Outokummun ruostumaton teräs tukee uusiutuvan energian tuotantoa aurinkoenergiahankkeessa


LEHDISTÖTIEDOTE
29.2.2012 klo 10.00

Outokumpu toimittaa 650 tonnia ruostumattomasta teräksestä tehtyjä kvarttolevyjä, joita käytetään kuuman nitraattisuolasäiliön rakentamisessa Crescent Dunes -aurinkovoimalaan Yhdysvaltoihin Nevadassa sijaitsevaan Tonapahiin. Suolasäiliö on osa lämmön talteenottojärjestelmää, jossa energiaa voidaan varastoida 10-15 tunnin ajan. Tekniikka mahdollistaa aurinkovoimalan keskeytymättömän toiminnan ja edistää siten aurinkoenergian kaupallista kannattavuutta.

Kuumuutta kestävästä ruostumattomasta 347H-teräslaadusta valmistetut kvarttolevyt toimitetaan Felguera IHI:lle, joka vastaa uuden aurinkovoimalan suolasäilytysjärjestelmän valmistamisesta aina käyttöönottoon asti. Levyt valmistetaan Outokummun kvarttolevy-yksikössä Degerforsissa Ruotsissa.

Suolasäiliön 600 asteen lämpötila asettaa korkeat vaatimukset materiaalivalinnalle. Outokumpu valittiin toimittajaksi teknisen asiantuntemuksensa vuoksi ja määritetty kuumuutta kestävä teräslaatu on erittäin korroosionkestävää ja sietää korkeita lämpötiloja.

"Aurinkoenergian merkitys uusiutuvana energianlähteenä on kasvamassa teknisen kehityksen myötä. Toivomme, että tämä hanke lisää tietoisuutta ruostumattoman teräksen käytöstä ja hyödyistä aurinkoenergian tuotannossa", sanoo Erik Johansson Outokummulta.

Solar Reservesin omistama Crescent Dunes -aurinkovoimala on Yhdysvaltain ensimmäinen kaupallisen mittakaavan aurinkovoimala. Valmistuessaan se on myös luokkansa suurin maailmassa ja tuottaa uusiutuvaa energiaa noin 75 000 taloudelle. Hankkeen arvioidaan valmistuvan 15 kuukauden kuluessa.

Lisätietoja:

Erik Johansson, myyntipäällikkö, Outokumpu S.A., puhelin +34 944 936 771, matkapuhelin +31 609 888 446

OUTOKUMPU OYJ

Outokumpu on yksi maailman johtavista ruostumattoman teräksen tuottajista, jonka visiona on olla alan kiistaton ykkönen. Useilla eri aloilla toimivat asiakkaamme ympäri maailmaa käyttävät ruostumatonta terästämme ja palvelujamme. Ruostumaton teräs on sataprosenttisesti kierrätettävä, erittäin luja ja pitkäikäinen materiaali, joka on kestävän tulevaisuuden tärkeimpiä rakennusaineita. Outokummun palveluksessa on noin 8 000 henkilöä yli 30 maassa. Pääkonttori sijaitsee Espoossa. Outokumpu on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä. www.outokumpu.com


Attachments