Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i NeuroSearch A/S


Selskabsmeddelelse
26.01.2012



I henhold til vedtægternes § 9 indkaldes hermed til ekstraordinær generalforsamling i NeuroSearch A/S til afholdelse 
 

Mandag den 20. februar 2012 kl. 16.00

hos Kromann Reumert, Sundkrogsgade 5, 2100 København Ø, med følgende dagsorden:
 

  1. Forslag om nedsættelse af selskabets aktiekapital fra 491.078.940 kr. med 466.524.993 kr. til 24.553.947 kr. ved henlæggelse til en særlig reserve samt ændring af den pålydende værdi af selskabets aktier fra 1 kr. til 0,05 kr. og dermed ændring af vedtægternes §§ 3 og 13.
     
  2. Forslag om konsekvensændring af vedtægternes §§ 4, 4d, 4e, 4f og 4g som følge af forslaget under punkt 1 om ændring af den pålydende værdi af selskabets aktier fra 1 kr. til 0,05 kr.


Baggrunden for forslaget
NeuroSearch-aktien er på nuværende tidspunkt noteret med en nominel værdi på 20 kr. pr. stk. Eftersom aktien for øjeblikket handles under dens nominelle værdi, og da selskabsloven forbyder udstedelse af nye aktier under deres nominelle værdi, foreslår bestyrelsen at nedsætte selskabets aktiekapital for at fastholde selskabets finansielle fleksibilitet. Vedtagelse af forslaget vil give selskabet mulighed for at udstede nye aktier, hvis det måtte blive relevant og forudsat, at bemyndigelse fra aktionærerne er til stede. En nedsættelse af aktiekapitalen vil hverken udvande eksisterende aktiebeholdninger eller have indflydelse på antallet af aktier ejet af den enkelte aktionær.

Såfremt dagsordenpunkterne vedtages af generalforsamlingen, skal selskabets kreditorer modtage meddelelse herom, idet de samtidig anmodes om at indsende deres krav til virksomheden inden for fire uger. Denne meddelelse vil blive givet via Erhvervsstyrelsens it-system. En nedsættelse af selskabets aktiekapital vil først blive fuldt implementeret efter udløbet af ovennævnte tidsfrist på fire uger. 

Særlige vedtagelseskrav
Vedtagelse på generalforsamlingen af dagsordenens punkt 1 og 2 kræver, at forslagene tiltrædes af mindst 2/3 såvel af de afgivne stemmer som af den på generalforsamlingen repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital, jf. vedtægternes § 14.

Registreringsdato
En aktionærs ret til at deltage i generalforsamlingen og afgive stemme på sine aktier fastsættes i forhold til de aktier, som aktionæren besidder mandag den 13. februar 2012 (registreringsdatoen). De aktier, den enkelte aktionær besidder, opgøres på registreringsdatoen på baggrund af aktionærens ejerforhold som noteret i ejerbogen og i henhold til meddelelser om ejerforhold, som selskabet har modtaget med henblik på indføring i ejerbogen, men som endnu ikke er indført i denne.

Anmeldelsesfrist for deltagelse
I henhold til vedtægternes § 13 skal aktionærer, der ønsker at deltage i generalforsamlingen, bestille adgangskort enten via selskabets hjemmeside www.neurosearch.com, hos NeuroSearch A/S, Pederstrupvej 93, 2750 Ballerup (telefon: 4460 8000, e-mail: ns@neurosearch.dk) eller hos VP Investor Services A/S, Weidekampsgade 14, postboks 4040, 2300 København S (telefon: 4358 8866 eller 4358 8893 eller hjemmeside www.vp.dk) senest torsdag den 16. februar 2012.

Fuldmagt
Aktionærer, som er forhindret i at deltage i generalforsamlingen, kan afgive fuldmagt til bestyrelsen eller tredjemand direkte på www.neurosearch.com. Fuldmagtsblanket kan også udskrives fra selskabets hjemmeside (www.neurosearch.com) eller rekvireres hos NeuroSearch A/S og bedes venligst sendt i underskrevet og dateret stand, således at den er VP Investor Services A/S i hænde senest torsdag den 16. februar 2012.

Brevstemme
Aktionærerne har endvidere mulighed for at brevstemme. Blanket til brug for stemmeafgivelse pr. brev kan udskrives fra hjemmesiden (www.neurosearch.com) eller rekvireres hos NeuroSearch A/S, og bedes venligst sendt, således at den er VP Investor Services A/S i hænde senest torsdag den 16. februar 2012.

Aktiekapitalens størrelse og stemmeret
NeuroSearch A/S har en aktiekapital på 491.078.940 kr., fordelt på 24.553.947 aktier a 20 kr. Hvert aktiebeløb på 1 kr. giver én stemme, jf. vedtægternes § 13.

Oplysninger relateret til den ekstraordinære generalforsamling
Følgende oplysninger vil fra i dag være tilgængelige for aktionærerne på selskabets hjemmeside (www.neurosearch.com): 

  1. Indkaldelsen
  2. Det samlede antal aktier og stemmerettigheder på datoen for indkaldelsen
  3. De dokumenter, der skal fremlægges på generalforsamlingen
  4. Dagsordenen og de fuldstændige forslag
  5. De blanketter, der skal anvendes ved stemmeafgivelse ved fuldmagt og ved stemmeafgivelse pr. brev

Spørgeret
På den ekstraordinære generalforsamlingen vil ledelsen besvare spørgsmål fra aktionærerne om forhold af betydning for selskabets stilling samt spørgsmål til behandling på generalforsamlingen.


Bestyrelsen


Kontaktperson:
René Schneider, EVP & CFO, telefon: 4460 8700 eller 2911 2097


Om NeuroSearch
NeuroSearch A/S (NEUR) er et europæisk-baseret biofarmaceutisk selskab noteret på NASDAQ OMX Copenhagen A/S med speciale inden for sygdomme i centralnervesystemet (CNS). Det er selskabets vision at udvikle NeuroSearch til et profitabelt specialfarmaceutisk selskab. Strategien er at færdigudvikle og markedsføre Huntexil®, der er et unikt lægemiddel i klinisk fase III til behandling af de motoriske symptomer ved Huntingtons sygdom.
Som følge af omstruktureringen af NeuroSearch, som blev offentliggjort den 27. september 2011, har selskabet en poteføjle af andre værdier, der ønskes udlicenseret eller solgt.

NeuroSearch A/S, facade

Attachments