INVISIO Communications lånar från Alecta


Stockholm, 20 januari 2012

  

INVISIO Communications lånar från Alecta

INVISIO Communications AB, ”INVISIO”, har kommit överens med tjänstepensionsbolaget Alecta om ett lån om 10 miljoner kronor. Lånet är ettårigt och ska betalas tillbaka till Alecta i januari 2013. Alecta har möjlighet att säga upp lånet till förtida betalning bl a om INVISIO skulle genomföra en företrädesemission av aktier. Lånet löper med 12,5 procents ränta. INVISIO har ställt säkerhet i form av andrahandspant i aktierna i dotterbolaget Nextlink IPR AB.

Lånet utgör en del av den finansieringslösning som INVISIO redovisade i pressmeddelande och prospekt i samband med höstens företrädesemission som också bl a innebär att INVISIO återbetalar det tidigare lånet från Alecta på 20 miljoner kronor.

Alecta kontrollerar mer än 10 procent av aktier och röster i INVISIO, varför lånet är att betrakta som en närståendetransaktion.
 

För ytterligare information, kontakta:
Lars Højgård Hansen, vd för INVISIO Communications
Mobil: + 45 53 72 77 22
E-mail:
lhh@invisiocommunications.com

 

Om INVISIO Communications AB
INVISIO Communications AB är ett publikt företag som är noterat på First North Premier Segment (IVSO), en alternativ aktiemarknad på Nasdaq OMX Stockholm. INVISIO Communications har patent på "Bone Conduction"-tekniken, som stödjer bästa möjliga ljudkvalité i extrema ljudmiljöer, samt Soft Spring för optimal komfort i örat. Båda patenten finns i företagets INVISIO®-headsets för konsument och professionella användare. Produkterna används av militär, specialstyrkor, polis, brandmän och säkerhetsföretag runtom i världen och de produkter som tillverkas av Motorola till följd av licensavtal. Mer information finns på företagets hemsida www.invisiocommunications.com. Mangold Fondkommission AB (tel. + 46-8-503 015 50) är certifierad rådgivare för INVISIO Communications AB på First North Premier Segment.

 

 

  


Attachments