KUTSU YIT OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


Helsinki, 2012-02-02 07:05 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ                      PÖRSSITIEDOTE                            2.2.2012 KLO 8.05


KUTSU YIT OYJ:N VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN

YIT Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina 13. päivänä maaliskuuta 2012 alkaen klo 11.00 Finlandia-talon kongressisiiven A-salissa, Mannerheimintie 13, Helsinki (sisäänkäynti M1 ja K1).

Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanottaminen ja äänilippujen jako sekä kahvitarjoilu alkavat kokouspaikalla klo 10.00.


A. Kokouksessa käsiteltävät asiat

Yhtiökokouksessa käsitellään seuraavat asiat:


1. Kokouksen avaaminen


2. Kokouksen puheenjohtajan valitseminen ja sihteerin kutsuminen


3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen


4. Ääniluettelon vahvistaminen


5. Kokouksen laillisuuden toteaminen


6. Toimitusjohtajan katsaus sekä vuoden 2011 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen, konsernitilinpäätöksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

Toimitusjohtajan katsauksen esittäminen


7. Tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen vahvistaminen


8. Päättäminen taseen osoittaman voiton käyttämisestä

Hallitus ehdottaa, että yhtiön vapaasta omasta pääomasta jaetaan osinkoa osakkeelta 70 senttiä (0,70€) ja että loppuosa voittovaroista jätetään jakokelpoisiin varoihin.


9. Täsmäytyspäivästä ja osingon maksupäivästä päättäminen

Hallitus ehdottaa osingonjaon täsmäytyspäiväksi 16.3.2012 ja että osingon maksupäiväksi päätetään 11.4.2012.


10. Päättäminen vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajalle


11. Päättäminen hallituksen jäsenten lukumäärästä

Hallitus ehdottaa nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan suosituksesta, että yhtiön hallitukseen valitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja neljä jäsentä.


12. Päättäminen hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten palkkioista

Hallitus ehdottaa nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan suosituksesta, että hallitukselle maksetaan palkkio seuraavasti: puheenjohtajalle 6.600 e/kk (79.200 e/v), varapuheenjohtajalle 5.000 e/kk (60.000 e/v), jäsenille 3.900 e/kk (46.800 e/v) sekä kokouspalkkiona 550 euroa kokoukselta. Hallituksen valiokuntien jäsenille ehdotetaan maksettavaksi niin ikään kokouspalkkiona 550 euroa valiokunnan kokoukselta. Koti- ja ulkomaanmatkoilta ehdotetaan maksettavaksi päivärahaa valtion matkustussäännön mukaan.


13. Päättäminen tilintarkastajan palkkiosta

Hallitus ehdottaa tarkastusvaliokunnan suosituksesta, että tilintarkastajan palkkio maksetaan yhtiön hyväksymän laskun mukaan.


14. Hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja jäsenten valitseminen

Hallitus ehdottaa nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan suosituksesta, että hallituksen puheenjohtajaksi valitaan Henrik Ehrnrooth, varapuheenjohtajaksi Reino Hanhinen ja hallituksen jäseniksi Kim Gran, Antti Herlin, Satu Huber ja Michael Rosenlew. Kaikki ehdotetut ovat antaneet suostumuksensa valintaan. Ehdotetut henkilöt ovat yhtiön hallituksen jäseniä. Kaikki ehdotetut henkilöt on esitelty yhtiön internetsivuilla.


15. Tilintarkastajan valitseminen

Hallitus ehdottaa tarkastusvaliokunnan suosituksesta, että yhtiön tilintarkastajaksi valitaan KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy.


16. Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

Hallitus ehdottaa, että yhtiökokous valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta yhtiön vapaaseen omaan pääomaan kuuluvilla varoilla seuraavin ehdoin:

16.1. Omia osakkeita voidaan hankkia enintään 10.760.000 kappaletta.

16.2. Osakkeet hankitaan muussa kuin osakkeenomistajien omistusten suhteessa. Hankinta toteutetaan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n järjestämän julkisen kaupankäynnin välityksellä.

