere resultater fra GetGoal fase III-programmet på internationale konferencer i slutningen af 2011 og i 2012. Andre igangværende studier forventes afsluttet og resultaterne offentliggjort inden for samme tidsrum til en yderligere belysning af Lyxumias (lixisenatides) kliniske profil.

En registreringsansøgning for lixisenatide i USA forventes indgivet i 4. kvartal 2012.

I henhold til aftalen indgået mellem Zealand Pharma og Boehringer Ingelheim i juni 2011 skrider forberedelserne til start af kliniske studier med ZP2929 til behandling af diabetes og fedme godt frem.

 

I en kommentar til delårsrapporten udtaler David H. Solomon, adm. direktør i Zealand Pharma:

Den europæiske registreringsansøgning for lixisenatide, vores første peptidbaserede lægemiddel, er en skelsættende milepæl for Zealand Pharma. Lixisenatide har potentiale som monoterapi og som supplement til eksisterende behandlinger, herunder i kombination med basal insulin. Understøttet af Sanofis stærke position på diabetesmarkedet og dybe forståelse for diabetespatienters behov, er vi overbeviste om, at lixisenatide hurtigt vil komme til at spille en vigtig rolle i behandlingen af type 2-diabetes.”

 

Resultatforventninger til 2011 opjusteret

Zealand Pharma opjusterer resultatforventningerne til helåret 2011, idet omsætning og øvrige driftsindtægter fra selskabets samarbejdsaftaler nu forventes at beløbe sig til i alt 170 mio. kr. imod tidligere forventet150 mio. kr., mens forventningerne til driftsomkostninger fastholdes i niveauet 170 mio. kr.

 

 

- # -

 

Telekonference

Selskabet afholder en telekonference i dag torsdag den 17. november kl. 15.00 dansk tid. David Solomon, adm. direktør, Mats Blom, finansdirektør, og Hanne Leth Hillman, Vice President for IR og Corporate Communication vil deltage i konferencen og præsentere resultaterne for de første ni måneder af 2011, hvorefter der vil være mulighed for at stille spørgsmål til selskabet.

Telekonferencen vil foregå på engelsk, og telefonnummeret er:

Danmark: 32 72 76 25

Adgangskode: 27101023

En tilhørende slide-præsentation vil kunne hentes på selskabets hjemmeside (ir.zealandpharma.com) forud for telekonferencen.

 

For yderligere information kontakt venligst:

David H. Solomon, administrerende direktør

Tlf.: +45 2220 6360

Hanne Leth Hillman, Vice President for IR & Corporate Communication

Tlf.: +45 5060 3689

 

Udtalelser om fremtidige forhold

Denne meddelelse indeholder udsagn om fremtiden ("forward-looking statements"), som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte udsagn om fremtiden. Udsagn om fremtiden inkluderer udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

 

 

Om Zealand Pharma

Zealand Pharma A/S er et børsnoteret, (NASDAQ OMX: ZEAL) biofarmaceutisk selskab baseret i København med en moden og voksende pipeline af innovative peptidbaserede lægemidler. Selskabets førende produkt er Lyxumia® (lixisenatide), en GLP-1 agonist til én gang daglig dosering, opdaget af Zealand Pharma og licenseret til Sanofi til behandling af type 2-diabetes. I oktober 2011 indgav Sanofi en ansøgning om markedsføringstilladelse (MAA) for Lyxumia® i Europa, og der forventes indgivet en registreringsansøgning for lixisenatide i USA i 4. kvartal 2012. Zealand Pharma har også et samarbejde med Boehringer Ingelheim, omfattende dobbeltvirkende glukagon/GLP-1 agonister, herunder ZP2929, til behandling af diabetes og fedme, og en licensaftale med Helsinn Healthcare omfattende elsiglutide, der er et GLP-2 lægemiddel i klinisk udvikling til behandling af kemo- og radioterapi-induceret diarré.

Zealand Pharma specialiserer sig inden for identificering, optimering og udvikling af nye peptidbaserede lægemidler, og alle Zealand Pharmas produktkandidater er skabt gennem selskabets egne forskningsaktiviteter. Zealand Pharmas produkter retter sig mod sygdomsområder, hvor den eksisterende behandling ikke i tilstrækkelig grad opfylder patienternes behov, og hvor der er et stort potentiale for peptidbaserede lægemidler. For yderligere information henvises til www.zealandpharma.com.


Attachments