EMPIRE AVYTTRAR SODASTREAM, FOKUSERAR PÅ UTVECKLING AV VARUMÄRKESPORTFÖLJEN

Empire AB och SodaStream International B.V. har tecknat ett avtal som innebär att SodaStream International B.V. (SST) köper rättigheterna till distributionen av alla SodaStream produkter i Norden och Baltikum från Empire AB. Tillträde beräknas ske under första veckan i januari 2012.


Stockholm, 2011-12-22 08:30 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- År 2004 började Empire framgångsrikt bygga en försäljnings- och marknadsföringsorganisation, som vad gäller SodaStream nådde över 25% penetration i de svenska hushållen. Den svenska framgången följdes av snabba ”start ups” i Finland och Danmark. Nu, sju år senare, har båda parter funnit att SST har de bästa förutsättningarna att bygga vidare på de intressanta nordiska marknaderna. Majoriteten av Empires anställda erbjuds anställning i SodaStream Nordic AB och Löddeköpinge. Under en övergångsperiod kommer företagen att samarbeta för att säkerställa oavbruten och snabb service till kunderna.

"Empire har gjort ett bra jobb med att bygga en stor SodaStream verksamhet i Norden och Baltikum, särskilt Sverige där vi har uppnått hushållspenetration på 25% säger Daniel Birnbaum, VD för SodaStream. "Vi är glada att överta distributionen i dessa stora och framgångsrika marknader och ser fram emot att öka försäljningen av vårt produktsortiment. Under vår ledning, tror vi att det finns stora möjligheter att ytterligare expandera vår närvaro i hela denna region. Vi planerar att genomföra marknadsföringskampanjer kring befintliga och nya produkterbjudanden att öka vår stora och växande användarbas. "

Empire kommer att använda sin ökade flexibilitet och finansiell styrka för utnyttja sin position som det ledande oberoende försäljnings-och distributionsföretaget i Norden genom att växa befintliga märken och addera nya i portföljen.

"Detta är en realistisk affär som gynnar båda parter och jag är optimistisk för framtiden för det nya Empire under ledning av VD Per Björkman," - säger Ian Wachtmeister, styrelseordförande i Empire AB. Affären innehåller en kontantbetalning om 65 MSEK, vilket gör att Empire kan minska sina skulder och stärka bolagets kvarvarande verksamhet.

SodaStream är noterat på Nasdaq (SODA) och Empire på Nasdaq OMX First North (EMP B).

Om Empire:

Empire är ett företag som skapar, förvärvar och marknadsför hem- och hushållsprodukter för konsumentmarknaden. I sortimentet ingår kolsyremaskiner, hushållsprodukter och hårvårdsprodukter, däribland varumärken SodaStream, C3, BaByliss, Cuisinart, Greenpan och Salter. Sedan 1997 har Empire marknadsfört perkolatorer, kaffebryggare och en mängd andra elektriska produkter för hemmabruk under varumärket C3. Företaget är sedan 2 maj 2011 listat på OMX First North med Remium AB som Certified Adviser.

Om SodaStream

SodaStream tillverkar dryck kolsyremaskiner som ger konsumenterna möjlighet att enkelt förvandla vanligt kranvatten till kolsyrade läskedrycker och bubblande vatten. SodaStream maskiner erbjuder en mycket differentierad och innovativ lösning för konsumenter på flaska och burkläsk och kolsyrat vatten. Våra produkter är miljövänliga, kostnadseffektiva, främjar hälsa och välbefinnande, och är anpassningsbara och rolig att använda. Dessutom erbjuder våra produkter bekvämlighet genom att eliminera behovet att bära flaskor hem från snabbköpet, för att lagra flaskor hemma eller att regelbundet göra sig av med tomma flaskor. Våra produkter finns i mer än 50.000 butiker i 42 länder runt om i världen. För mer information om SodaStream, besök bolagets hemsida: www.sodastream.com.

SodaStream Commercial Contact:

Leon Paull

CEO SodaStream Nordics AB, +46 765 470 492

SodaStream Investor and Media Contact:

Yonah Lloyd, Executive Director, Corporate Development and Communication

+972-3-976-2462, yonahl@sodastream.com

Empire contact:

Per Björkman, VD, Empire AB (publ), Empire Sweden AB

+46-765-470511, per.bjorkman@empire.se

Ian Wachtmeister, Styrelseordförande,Empire AB (publ)

+ 46-702-411 002, ian@empire.se


Attachments