AS “Goldinvest Asset Management” ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Lietuvas banku par Lietuvas bankas monētu izplatīšanu


Rīga, Latvija, 2011-11-28 10:25 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- AS “Goldinvest Asset Management” ir noslēdzis sadarbības līgumu ar Lietuvas banku par Lietuvas bankas monētu izplatīšanu,  kas dos iespēju piedāvāt plašāku dārgmetāla monētu klāstu saviem klientiem Baltijas un NVS valstīs.

Lietuvas Banka sāka savu darbību 1922 gadā, kad Lietuvas Republikas prezidents par neatkarīgās Lietuvas Bankas prezidentu iecēla profesoru Vladu Jurguti. Viņš bija bankas prezidents līdz 1929 gadam.Vēlāk  Lietuvas Banku vadīja Vladas Stašinskas (1930-1939), Juozas Tūbelis (1939) Juozas Paknys (1939-1940).

Lietuvas Bankai tika piešķirtas ekskluzīvas tiesības emitēt banknotes, regulēt naudas apgrozību, lai nodrošinātu stabilu monetāro sistēmu.

Ierobežojošā Lietuvas monetārā pоlitika spēja saglabāt  stabilu lita vērtību pat krīzes gados. Lits ieguva uzticību un kļuva par vienu no spēcīgākajām valūtām pasaulē līdz pat 1940 gadam.

Lietuvas Bankas galvenais mērķis - saglabāt cenu stabilitāti. Šim nolūkam Lietuvas Banka ir neatkarīga no valdības, Lietuvas Republikas un citām valsts institūcijām.

Šodien Lietuvas monētu kaltuve emitē apgrozības un kolekciju monētas dažādām pasaules valstīm.Tiek emitētas jubilejas ,kā arī piemiņas monētas no sudraba,zelta,niķeļa, vara un citiem sakausējumiem. Tās tiek veltītas dažādiem vēsturiski svarīgiem notikumiem, slaveniem cilvēkiem un arhitektūras pieminekļiem. Monētas tiek veidotas kā izcili,miniatūri mākslas darbi. Lietuvas monētu kaltuve ir vienīgā Lietuvas Republikas apgrozības un jubilejas monētu ražotāja.

Par AS Goldinvest Asset Management: Godinvest Asset Management ir dibināts 1997.gadā un darbojas sadzīves un rūpniecisko dārgmetālu uzpirkšanas, pārstrādes un pārdošanas biznesā, kā arī investīciju dārgmetālu (zelts, pallādijs, platīns, sudrabs u.c.) pirkšanas un pārdošanas biznesā. Uzņēmums arī izsniedz aizdevumus pret dārgmetālu ķīlu. Uzņēmumam ir meitas sabiedrība Krievijā, filiāle Lietuvā, kā arī pieder daļas A/S „VEF” un uzņēmumā „VEF Komunikāciju Serviss”. Uzņēmuma akcijas ir iekļautas biržas NASDAQ OMX Riga alternatīvajā akciju tirgū First North. Papildus informācija par „Goldinvest Asset Management”: http://www.latgold.lv

         Papildus informācija:
         Arnis Linde
         Projektu vadītājs
         AS Goldinvest Asset Management
         Tālrunis: +371 22050691
         e-pasts: arnis.linde@latgold.lv
         
         
         Sertificētais konsultants:
         Ģirts Apsītis
         Valdes priekšsēdētājs
         SIA "Ardente"
         Tālrunis: +371 29466577
         e-pasts: ardente@ardente.lv