16.3. Osakkeet hankitaan niille NASDAQ OMX Helsinki Oy:n julkisessa kaupankäynnissä muodostuvaan hankintahetken käypään arvoon.

16.4. Osakkeiden hankinta alentaa yhtiön jakokelpoista vapaata omaa pääomaa.

Hallitus ehdottaa, että valtuutus kumoaa varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.3.2011 annetun valtuutuksen hankkia omia osakkeita. Hallitus ehdottaa, että valtuutus on voimassa 31.3.2013 saakka.


17. Kokouksen päättäminen 

 

B. Yhtiökokousasiakirjat

Yhtiön tilinpäätöstiedote, hallituksen ehdotukset yhtiökokoukselle sekä tämä kokouskutsu ovat osakkeenomistajien nähtävillä 2.2.2012 alkaen internetissä yhtiön kotisivuilla www.yit.fi. Yhtiön osakeyhtiölain ja arvopaperimarkkinalain tarkoittamat tilinpäätösasiakirjat sekä vuosikertomus ovat osakkeenomistajien nähtävillä 21.2.2012 alkaen internetissä yhtiön kotisivuilla www.yit.fi. Yhtiön painettu vuosikertomus vuodesta 2011 postitetaan sitä pyytävälle. Hallituksen ehdotukset ja tilinpäätösasiakirjat ovat nähtävissä yhtiökokouksessa.

Yhtiökokouksen pöytäkirja on nähtävillä internetissä yhtiön kotisivuilla www.yit.fi viimeistään 27.3.2012.

 

C. Ohjeita yhtiökokoukseen osallistujille

1. Osakasluetteloon merkitty osakkeenomistaja

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on 1.3.2012 rekisteröity Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiökokoukseen osallistuvan osakkeenomistajan tulee ilmoittautua viimeistään 8.3.2012 jollakin seuraavista tavoista:

a) YIT Oyj:n internetsivujen kautta www.yit.fi/yhtiokokous noudattaen siellä annettuja ohjeita

b) Telefaksilla numeroon 020 433 2077

c) Puhelimitse numeroon 050 5608865

d) Kirjeitse osoitteeseen YIT Oyj, Marja Salo, PL 36, 00621 Helsinki.

Internetin välityksellä, telefaksilla, puhelimitse tai kirjeitse ilmoittauduttaessa viestin on oltava perillä ennen ilmoittautumisajan päättymistä 8.3.2012 klo 16.00.

Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus tai y-tunnus sekä mahdollisen avustajan tai asiamiehen nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Osakkeenomistajien YIT Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä. 

2. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen niiden osakkeiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon 1.3.2012. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon viimeistään 8.3.2012 klo 10.00 mennessä. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään hyvissä ajoin omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien rekisteröitymistä tilapäiseen osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen.  Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua varsinaiseen yhtiökokoukseen, merkittäväksi tilapäisesti yhtiön osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.

3. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja, tai hänen on muuten luotettavalla tavalla osoitettava olevansa oikeutettu edustamaan osakkeenomistajaa. Mikäli osakkeenomistaja osallistuu yhtiökokoukseen usean asiamiehen välityksellä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla, on ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

Mahdollisista valtakirjoista pyydetään kertomaan ilmoittautumisen yhteydessä ja alkuperäiset valtakirjat pyydetään toimittamaan ennen ilmoittautumisajan päättymistä osoitteella YIT Oyj, Marja Salo, PL 36, 00621 Helsinki.

4. Muut tiedot

Yhtiökokoukseen osallistuvalla osakkeenomistajalla on osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus kokouksessa käsiteltävistä asioista.

YIT Oyj:llä on kokouskutsun päivänä yhteensä 127.223.422 osaketta, jotka edustavat yhtä monta ääntä.

 

Helsinki 1.2.2012


YIT Oyj
Hallitus

 

Jakelu: NASDAQ OMX, keskeiset tiedotusvälineet, www.yit.fi

YIT viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2012. Yhtiö perustettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1912. Tänä päivänä YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2011 YIT:n liikevaihto oli noin 4,4 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi