FLSmidth tilbyder AUD 11 pr. aktie for det australske selskab Ludowici


Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 09-2012, 23. februar 2012

FLSmidth har i dag forhøjet sit tilbud om - i henhold til en særlig købsaftale (scheme of arrangement) - at overtage alle aktierne i Ludowici Limited (Ludowici) til AUD 11,00 pr. Ludowici-aktie (med fradrag af eventuelt udbytte som Ludowici måtte beslutte, udbetale eller deklarere før transaktionen er gennemført).

Prisen svarer til en enterprise value på cirka AUD 388 mio. kontant på gældfri basis. Den tilbudte pris udgør en præmie på 214% i forhold til aktiekursen den 18. januar 2012 på AUD 3.50 og svarer til en EV/EBITDA-multipel for 2011 på 13,9x, baseret på FLSmidths forventning om et proforma EBITDA-resultat for 2011 på AUD 28 mio.

Den tilbudte forhøjelse af tilbudskursen til AUD 11,00 (med fradrag af eventuelt udbytte som Ludowici måtte beslutte, udbetale eller deklarere før transaktionen er gennemført) vil ikke blive gennemført, hvis The Weir Group PLCs (Weirs) anmeldelse til den australske myndighed for virksomhedsovertagelser (Takeovers Panel) (jf. selskabsmeddelelse 07 - 2012) resulterer i en kendelse som betyder, at tilbuddet ikke kan gennemføres, herunder fordi den australske myndighed fastslår, at udtalelsen som anmeldelsen vedrører, var et endeligt tilbud og ikke står til at ændre.

Forhøjelsen af FLSmidths tilbud er blevet meddelt til Ludowici, og FLSmidth afventer Ludowicis tilbagemelding. Bortset fra prisen foreslås der ingen ændringer til den særlige købsaftale (Scheme Implementation Agreement), som FLSmidth og Ludowici indgik den 16. februar 2012, jf. selskabsmeddelelse 07 - 2012.

Baggrunden for FLSmidths forhøjelse af sit tilbud er, at Weir den 23. februar 2012 har meddelt, at selskabet har afgivet et bindende tilbud til Ludowicis bestyrelse om i henhold til en særlig købsaftale (scheme of arrangement) at overtage alle aktierne i Ludowici til en tilbudspris på AUD 10,00 pr. Ludowici-aktie med fradrag af udbytte (dvs. den samme pris som FLSmidth tidligere har tilbudt) forudsat, at FLSmidth ikke får lov af den australske myndighed for virksomhedsovertagelser til at forhøje sit tilbud ud over AUD 7,20 pr. Ludowici-aktie. Weirs tilbud gælder, forudsat det accepteres af Ludowicis bestyrelse inden kl. 17.00 (lokal tid Sydney) fredag den 24. februar 2012.  

-------------------------------------

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Corporate Communications & Investor Relations

 

 

 


Attachments

Link til PDF version