“Olainfarm” apmeklē veselības ministre Ingrīda Circene

Šodien, 2012.gada 29.februārī, AS “Olainfarm” apmeklēja veselības ministre Ingrīda Circene un kopā ar uzņēmuma valdes priekšsēdētāju Valēriju Maliginu atklāja paplašināto Hromotogrāfijas centru. Veselības ministre Ingrīda Circene iepazinās arī ar AS “Olainfarm” gatavo zāļu formu ražotni un citiem pēdējo gadu laikā veiktajiem uzlabojumiem uzņēmumā.


Olaine, 2012.gada 29.februāris, 2012-02-29 14:41 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- ”Olainfarm” ir pierādījis, ka ar efektīvu un kvalitatīvu darbu var panākt stabilu ekonomisko attīstību, neskatoties uz finanšu krīzi. Tas ir piemērs arī citiem Latvijas uzņēmumiem,” iespaidos dalās veselības ministre Ingrīda Circene.

 Hromotogrāfijas centrs ir Kvalitātes kontroles departamenta struktūra, kurā tiek veikta analītiska testēšana ar instrumentālām hromotogrāfiskajām metodēm, izstrādātas un validētas jaunas zāļu kontroles metodes. Tajā notiek arī hromotogrāfijas analīzes zāļu, aktīvo farmaceitisko vielu, ķīmisko produktu un to starpproduktu kvalitātes pārbaude, kā arī starpprocesu kontrole.

 Hromotogrāfijas centrs sākotnēji tika atklāts 2007.gada janvārī. Lai palielinātu tā kapacitāti, 2011.gada beigās tika veikta Hromotogrāfijas centra telpu paplašināšana, iekārtošana ar laboratorijas mēbelēm un aprīkošana ar modernām hromotogrāfijas  iekārtām. Modernizācijas rezultātā Hromotogrāfijas centra telpu platība ir dubultojusies un sasniegusi 400 kvadrātmetrus. Tajā ir izveidotas 12 jaunas papildu darba vietas. Jaunās iekārtas palielinās labaratoriju ražošanas spējas zinātnisko darbu pētniecības jomā un jaunu medikamentu izgudrošanā.

 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

         Papildu informācija:
         Salvis Lapiņš
         AS „Olainfarm“ valdes loceklis
         mob. tālr. +37126448873
         e-pasts: slapinsh@olainfarm.lv