Den största aktieägarens åsikt i vissa ärenden som skall behandlas på bolagsstämman den 19 januari 2012 har kommit till bolagets kännedom

Vanda, den 19 januari 2012 kl 10.45


Finlands Pälsdjursuppfödares Förbund rf (FPF), som representerar over hälften av rösterna som Saga Furs Oyj:s aktier medför, har idag meddelat bolaget sin åsikt i vissa ärenden som skall behandlas på bolagsstämman den 19 januari 2012. Eftersom styrelseledamot Helena Walldén har meddelat att hon inte är tillgänglig för styrelsearbete under den nya mandatperioden, föreslår FPF rf att Artek Oy Ab:s verkställande direktör Mirja-Leena (Mirkku) Kullberg väljs till ny ordinarie styrelseledamot.

FPF har därutöver meddelat att föreningen inte stöder aktieägare Carl-Magnus Schaumans förslag till bolagsstämman.

Saga Furs Oyj:s ordinarie bolagsstämma hålls idag den 19 januari 2012 fr.o.m. kl. 12.30.

SAGA FURS OYJ
Styrelsen

Tilläggsuppgifter: Päivi Mononen-Mikkilä, informations- och samhällsansvarsdirektör, tel. 050 512 0322

Saga Furs Oyj är världens enda börsnoterade pälsauktionsbolag, som erbjuder till hundra procent certifierade skinnutbud. Värdet på Saga Furs Oyj- koncernens totala försäljning under räkenskapsperioden 2010/2011 var 595 MEUR och omsättningen 54 MEUR. Våra huvudmarknadsområden är Europa, Ryssland och Fjärran Östern. Bolaget stöder europeisk pälsuppfödning som sker i enlighet med ansvarsfullhetsprinciperna och marknadsför räv-, finnsjubb- och minkskinn som producerats under varumärket  Saga Furs® till köparna vid internationella auktioner som ordnas fyra gånger om året.

www.sagafurs.com