Dėl AB LESTO neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sušaukimo


AB LESTO, kodas 302577612, registruotos buveinės adresas Žvejų g. 14, Vilnius. Bendras AB LESTO išleistų paprastųjų vardinių akcijų skaičius yra 603 944 593; ISIN kodas – LT0000128449.

 

2011 m. gruodžio 8 d. AB LESTO valdybos iniciatyva ir sprendimu yra nuspręsta sušaukti neeilinį AB LESTO visuotinį akcininkų susirinkimą.

 

Akcininkų susirinkimo data, laikas, vieta: AB LESTO neeilinis visuotinis akcininkų susirinkimas įvyks 2012 m. sausio 3 d. 9.00 val., AB LESTO registruotos buveinės patalpose, esančiose adresu Žvejų g. 14, Vilnius.

Akcininkų registracijos pradžia – 8.25 val., akcininkų registracijos pabaiga – 8.55 val.

Akcininkų susirinkimo apskaitos diena: 2011 m. gruodžio 27 d. Dalyvauti ir balsuoti AB LESTO visuotiniame akcininkų susirinkime turi teisę tik tie asmenys, kurie yra AB LESTO akcininkais neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo apskaitos dienos pabaigoje.

 

2011 m. gruodžio 8 d. AB LESTO valdybos sprendimu buvo patvirtinta tokia AB LESTO neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkė bei siūlomi tokie sprendimų projektai:

 

AB LESTO neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkė:

1.       Dėl AB LESTO valdybos nario atšaukimo.

2.       Dėl AB LESTO valdybos narių išrinkimo.

 

Siūlomi AB LESTO neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo sprendimų projektai darbotvarkėje numatytais klausimais:

1.       Dėl AB LESTO valdybos nario atšaukimo.

„1.1.  Atšaukti p. Arvydą Darulį (gimimo data /informacija neskelbtina/) iš AB LESTO valdybos nario pareigų nuo šio sprendimo priėmimo dienos.“

 

2.       Dėl AB LESTO valdybos narių išrinkimo.

„2.1.  Išrinkti p. Rimantą Vaitkų (gimimo data /informacija neskelbtina/) ir p. Darių Maikštėną (gimimo data /informacija neskelbtina/) AB LESTO valdybos nariais iki veikiančios AB LESTO valdybos kadencijos pabaigos nuo šio sprendimo priėmimo dienos.“

 

Akcininkas, dalyvaujantis AB LESTO neeiliniame visuotiniuose akcininkų susirinkime, privalo pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Akcininkams suteikiamos Lietuvos Respublikos įstatymų ir kitų teisės aktų numatytos turtinės ir neturtinės akcininkų teisės. Akcininkai, turintys teisę dalyvauti minėtame akcininkų susirinkime, turi teisę raštu įgalioti fizinį ar juridinį asmenį dalyvauti ir balsuoti jų vardu šiame pranešime nurodytame visuotiniame akcininkų susirinkime. Toks rašytinis įgaliojimas turi būti patvirtintas teisės aktų nustatyta tvarka ir turi būti pristatytas adresu Žvejų g. 14, Vilnius, ne vėliau kaip iki visuotinio akcininkų susirinkimo akcininkų registracijos pabaigos. Akcininkai, turintys teisę dalyvauti AB LESTO visuotiniame akcininkų susirinkime, taip pat turi teisę elektroninių ryšių priemonėmis įgalioti fizinį ar juridinį asmenį dalyvauti ir balsuoti jų vardu visuotiniame akcininkų susirinkime. Elektroninių ryšių priemonėmis išduotas įgaliojimas pripažįstamas, jeigu užtikrinamas perduodamos informacijos saugumas ir galima nustatyti akcininko tapatybę. Apie elektroninių ryšių priemonėmis duotą įgaliojimą akcininkas privalo pranešti atsiųsdamas jį elektroniniu paštu info@lesto.lt ne vėliau kaip iki 2012 m. sausio 2 darbo dienos pabaigos (16.30 val.). Įgaliotas asmuo turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei visuotiniame akcininkų susirinkime turi tokias pačias teises, kokias turėtų jo atstovaujamas akcininkas (nebent įgaliotiniui išduotas įgaliojimas ar įstatymai numato siauresnes įgaliotinio teises). Akcininko teisė dalyvauti visuotiniame akcininkų susirinkime taip pat apima teisę klausti. Visuotiniam akcininkų susirinkimui AB LESTO nėra patvirtinusi specialios įgaliojimo formos.

