Tieto utser Katariina Kravi till Executive Vice President, Human Resources


Tieto Abp          BÖRSMEDDELANDE    1.2.2012, kl 8.30 CET

Katariina Kravi (född 1967) har utnämnts till Executive Vice President, Human Resources, och medlem i Tietos ledningsgrupp från och med den 1 april 2012. Katariina har en juristexamen (LL.M) från universitetet i Åbo, Finland.

Katariina Kravi kommer närmast från Nokia, där hon arbetat i olika HR-positioner sedan 1996. Hennes senaste roll var som Vice President, Human Resources, inom Nokia Markets. Innan dess ledde hon HR-arbetet för Multimedia Business Group (2004-2007), Business Unit Management (2002-2003) samt ett antal regionala ansvarsområden.

-Katariina har stor erfarenhet av att leda koncernövergripande transformationer i en dynamisk miljö, med en gemensam agenda för HR och affärsverksamheten. Jag är mycket glad att Katariina kommer till Tieto och denna viktiga ledarroll, och jag ser fram emot hennes bidrag till att göra bolaget till en riktigt attraktiv arbetsplats för IT-experter, säger Kimmo Alkio, verkställande direktör och koncernchef .

-Jag är verkligen glad över att börja på Tieto och tror att mina erfarenheter kommer att hjälpa mig i min nya roll att driva arbetet med transformation, förnyelse och personals engagemang. Tieto är ett bolag fullt med talanger och jag ser fram emot att bli en del av teamet, säger Katariina Kravi.

Katariina Kravis CV finns att tillgå på Tietos webbplats www.tieto.com/CV.

För ytterligare information, kontakta:
Kimmo Alkio, verkställande direktör och koncernchef, tel. +358 2072 010

TIETO ABP

DISTRIBUTION
NASDAQ OMX Helsinki
NASDAQ OMX Stockholm
Centrala media

Tieto är det ledande IT-tjänstföretaget i norra Europa och erbjuder IT- och produktutvecklingstjänster. Våra specialiserade IT-lösningar och -tjänster ger, tillsammans med en stark plattform av tekniska lösningar, en konkret affärsnytta för våra lokala och globala kunder. Vi arbetar nära våra kunder, förstår deras unika behov och är en betrodd partner i transformationer. Med cirka 18 000 specialister är vårt mål att bli en ledande integratör av tjänster och därmed skapa den bästa tjänsteupplevelsen med IT. www.tieto.com