Topotarget A/S offentliggør frasalget af Totect® til Apricus Biosciences, Inc., og forbedrer sine resultatforventninger til 2011

København, Danmark - 16. december 2011 - Topotarget A/S (NASDAQ-OMX: TOPO.CO) har i dag offentliggjort, at Apricus Biosciences, Inc. har indgået aftale om køb af 100% af den udestående aktiekapital i Topotarget A/S' amerikanske datterselskab, Topotarget USA, Inc. Købet omfatter alle Totect®-aktiver i Nord- og Sydamerika, herunder Topotargets salgsteam for Totect® og det amerikanske varemærke Totect®. Resultatforventningerne til 2011 forbedres.


København, 2011-12-16 14:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Til NASDAQ OMX Copenhagen A/S
Meddelelse nr. 23-11 / København, 16. december 2011

Apricus Biosciences, Inc. (“Apricus Bio”) har indvilget i at erhverve 100% af den udestående aktiekapital i Topotarget A/S’ (“Topotarget”) amerikanske datterselskab, Topotarget USA, Inc. (“Topotarget USA”) mod aktier i Apricus Bio til en værdi af ca. USD 2 mio. i engangsbetaling, og op til yderligere ca. USD 2 mio. i Apricus Bio-aktier, såfremt bestemte milepæle opnås, svarende til i alt ca. USD 4 mio. Apricus Bio vil komme til at eje alle rettighederne til Totect® i Nordamerika og Sydamerika og de respektive geografiske områder, samt aktiver i de enkelte lande i Nord- og Sydamerika. Topotarget har tidligere solgt rettighederne til Totect® i resten af verden, hvor det markedsføres under navnet Savene®. Salget af Totect® sker med forbehold for almindelige betingelser for afslutning af lignende transaktioner, og forventes afsluttet inden 31. december 2011.

“Vi er meget tilfredse med salget af Totect® til Apricus Biosciences, som er i overensstemmelse med vores primære strategi og forpligtelse over for vores aktionærer om at fokusere på senfase klinisk udvikling og kommercialisering af belinostat, samt opretholdelsen af en omkostningseffektiv organisation til dette formål,” udtaler Topotargets administrerende direktør Francois Martelet.

Reviderede forventninger til 2011
Engangsbetalinger i forbindelse med salget af Totect® udgør ca. USD 2 mio. i Apricus Bio-aktier, som Topotarget indregner i 4. kvartal 2011.

For 4. kvartal 2011 vil Topotargets resultatopgørelse blive positivt påvirket med en ekstraordinær indtægt på ca. DKK 5 mio. vedrørende forskellen mellem de ca. USD 2 mio. i Apricus Bio-aktier og den regnskabsmæssige værdi af aktiverne vedrørende salget af Totect®. Endvidere vil Topotargets egenkapital blive positivt påvirket af salget af Totect® med ca. DKK 5 mio.

Som følge af ovenstående forventer Topotarget nu et anslået underskud før skat i størrelsesordenen DKK 20-40 mio. for 2011 sammenlignet med de senest meddelte forventninger på DKK 25-45 mio.

Topotarget forventer, at selskabets netto likvide beholdninger vil udgøre ca. DKK 110 mio. ved udgangen af 2011.
 

Topotarget A/S

For yderligere information kontakt venligst:

Francois Martelet, CEO: Direkte: +45 39 17 83 43; Mobil: +45 51 32 83 41

Anders Vadsholt, CFO: Direkte: +45 39 17 83 45; Mobil: +45 28 98 90 55

Baggrundsoplysninger
 

Om Totect® og markedet for antracyklin-ekstravasation
Totect® eller Dexrazoxane HCl anvendes til behandling af antracyklin-ekstravasation, hvor kemoterapi siver fra kræftpatientens vener ind i vævet og andre områder af kroppen. Antracykliner er blandt de mest anvendte kemoterapeutiske lægemidler til behandling af kræft. Der gives over 500.000 infusioner med antracykliner i USA hvert år, og hvis der sker ekstravasation efter infusion med antracyklin, og dette ikke behandles, risikerer patienten alvorlig infektion, nedbrydelse af vævet og i nogle tilfælde dødsfald. Det anslås, at der i USA findes ca. 3.500 klinikker, hvor der gives kemoterapi med antracykliner.

 

Om Topotarget A/S
Topotarget (NASDAQ-OMX: TOPO.CO) er et internationalt biofarmaceutisk selskab med hovedsæde i København. Selskabet beskæftiger sig med klinisk udvikling og registrering af onkologiprodukter. Topotarget fokuserer i samarbejde med Spectrum Pharmaceuticals, Inc., på udviklingen i de pivotale studier af dets førende lægemiddelkandidat, belinostat, som har vist positive resultater som enkeltstofbehandling af blodkræftsygdomme samt positive resultater i solide kræftsvulster. Belinostat kan anvendes i kombination med fulde doser kemoterapi og er i registreringsfase inden for PTCL (perifert T-celle lymfekræft). For yderligere oplysninger henvises til www.topotarget.com.
 

