Investeringsaftale med SmartGuy

Meddelelse nr. 1/2012


SCF Technologies A/S (”SCF”) har siden foråret 2011 vurderet fremtidsperspektiverne for selskabet, efter at dets væsentligste aktiviteter var frasolgt. I den forbindelse har vurderingen været om SCF kunne overtage nye aktiviteter, der var en forlængelse af virksomhedens oprindelige grundlag, eller om der forelå andre og bedre muligheder. Selskabet har igennem året vurderet en række konkrete projekter både indenfor cleantech og indenfor helt andre brancher. Samlet set har bestyrelsen vurderet, at det på nuværende tidspunkt tjener aktionærernes interesse bedst at samarbejde med en allerede etableret vækstvirksomhed indenfor en anden branche end hidtil. 

På den baggrund har SCF i dag indgået aftale med Las Atalayas ApS (CVR 34086249), Kusk Investering ApS (CVR 34086222), og NK Invest ApS (CVR 25166426) (”Investorerne”), som i fælleskab ejer samtlige aktier i internet handelsselskabet SmartGuy A/S (”SmartGuy”) (www.smartguy.dk). Det er aftalt at SCF i en rettet kapitaludvidelse vil udstede nominelt 5.437.794 nye aktier til Las Atalayas ApS, Kusk Investering ApS og, NK Invest ApS hvorefter Investorerne samlet vil eje 66,7% af SCF. Udstedelsen sker i henhold til gældende bemyndigelse jvf. § 6.6 i selskabets vedtægter.

Kursen for aktierne er fastsat til DKK 2,00 pr. aktie a nominelt DKK 1, hvilket er en præmie på 50% i forhold til den gennemsnitlige lukkekurs i andet halvår 2011, som har været DKK 1,33.

SCF har igennem 2011 forsøgt at afhænde og skabe interesse for de resterende patenter, som 31. oktober 2011 var værdisat til DKK 750 tusinde. Dette er endnu ikke lykkedes, og det er ledelsens vurdering, at et salg eller anden udnyttelse af patenterne ikke længere er sandsynligt, og at værdien af patenterne derfor bør nedskrives til DKK 0. Selskabets egenkapital vil herefter udgøre ca. DKK 240 tusinde, hvorfor en prissætning af SCF på ca. DKK 5,4 millioner før kapitaludvidelsen også set i dette lys synes at være forsvarligt for aktionærerne.

I forbindelse med kapitalforhøjelsen vil Investorerne sammen være forpligtet til at afgive et offentligt købstilbud til alle aktionærerne, medmindre de opnår eventuel dispensation herfor. Det er SCF’s vurdering, at fremtiden for SCF’s aktionærer kan være spændende med de forventede nye aktiviteter, jf. nedenfor.

Planer for fremtiden

Investorerne har til hensigt at opretholde SCF’s notering på NASDAQ OMX, dog på sigt med de aktiviteter, der udøves i SmartGuy.

Det er investorernes intention at indskyde samtlige aktier i SmartGuy i SCF (forventeligt inden udløbet af første halvår 2012). Indskuddet forventes at ske ved at Investorerne indskyder samtlige aktier i SmartGuy i SCF mod SCF’s udstedelse af yderligere nye aktier til Investorerne (”Apportindskudstransaktionen”). Efter gennemførelse af Apportindskudstransaktionen vil SmartGuy være et 100 % ejet datterselskab til SCF.

Investorerne har anmodet SCF om at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, der forventes afholdt den 7. februar 2012 kl. 10, hvor blandt andet SCF’s siddende bestyrelse vil blive erstattet af en bestyrelse bestående af repræsentanter for Investorerne og SmartGuy Group A/S optages som binavn.

Såfremt Apportindskudstransaktionen gennemføres vil den medføre et identitetsskifte i SCF, idet SCF’s aktiviteter efter Apportindskudstransaktionen indirekte vil bestå af aktiviteterne i SmartGuy.

