Stadler Rail Group (Stadler) un Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca (DLRR) parakstījušas vēstuli par apņemšanos kopīgi sadarboties projektos par dzelzceļu attīstību Latvijā 2012.gadā.


Stadler Rail Group (Stadler) un Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīca (DLRR) šodien parakstījušas vēstuli par apņemšanos kopīgi sadarboties projektos par dzelzceļu attīstību Latvijā 2012.gadā. Apņemšanās vēstulē Stadler un DLRR ir izsacījušas savu vēlēšanos ekskluzīvai kooperācijai jebkurā tenderī elektro- un dīzeļmotorvagonu vilcienu pirkšanai Latvijā. Iespējamās sadarbības sfēra šādu projektu gadījumā būs vērsta uz vilcienu ražošanas, galīgās montāžas, apkalpošanas, servisa, pēcpārdošanas darbības, kā arī ieviešanas ekspluatācijā un testēšanas jomām.

Par Stadler Rail Group

Stadler Rail Grupai, individuālo lēmumu sistemātiskai piegādātājai dzelzceļa transporta līdzekļu celtniecībā, ir apakšnodaļas Šveicē (Altenrhein, Bussnang, Winterthur un Biel), Vācijā (Berlin-Pankow, Berlin-Hohenschönhausen, Berlin-Reinickendorf un Velten), Polijā (Siedlce), Ungārijā (Budapest, Pusztaszabolcs un Szolnok), Čehijas Republikā (Prāga), Itālijā (Merano), Alžīrā un ASV. Grupā nodarbināti ap 3500 cilv. Paši pazīstamākie Stadler Rail Grupas dzelzceļa ritošā sastāva sērijveidu pārstāvji ir: divstāvu daudzelementu vilcieni KISS (pārdoti 133 vilcieni), FLIRT (669), savienotie motorvagonu vilcieni GTW (551) un Regio-Shuttle RS1 (497) dzelzceļa segmentā и Variobahn (290 tramvaju pārdoti) un Tango (101) tramvaju segmentā. Bez tam, Stadler ražo vilcienus, lokomotīves un pasažieru vagonus ar 1 m dzelzceļa sliežu platumu un ir pasaulē vadošā sliežu transporta līdzekļu ar zobstieņa pārvadu ražotāja.

Par Daugavpils Lokomotīvju Remonta Rūpnīcu

Akciju sabiedrība “DLRR” ir lielākais uzņēmums Baltijas valstīs, kas veic ritošā sastāva, lokomotīvju, t.sk. kravas, pasažieru dīzeļlokomotīvju, manevru dīzeļlokomotīvju, dīzeļu un elektrovilcienu kapitālo remontu un modernizāciju, ražo rezerves daļas. DLRR nodrošina remontu ar kalpošanas ilguma pagarināšanu un kapitālo remontu ar elektrovilcienu ER2 un ER9 interjēra uzlabošanu, kā arī ražo rezerves daļas dzelzceļa transportam. Uzņēmums tika nodibināts 1866.gadā kā tvaika lokomotīvju remonta bāze. 1965.gadā rūpnīca tika pārveidota dīzeļlokomotīvju kapitālajam remontam. Kompānijas speciālisti pastāvīgi palielina produkcijas asortimentu, kurā tiek pielietotas vismodernākās tehnoloģijas un materiāli. Plānojamais apjoms 2011.gadā tiek gaidīts 25 milj. EUR apjomā (ieskaitot eksportu 19 milj. EUR). DLRR strādā vairāk kā 1000 darbinieku. 2011.gadā saņemtās investīcijas sastāda vairāk nekā 5 milj. EUR.

 

Natālija Petrova

Valdes priekšsēdētāja

t.65404425, petrova@dlrz.lv