Delårsrapport for perioden 1. juli til 30. september 2011


København, Danmark, 2011-11-25 16:29 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Resumé

  • Nettoresultatet i 3. kvartal blev som ventet et underskud på DKK 0,3 mio.
  • Forventningerne til hele året er uændret et underskud på DKK 3 mio. før indregning af andelen af årets resultat eller værdiregulering i Danionics Asia.
  • Situationen i joint venturet har udviklet sig negativt.

Ledelsesberetning

Resultatet i 3. kvartal 2011

Danionics fik i 3. kvartal som ventet et underskud på DKK 0,3 mio. Der er ingen nedskrivning på lånekapital til Danionics Asia i 3. kvartal, idet der ikke har været nogen udgift på vegne af Danionics Asia i 3. kvartal 2011. Bortset fra nedskrivningen i 2010 er resultatet for 3. kvartal 2011 ca. DKK 0,3 mio. bedre end samme periode 2010. Forbedringen skyldes lavere administrative omkostninger.

Lånekapital til Danionics Asia er bogført til DKK 0 ved udgangen af 3. kvartal 2011, hvilket er uændret i forhold til 3. kvartal 2010.

Likvide beholdninger udgør DKK 4,3 mio. Egenkapitalen udgør DKK 4 mio. ved udgangen af 3. kvartal 2011 mod DKK 2 mio. ved udgangen af 2010. Ændringen i egenkapitalen svarer til periodens nettoresultat med tillæg af den i 2. kvartal gennemførte kapitalforhøjelse.

 

Joint venturets drift 

Der var en negativ udvikling i forretningen i tredje kvartal. Danionics Asia mistede sin eksklusive leverandørstatus til selskabets største kunde, da denne udpegende yderligere en leverandør. En ny stor kunde forsinkede at tage levering af batterier de havde bestilt og som Danionics havde produceret, fordi forbindelsesledningen på batteriet var for lang. Forsøget på at sælge store batterier har indtil nu slået fejl, idet markedet foretrækker produkter fra Apple og Samsung, frem for fra de potentielle kunder på Taiwan.

Fordi indsatsen med at reducere omkostninger fortsattes og fordi salget i juli, august og september øgdes, lykkedes det at halvere tabet i 3. kvartal sammenlignet med kvartalet før.  Salget i oktober kollapsede til kun 35.000 batterier og de ordrer der indtil nu er modtaget for resten af året er de laveste nogensinde. Dette er ikke kun situationen i Danionics. Hele industrien føler effekten af lavere salg og lager opbygning på grund af den generelle økonomiske afmatning.

Danionics joint venture partner har rettet henvendelse til Danionics A/S og foreslået at der foretages en gennemgribende strategisk analyse af joint venturets fremtid, inkluderende potentielle restrukturerings muligheder.

 

Forventninger til 2011

Danionics’ forventninger til 2011 er uændrede fra årsrapporten, der blev fremlagt 9. marts 2011. Årets resultat for 2011 vil være påvirket af markedsførings- og salgsomkostninger vedrørende joint venturet samt administrationsomkostninger på ca. DKK 3 mio. Samlet forventer Danionics derfor et underskud i niveauet DKK 3 mio. efter renteindtægter men før indregning af andelen af årets resultat eller værdiregulering i Danionics Asia Ltd.

 Derudover kan der fortsat blive tale om salgsindtægter, hvis den salgsindsats, der udføres af Danionics A/S, resulterer i ordreindgang.

         Yderligere information:
         Henning O. Jensen, administrerende direktør, tlf. +45 88 91 98 70


Attachments