AS "Valmieras stikla šķiedra" paziņojums

Š. g. 15. decembrī jau septīto gadu pēc kārtas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar LR Ekonomikas ministriju no 32 veiksmīgākajiem un inovatīvākajam Latvijas uzņēmumiem dažādās kategorijās piešķīra „Eksporta un inovācijas balva 2011” atzinības rakstus. Labākie un veiksmīgākie uzņēmumi tika apbalvoti piecās dažādās kategorijās, kur šogad AS „Valmieras stikla šķiedra” ieguva augstāko apbalvojumu un tika atzīta par Latvijas eksporta čempionu 2011.

Vēl sabiedrība paziņo, ka pārdotās produkcijas apjoms 2011.gada 11 mēnešos ir sasniedzis 45,5 miljonus LVL, kas ir par 20% vairāk nekā pērn un gūta tīrā peļņa 1 659 143 LVL, kas ir par 275% vairāk nekā pērn un pārsniedz prognozēto peļņu 2011. gadam.

09.12.2011. notika uzņēmuma padomes sēde, kurā apstiprināja 2012.gada budžetu, nosakot sekojošus parametrus:

Apgrozījums: 54,7 miljoni LVL, jeb pieaugums par 37% pret 2010.gada apgrozījumu;

Peļņa pēc nodokļiem:  2,6 miljoni LVL, pieaugums par 473% pret 2010. gada peļņu.

Sabiedrība plāno sasniegt sekojošus rentabilitātes rādītājus:

EBITDA -  9,2 milj. LVL, 17,5% no neto apgrozījuma

Aktīvu atdeve -   4,1%

Kapitāla atdeve  -  8 %

Investīciju apjoms 2012.gadā tiek plānots 5,3 miljoni LVL apjomā, tai skaitā 3,5 miljoni LVL – projekta “Jaunas stikla šķiedras vienstadijas tehnoloģijas un produkta ieviešana” realizācijai, par kuru paredzēts noslēgt līgumu ar Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūru, saņemot ES struktūrfondu atbalstu.

Sabiedrība plāno arī 2012.gadā turpināt samazināt kredītsaistību apjomu, sasniedzot tā attiecību pret pašu kapitālu 70%.

Inita Martinsone
         +371 64202242