Helårsrapport 2011 - FormueEvolution II A/S

Fondsbørsmeddelelse nr. 02/12


Resultat

FormueEvolution I A/S har i 2011 realiseret et underskud på 13,4 mio. kr. før skat. Resultatet betragtes som utilfredsstillende.

Aktiebeholdningen har i specielt 2. halvår af 2011 været overvægtet i forhold til basisporteføljen, hvilket har bidraget negativt til årets resultat. Særligt den relative store andel af europæiske og emergingmarkets aktier har i 2011 givet kurstab.

Selskabets finansieringsvalutaer var indtil august måned primært været CHF og JPY. Efter fornyet massivt pres på Euro´en, som følge af den europæiske gældkrise, med deraf kraftigt svingende og stigende CHF og JPY over for DKK, blev det besluttet at DKK og EUR fremadrettet skulle være de primære finansieringsvalutaer. For hele året er der realiseret et mindre tab på valutaforretninger.  

Positive resultatforventninger for 2012

Selvom der fortsat er mange udfordringer for den globale økonomi herunder i særlig grad udfordringerne omkring den europæiske gældskrise, er det forventningen, at der i løbet af 2012 vil komme en bedring. Den nuværende prisfastsættelse af aktier bør give basis for en positiv kursudvikling for de globale aktiemarkeder, hvilket vil understøtte forventninger om et positivt resultat for 2012. Resultatet for 2012 er dog behæftet med stor usikkerhed, idet gældskrisen fortsat langt fra er løst endnu og resultatet vil i høj grad afhænge af udviklingen på de finansielle markeder gennem 2012.

Venlig hilsen

Anders Andersen

Direktør

Henvendelser vedrørende meddelelsen til

direktør Anders Andersen, tlf. 74 37 46 85


Attachments