AB LESTO visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkė gali būti pildoma akcininkų, kuriems priklausančios AB LESTO akcijos bendrovės akcininkų susirinkime suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų, iniciatyva. Kartu su siūlymu papildyti atitinkamo visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkę, turi būti pateikti ir siūlomų sprendimų projektai arba, kai sprendimų priimti nereikia, paaiškinimai dėl kiekvieno siūlomo neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo klausimo. Darbotvarkė papildoma, jeigu siūlymas gaunamas ne vėliau kaip likus 14 dienų iki atitinkamo visuotinio akcininkų susirinkimo.

 

Akcininkai, kuriems priklausančios AB LESTO akcijos bendrovės akcininkų susirinkime suteikia ne mažiau kaip 1/20 visų balsų, turi teisę bet kuriuo metu iki AB LESTO visuotinio akcininkų susirinkimo ar susirinkimo metu siūlyti naujus sprendimų projektus dėl klausimų, kurie yra įtraukti ar bus įtraukti į AB LESTO visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkę. Pasiūlymai dėl darbotvarkės papildymo ar atitinkamų sprendimų projektai pateikiami raštu AB LESTO, adresu Žvejų g. 14, Vilnius, arba elektroniniu paštu info@lesto.lt.

Akcininkai turi teisę pateikti klausimus, susijusius su įvyksiančio AB LESTO visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkės klausimais. Klausimai gali būti pateikiami elektroniniu paštu info@lesto.lt arba pristatomi AB LESTO, adresu Žvejų g. 14, Vilnius, ne vėliau kaip likus 3 darbo dienoms iki visuotinio akcininkų susirinkimo.

AB LESTO neeilinio visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarkės klausimais bus galima balsuoti raštu, užpildant bendrąjį balsavimo biuletenį. Bendrojo balsavimo biuletenio forma pateikiama AB LESTO interneto tinklalapyje http://www.lesto.lt/. Užpildytas bendrasis balsavimo biuletenis turi būti pasirašytas akcininko arba jo įgalioto asmens. Balsuojant akcininko įgaliotam asmeniui prie užpildyto balsavimo biuletenio turi būti pridėtas teisę balsuoti patvirtinantis dokumentas. Tinkamai užpildytas ir pasirašytas balsavimo biuletenis gali būti pateikiamas registruotu laišku arba pristatytas adresu Žvejų g. 14, Vilnius, ne vėliau kaip iki akcininkų registracijos pradžios. Bendrovė pasilieka teisę neįskaityti akcininko ar jo įgalioto asmens išankstinio balsavimo, jei jo pateiktas bendrasis balsavimo biuletenis neatitinka Lietuvos Respublikos akcinių bendrovių įstatymo 30 str. 3 ir 4 dalyse nustatytų reikalavimų, gautas pavėluotai, arba užpildytas taip, kad atskiru klausimu neįmanoma nustatyti tikrosios akcininko valios. Visuotiniame akcininkų susirinkime nebus dalyvaujama ir balsuojama elektroninių ryšių priemonėmis.

Su AB LESTO visuotinio akcininkų susirinkimo darbotvarke susijusiais dokumentais, darbotvarkėje numatytų klausimų sprendimų projektais, dokumentais, kurie turi būti pateikti visuotiniam akcininkų susirinkimui, kita informacija, susijusia su šiame pranešime nurodytų akcininko teisių įgyvendinimu, akcininkai taip pat galės susipažinti likus ne mažiau kaip 21 dienai iki visuotinio akcininkų susirinkimo AB LESTO interneto tinklalapyje http://www.lesto.lt/ ir AB LESTO patalpose, adresu Žvejų g. 14, Vilniuje, darbo valandomis (7.30-11.30 val. ir 12.15-16.30 val., penktadieniais 7.30-11.30 val. ir 12.15-15.15 val.).

 

Informacija nekonfidenciali.

         Teisėkūros skyriaus vadovė Jurgita Komar, tel. +370 5 251 4591