Riga, Latvija, 2011-11-28 10:25 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- AB „Goldinvest Asset Management” sudarė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos banku dėl Lietuvos monetų realizavimo, kas suteiks galimybę siūlyti mūsų Baltijos ir NVS šalių klientams  didesnį tauriųjų metalų monetų asortimentą.

1922 m. Lietuvos bankas pradėjo savo veiklą. Respublikos Prezidento aktu pirmuoju nepriklausomos Lietuvos banko valdytoju paskirtas profesorius Vladas Jurgutis, vadovavęs bankui iki 1929 m. Vėliau Lietuvos banko valdytojais buvo Vladas Stašinskas (1930-1939), Juozas Tūbelis (1939), Juozas Paknys (1939-1940).

Lietuvos bankui buvo suteikta išimtinė teisė leisti banknotus, reguliuoti pinigų apyvartą, užtikrinti patvarią pinigų sistemą. Griežta Lietuvos banko pinigų politika padėjo išlaikyti stabilų lito kursą net ekonominių krizių metais. Litu pradėta pasitikėti, jis tapo viena tvirčiausių valiutų pasaulyje, iki pat 1940 m.

Šiandien Lietuvos monetų kalykla kala apyvartines ir kolekcines monetas įvairioms pasaulio valstybėms. Kolekcinės monetos kalamos iš sidabro, aukso, vario-nikelio, kitų metalų lydinių. Lietuvos banko išleidžiamose kolekcinėse (proginėse) monetose įamžinami svarbūs mūsų valstybės ir pasaulio istorijos įvykiai, žymūs veikėjai, architektūros paminklai. Monetos yra kaip miniatiūriniai meno kūriniai. Lietuvos monetų kalykla yra vienintelis Lietuvos Respublikos apyvartinių ir kolekcinių (proginių) monetų gamintojas.

AB „Goldinvest Asset Management" įsteigta 1997 metais, jos pagrindinė veikla yra prekyba tauriųjų metalų investicinėm ir kolekcinėm monetom ir luitais, taip pat bendrovė užsiima tauriųjų metalų ir pramoninių prekių iš tauriųjų metalų supirkimu, apdorojimu ir pardavimu. AB „Goldinvest Asset Management" turi filialą Lietuvos Respublikoje (Vilniuje) ir dukterinę įmonę Rusijos Federacijoje (Maskvoje). Bendrovės akcijos kotiruojamos Nasdaq OMX Firth North Baltic biržoje. Papildomą informaciją apie "Goldinvest Asset  Magagement" Jus rasite: http://www.latgold.lv

Papildoma informacija:
         Arnis Lindė [Arnis Linde]
         Projektų vadovas
         AB „Goldinvest Asset Management“
         Telefonas +371 22050691
         el.paštas: arnis.linde@latgold.lv