Parex banka valstij atmaksā 8 miljonus latu


Akciju sabiedrība Parex banka Finanšu ministrijai atmaksājusi 8 miljonus latu, tai skaitā 5 miljonus latu no valsts iepriekš veiktā ieguldījuma bankā un 3 miljonus latu procentu maksājumos par valsts atbalsta izmantošanu. Šobrīd valsts no Parex bankas atguvusi jau 75 miljonus latu un saņēmusi 102 miljonus latu procentu maksājumos par valsts atbalsta izmantošanu.

Jau 2011.gadā Parex banka valstij pirms termiņa atmaksājusi 7 miljonus latu. Kopš 2010. gada 1. augusta līdz šim brīdim Parex banka no problemātisko kredītu restrukturizācijas ir atguvusi vairāk nekā 220 miljonus latu. Lielākā daļa atgūto līdzekļu tika  novirzīti 164 miljonu sindicētā kredīta atmaksai, tādā veidā atslogojot valsts budžetu un nodokļu maksātājus no būtiskām kredītsaistībām.   

 

Papildus uzziņai: 

Parex bankas darbība ir koncentrēta trijos galvenajos virzienos – kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un nekustamo īpašumu pārvaldīšana.  Aizvien lielāku īpatsvaru Parex bankas darba kārtībā iegūst nekustamo īpašumu joma – pārsvarā tā ir īpašumu atsavināšana, pārņemšana un pārvaldīšana. Uzlabojoties  nekustamo īpašumu tirgum, ir Parex banka plāno maksimāli izdevīgu nekustamo īpašumu realizāciju ar mērķi iegūt nepieciešamos naudas līdzekļus valsts ieguldījuma atmaksai. Parex bankas  nekustamo īpašumu  portfelis 2011. gada 30. septembrī sastāvēja no vairāk nekā 800 objektiem.  

         Marita Ozoliņa-Tumanovska
         Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
         Tālr. 67779142 vai 29287169
         E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv