PRF: Läti tütarühingute SIA F.F.L.S ja AS Premia FFL ühinemine


Tallinn, Eesti, 2011-12-23 12:10 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

AS Premia Foods (edaspidi Premia) kontserni ühingute hulka kuuluvad Läti tütarühingud SIA F.F.L.S. ja AS Premia FFL. SIA F.F.L.S. on Eesti tütarühingu AS Premia Tallinna Külmhoone 100%-line tütarettevõtja, mis omakorda kuulub 100% ulatuses Premiale. AS Premia Tallinna Külmhoone omab 61,85% AS Premia FFL aktsiatest ning SIA F.F.L.S. omab 38,15% AS Premia FFL aktsiatest.

21. detsembril 2011. a sõlmisid SIA F.F.L.S. ja AS Premia FFL ühinemislepingu ning ühinevate ühingute aktsionärid võtsid vastu otsused ühinemise kohta vastavalt Läti seadustele. Ühinemislepingu kohaselt on AS Premia FFL ühendavaks ühinguks ning SIA F.F.L.S. ühendatakse AS-i Premia FFL. Ühinemisega antakse kogu SIA F.F.L.S. vara täielikult üle AS‑le Premia FFL ning SIA F.F.L.S. loetakse lõppenuks pärast ühinemise lõpuleviimist.

AS Premia FFL tegeleb Lätis Premia jäätiste ning jahutatud ja külmutatud toodete müügi ja logistikaga. SIA F.F.L.S. on valdusettevõte, millel ei ole iseseisvat majandustegevust. Kavandatava ühinemise eesmärk on Premia kontsernistruktuuri selgemaks, loogilisemaks ja läbipaistvamaks muutmine. Tulenevalt Läti seadustes sätestatud nõuetest viiakse ühinemine eelduslikult lõpule märtsis 2012.

Läti ühingute kavandatud ühinemine on grupisisene ning see ei oma olulist mõju Premia grupi majandustegevusele. Ühinemise käigus ei muutu Premia grupi varade, õiguste ja kohustuste maht, sisu ja olemus. Ühinevate Läti ühingute majandustulemused on konsolideeritud AS-i Premia Foods tasandil ning avalikustatud NASDAQ OMX Tallinna Börsi infosüsteemi kaudu.

         Lisainformatsioon:
         Kuldar Leis
         Premia Foods
         Juhatuse esimees
         T: 6 033 800
         kuldar.leis@premia.ee
         www.premiafoods.eu