Metsä Tissue sulkee pehmopaperin tuotanto, jalostus- ja logistiikkatoiminnan Puolassa, Konstancin-Jeziornan tehtaalla huhtikuussa 2012


Espoo, Suomi, 2011-12-02 12:05 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Metsäliitto-konserniin kuuluva pehmo- ja ruoanlaittopaperien valmistaja Metsä Tissue Oyj ilmoittaa sulkevansa tuotanto-, jalostus- ja logistiikkatoiminnot Konstancin-Jeziornan tehtaallaan. Lähellä Varsovaa sijaitsevan tehtaan tuotanto loppuu huhtikuussa 2012.

Metsä Tissue on arvioinut kolme vaihtoehtoista Konstancin-Jeziornan tehdasalueen jatkokäyttöä koskevaa suunnitelmaa, joista kerrottiin toukokuussa 2010. Arvioidut vaihtoehdot olivat alueen käyttö varastointi- ja jalostustoimintaan, käyttö varastointiin tai tontin uudelleenkaavoitus asuinkäyttöön. Yhtiö vahvisti tänään, että kaikki tuotantotoiminta tehdasalueella tullaan lopettamaan huhtikuussa 2012, ja että kahden jälkimmäisen vaihtoehdon tutkimista jatketaan.

“Puolassa, Slovakiassa, Saksassa ja Pohjoismaissa sijaitsevat tehtaamme pystyvät turvaamaan niin puolalaisten kuin muidenkin Itä- ja Keski-Euroopan asiakkaiden hyvän palvelun. Sulkemispäätös on pitkän harkinnan jälkeen ainoa mielekäs – vaikkakaan ei helppo ratkaisu. Sulkeminen koskee enintään 140 työntekijää”, Metsä Tissuen toimitusjohtaja Hannu Kottonen sanoo. Yhtiö aloittaa neuvottelut puolalaisten työntekijöiden edustajien kanssa välittömästi.

“Konstancin-Jeziornan toimintojen sulkemista koskevan päätöksen takana on alueen monilta osin vanhentunut infrastruktuuri, jonka uudistaminen olisi vaatinut liian mittavia lyhyen ja pitkän aikavälin investointeja”, Metsä Tissuen teknologia- ja tuotantojohtaja Lars Warvne täydentää.

Vaihtoehtojen arvioinnin yhteydessä Metsä Tissue on tehnyt toukokuusta 2010 lähtien tiivistä yhteistyötä alueellisten virkamiesten kanssa etsien kestäviä vaihtoehtoja kuntaa tukevan infrastruktuurin turvaamiseksi tehtaan sulkemisen jälkeen. Metsä Tissue on myös keskustellut tontin uudelleenkaavoitusmahdollisuuksista. Kaavoitushanke tukisi osaltaan myös kaupungin kehittämistä uudeksi, viihtyisäksi, lähellä Varsovaa sijaitsevaksi asuinalueeksi. Tässä vaiheessa yhtiö kuitenkin haluaa vielä jatkaa eri vaihtoehtojen tarkastelua.

Osana Metsä Tissuen kolmivuotista kehitysohjelmaa yhtiö on ilmoittanut investoivansa mittavasti Etelä-Puolassa toimivaan Krapkowicen tehtaaseen. Toimenpiteillä vahvistetaan yhtiön markkina-asemaa Euroopassa, lisätään tuotantokapasiteettia ja kehitetään brändi-, tuote- ja palvelutarjoomaa edelleen. Hanke, joka käsittää myös Konstancin-Jeziornan tuotantotoimintojen sulkemisen, parantaa toteutuessaan toiminnan tuottavuutta ja ympäristötehokkuutta sekä varmistaa yhtiön aseman luotettavana ja pitkäaikaisena tavarantoimittajana.

Metsä Tissue on johtava pehmopaperituotteiden toimittaja eurooppalaisille kotitalouksille ja suurtalouksille. Olemme myös maailman johtava ruoanlaittopapereiden toimittaja. Päätuotemerkkimme ovat Lambi, Serla, Mola, Tento, Katrin ja SAGA. Meillä on tuotantolaitoksia Suomessa, Saksassa, Puolassa, Venäjällä, Slovakiassa ja Ruotsissa ja työllistämme noin 3 200 henkeä. Liikevaihtomme oli vuonna 2010 noin 940 miljoonaa euroa. Metsä Tissue kuuluu Metsäliitto-konserniin.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Hannu Kottonen
Puh. 1046 54959
Sähköpostiosoite: hannu.kottonen@metsatissue.com

Viestintäpäällikkö Marja-Leena Dahlskog
Puh. 1046 55149
Sähköpostiosoite: marja-leena.dahlskog@metsatissue.com