Aktia Oyj - Aktia aloittaa vahinkovakuutusyhteistyön Folksamin kanssa

Pörssitiedote 27.1.2012 klo 10.00


Helsinki, 2012-01-27 09:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Aktia aloittaa vahinkovakuutusyhteistyön Folksamin kanssa

Aktia keskittyy strategiansa mukaisesti asiakkuuksien vahvistamiseen ja syventämiseen. Olennaisen osan tuotevalikoimaa muodostavat vakuutukset. Yhteistyössä Folksamin ja Veritaksen kanssa Aktia voi tarjota asiakkailleen entistä laajempaa ja kilpailukykyisempää vahinkovakuutusten valikoimaa.

Tänään tehdyn sopimuksen mukaan Aktia myy 51 % Aktia Vahinkovakuutuksesta Folksam Sakille ja 15 % Eläkevakuutusosakeyhtiö Veritakselle. Folksam saa myös option ostaa lisäksi 24 % Aktia Vahinkovakuutuksesta 3 vuoden sisällä.

Aktia myy jatkossakin vahinkovakuutuksia Aktian tavaramerkillä ja eläkevakuutuksia Veritaksen tavaramerkillä osana asiakasratkaisujaan. Folksamista tulee vahinkovakuutusyhtiön pääomistaja, joka vastaa vakuutustuotannosta.

Kahdesta konsernista, Folksam Sakista ja Folksam Livistä, koostuva Folksam on vahva toimija vahinko- ja henkivakuutuksissa sekä säästämisessä. Folksamin markkinaosuus Ruotsin vahinkovakutuusmarkkinoista on noin 15 %. Folksam Sak tavoittelee pohjoismaista laajenemista ja ostaa osuuden Aktia Vahinkovakuutuksesta.

Vahinkovakuutusyhtiö säilyy suomalaisena kasvuhakuisena yhtiönä, jonka omistuspohja vahvistuu.

– Yhteistyö Folksamin ja Veritaksen kanssa on hyvä uutinen niin Aktian asiakkaille kuin vahinkovakuutusyhtiön henkilöstöllekin. Olemme iloisia voidessamme jatkossa tarjota asiakkaillemme entistä laajempaa ja kilpailukykyisempää vakuutusvalikoimaa, toteaa Aktian toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

– Terävöitämme Folksamin toimintaa aloittamalla strategisen yhteistyön toisessa Pohjoismaassa. Yhteistyö Aktia Vahinkovakuutuksen kanssa on ensimmäinen laajennusaskeleemme ja hyvin tärkeä osa Folksamin pohjoismaista vakuutusmarkkinaa koskevassa strategiassa, sanoo Folksamin Partner-liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja Stefan Holm.

Aktia saa noin 31 miljonaa käteisenä 66 prosentista vahinkovakuutusyhtiön osakkeita, mikä on hieman yli yhtiön kirjanpitoarvon (NAV). Tästä syntyy noin 5 miljoonan euron kertaluonteinen tuotto. Kauppa on tarkoitus toteuttaa vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä. Se pienentää Aktia Oyj:n tasetta 160 miljoonaa euroa ja liiketoiminnan kuluja noin 20 miljoonaa euroa vuositasolla. Lisäksi se vähentää Aktian tuloksen heilahtelua.

Kaupan toteuttamisen edellytyksenä on, että Finanssivalvonta hyväksyy Folksamin ja Veritaksen vahinkovakuutusyhtiön uusiksi omistajiksi.

Aktia järjestää lehdistö- ja analyytikkotilaisuuden perjantaina 27.1. klo 13 Aktian pääkonttorissa, Mannerheimintie 14 A, 3. krs.

AKTIA OYJ

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jussi Laitinen, puh. 010 247 6250
Varatoimitusjohtaja, CFO Stefan Björkman, puh. 010 247 6595

Lehdistökontaktit:
Viestintäpäällikkö Göran Stenberg, puh. 010 247 6590

Lähettäjä:
Sijoittajasuhdepäällikkö Anna Gabrán, puh. 010 247 6501, 040 708 1807

Jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.aktia.fi

Aktia-konserni tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä ratkaisuja laajasta pankki-, vakuutus- ja kiinteistönvälityspalvelujen valikoimastaan. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktialla on noin 400 000 asiakasta, joiden palvelusta 70 konttorissa, Internetissä ja puhelimitse vastaa yli 1 400 aktialaista. Aktian osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja Aktiasta löydät osoitteesta www.aktia.fi