Om Apricus Biosciences, Inc.
Apricus Bio er et amerikansk omsætningsgenererende, specialiseret farmaceutisk selskab med hovedsæde i San Diego, og som har kommercielle produkter og en bred udviklingsportefølje på tværs af flere terapeutiske klasser.

Omsætning og vækst er drevet af salget af selskabets kommercielle produkter og udlicensering i visse geografiske områder af dets produktportefølje og NexACT®-teknologi. Selskabets portefølje omfatter Vitaros®, som er godkendt i Canada til behandling af erektil dysfunktion, Totect®, som er det eneste lægemiddel, der er godkendt i USA til behandling af antracyklin-ekstravasation, samt stoffer under udvikling fra det prækliniske stadie frem til præ-registrering, som på nuværende tidspunkt er fokuseret på områderne seksuel dysfunktion, onkologi, dermatologi, autoimmune sygdomme, smertebehandling, infektionsbehandling, diabetes og “consumer healthcare”.

Apricus Bio forventer også at udvikle og/eller erhverve samt derefter føre yderligere farmaceutiske produkter på markedet inden for sundhedspleje, som vil kunne imødekomme patientbehov verden over.

For yderligere oplysninger om Apricus Bio henvises til http://www.apricusbio.com, og for yderligere oplysninger om dets datterselskab henvises til http://www.nexmedusa.com. Der kan også findes oplysninger på http://twitter.com/apricusbio og http://facebook.com/apricusbio.


Topotarget A/S Safe Harbour Statement
Denne meddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn, herunder udsagn om vores forventninger til udviklingen af vores prækliniske og kliniske pipeline med tidspunkter for igangsættelse og færdiggørelse af kliniske undersøgelser samt med hensyn til forventet likviditetsforbrug. Sådanne udsagn er baseret på ledelsens nuværende forventninger og er forbundet med risici og usikkerhed, som kan medføre, at Topotargets faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, der beskrives i de fremadrettede udsagn. Topotarget advarer sine investorer om, at der ikke kan gives sikkerhed for, at de faktiske resultater eller forretningsforhold ikke vil afvige væsentligt fra hvad, der forudsiges eller gives udtryk for i sådanne fremadrettede udsagn som følge af forskellige faktorer, herunder, men ikke begrænset til, følgende: Risikoen for, at et eller flere af Topotargets udviklingsprogrammer ikke skrider frem som planlagt af tekniske, videnskabelige eller kommercielle årsager, som følge af problemer med patientrekruttering eller på baggrund af nye oplysninger fra ikke-kliniske eller kliniske studier eller fra andre kilder; succesfulde konkurrerende produkter og teknologier; teknologisk uvished og produktudviklingsrisici; usikkerhed omkring yderligere finansiering; Topotargets historiske underskud og usikkerheden omkring opnåelse af lønsomhed; Topotargets udviklingsstadie som biofarmaceutisk selskab; offentlig regulering; påstande om patentkrænkelse mod Topotargets produkter, procedurer og teknologier; evnen til at beskytte Topotargets patenter og immaterielle rettigheder, usikkerhed vedrørende kommercialiseringsrettigheder samt risiko for produktansvarskrav. Vi har ingen hensigt om og påtager os ingen forpligtelse til at opdatere eller ændre fremadrettede udsagn, hverken som følge af fremkomsten af nye oplysninger, fremtidige begivenheder eller på anden måde, medmindre loven kræver det.
 

Apricus Bio Safe Harbour Statement
Udtalelser i henhold til Private Securities Litigation Reform Act, med senere ændringer: Bortset fra de historiske oplysninger indeholder denne meddelelse fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici og usikkerhedsfaktorer, som enkeltvis eller i kombination kan påvirke de heri beskrevne forhold på baggrund af en række årsager, som ligger uden for selskabets kontrol, herunder, men ikke begrænset til, selskabets evne til at videreudvikle dets produkter som f.eks. Vitaros® til behandling af erektil dysfunktion, Totect® til behandling af antracyklin-ekstravasation og andre produkter og produktkandidater, at opnå godkendelse af dets produkter og produktkandidater fra de relevante tilsynsmyndigheder, at kommercialisere dets produkter og produktkandidater med succes, at integrere dets opkøbte selskaber som f.eks. Topotarget USA og andre selskaber, produkter og teknologier med succes samt at nå sine udviklings-, kommercialiserings- og finansielle mål. Læserne advares om ikke at lægge for stor vægt på disse fremadrettede udsagn, da de faktiske resultater kan afvige væsentligt fra de fremadrettede udsagn heri. Læserne opfordres til at læse risikofaktorerne beskrevet i selskabets seneste årsrapport indeholdt i Form 10-K, efterfølgende kvartalsrapporter indeholdt i Form 10-Q og andre rapporter indleveret til det amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC). Eksemplarer af disse rapporter er tilgængelige på SEC's hjemmeside og kan vederlagsfrit rekvireres fra selskabet.


Attachments