Med henblik på at opfylde NASDAQ OMXs krav vedrørende spredning af aktierne i offentligheden påtænker investorerne på et tidspunkt at gennemføre et udbud af aktier i SCF. Gennemførslen af Apportindskudstransaktionen er betinget af, at investorerne opnår godkendelse fra NASDAQ OMX til at opretholde SCFs børsnotering efter identitetsskiftet. Investorerne er i dialog med NASDAQ OMX om vilkårene for at opretholde noteringen.

Beskrivelse af SmartGuy

SmartGuy blev stiftet i år 2000 af de fire partnere, Christian Kusk, Nicolai Kærgaard, Jens Dalsgaard og Poul Kusk. Formålet var at udbyde modetøj via internettet. SmartGuy er i dag blandt Nordens ledende online modetøjsbutikker.

Siden stiftelsen har SmartGuy foruden det oprindelige brandnavn SmartGuy.dk (herretøj & ung mode) tilkøbt og lanceret en række yderligere brandnavne og websites. Disse omfatter SmartGirl.dk (dame- og pigetøj), SmartKids.dk (børnetøj & udstyr), SmartMen.dk (herretøj & business man segmentet) og SmartSport.dk (alt indenfor sport). SmartGuy har tilsvarende landewebsites i Norge, Sverige, Tyskland og Rusland.

SmartGuy forhandler i dag knap 1.000 forskellige mærker indenfor de ovennævnte brands i SmartGuy familien.

SmartGuy har i regnskabsåret 2010/11 oplevet en øget vækst i aktiviteten. Omsætningen er således vokset til DKK 237 mio. svarende til en vækst på 21% i forhold til det foregående regnskabsår. Resultatet før skat udgjorde DKK 27 mio.


Udtalelser

Den væsentligste årsag til en notering er, at SmartGuy A/S er en vækstvirksomhed med et stort krav til arbejdskapitalen. Såfremt selskabets vækstplaner føres ud i livet, vil det sætte yderligere krav til likviditet. En notering forventes at give selskabet en effektiv adgang til kapital”, fortæller direktør i SmartGuy A/S Nicolai Kærgaard.

Vi er glade for at der er fundet en løsning som muliggør at SCF’s aktionærer om ønsket kan deltage i en ny branche indenfor et globalt vækstmarked, men vi er selvfølgelig fortsat skuffet over, at det ikke lykkedes at realisere kommercialiseringen af SCF’s spændende teknologiske platform i dansk regi” udtaler bestyrelsesformand N.E. Nielsen.

 

København, den 5. januar 2012

 

Ulrik Jensen
Adm. direktør

Kontakt:      

Adm. direktør Ulrik Jensen, tlf. 30 36 00 90.

Bestyrelsesformand N.E. Nielsen, +45 42 43 33 43

Direktør i SmartGuy A/S Nicolai Kærgaard, tlf. 26 22 99 11, nk@smartguy.dk  

Direktør i SmartGuy A/S Christian Bjerre Kusk, tlf. 28 56 37 52, cbk@smartguy.dk 
 

Denne meddelelse kan indeholde fremadrettede udsagn. Såfremt dette er tilfældet vedrører disse udsagn ledelsens forventninger, overbevisninger, intentioner og strategier vedrørende fremtiden pr. denne dato. Udsagnene kan identificeres ved brugen af ord som ”forventer”, ”vurderer”, ”skønner”, ”venter”, ”agter”, ”kan”, ”planlægger”, ”forudser”, ”bør”, ”søger” og tilsvarende udtryk. De fremadrettede udsagn afspejler ledelsens nuværende synspunkter og antagelser med hensyn til fremtidige begivenheder og er dermed behæftet med betydelige risici og usikkerheder. De faktiske og fremtidige resultater og udviklingen kan afvige væsentligt fra, hvad der er angivet i disse udsagn. Bortset fra eventuelle oplysninger, som SCF efter dansk ret er forpligtet til at offentliggøre, agter SCF ikke og påtager sig ikke nogen forpligtelse til at opdatere de fremadrettede udsagn i denne meddelelse.

SCF Technologies er en dansk-baseret virksomhed, der har udviklet forskellige patenterede teknologier indenfor cleantech og
nanoteknologi. Selskabet blev stiftet i 2003. Dets aktier er optaget til handel og officiel notering på NASDAQ OMX Copenhagen.

 www.scf-technologies.com


Attachments