ABLV Bank kļuvusi par biedru biržā NASDAQ OMX Riga


Rīga, Latvija, 2012-03-01 08:49 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- NASDAQ OMX Riga informē, ka no šodienas ABLV Bank, AS ir apstiprināta par biedru fondu biržā NASDAQ OMX Riga. Tādejādi ABLV Bank kļuvusi par divdesmit septīto uzņēmumu, kuram piešķirts NASDAQ OMX Riga biedra statuss. 

NASDAQ OMX Riga biedra statuss ABLV Bank un tās klientiem nodrošina tiešu pieeju tirdzniecībai ar Latvijas vērtspapīru tirgū iekļauto uzņēmumu akcijām, parāda vērtspapīriem un ieguldījumu fondu daļām. Tāpat tas ļaus ABLV Bank nākotnē nepastarpināti nodrošināt likviditāti bankas emitētajām obligācijām. 

ABLV Bank biržas biedra tirdzniecības kods ir ABLV. No šodienas NASDAQ OMX Baltijas fondu biržās kopā ir 37 biedri – gan vietējās, gan starptautiskās bankas un brokeru sabiedrības. 

„Mēs esam gandarīti par pievienošanos NASDAQ OMX. Vistuvākajā laikā iekļausim mūsu emitētās obligācijas NASDAQ OMX Riga parāda vērtspapīru sarakstā. Plānojam kļūt par vienu no aktīvākajiem biržas biedriem, jo arī turpmāk emitēsim obligācijas un piedāvāsim tās ne tikai mūsu klientiem, bet arī citiem ieguldītājiem, pakāpeniski aizvietojot ilgtermiņa depozītus ar obligācijām kā likvīdāku un ienesīgāku investīciju instrumentu,” atzīmē ABLV Bank valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis.

 

Par ABLV Bank*

ABLV Bank ir lielākā neatkarīgā privātā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem — Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86% no bankas pamatkapitāla. ABLV grupā ietilpst ABLV Bank, AS; ABLV Capital Markets, IBAS; ABLV Asset Management, IPAS; ABLV Transform Partnership, KS; ABLV Consulting Services, AS; ABLV Corporate Services, SIA; New Hanza City, SIA un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Dušanbē, Baku un Taškentā.
*Informāciju sniegusi ABLV Banka.

Papildu informācija par ABLV Bank: http://www.ablv.com/
Informācija par NASDAQ OMX Baltijas akciju tirgu: http://www.nasdaqomxbaltic.com/

 

Par NASDAQ OMX

NASDAQ OMX Group, Inc. ir pasaulē lielākā biržu kompānija. Tās pakalpojumi - tirdzniecības iespējas investoriem, kotēšanās iespējas uzņēmumiem un biržu tehnoloģijas – tiek sniegti sešos kontinentos. NASDAQ OMX grupas biržās kotējas apmēram 3500 kompānijas; NASDAQ OMX grupa piedāvā dažādus kapitāla piesaistes risinājumus uzņēmumiem visā pasaulē, to skaitā tās organizētajā publiskajā vērtspapīru tirgū ASV, NASDAQ OMX Nordic, NASDAQ OMX Baltic, NASDAQ OMX First North un 144A PORTAL Market. Kompānija piedāvā tirdzniecības iespējas ar dažādiem aktīviem, to skaitā akcijām, derivatīviem, parāda vērtspapīriem, precēm, strukturētajiem produktiem un biržās tirgojamajiem fondiem (ETF). NASDAQ OMX grupas izstrādātās biržu tehnoloģijas nodrošina tirdzniecības, norēķinu un uzskaites pakalpojumus vairāk kā 70 biržās, norēķinu centros un centrālajos depozitārijos vairāk kā 50 valstīs. Apzīmējums NASDAQ OMX Nordic un NASDAQ OMX Baltic ietver sevī Helsinku, Kopenhāgenas, Stokholmas, Islandes, Rīgas, Tallinas un Viļņas fondu biržu kopējo piedāvājumu. Lai iegūtu plašāku informāciju par NASDAQ OMX grupu, apmeklējiet http://www.nasdaqomx.com/; sekojiet NASDAQ OMX Facebook (http://www.facebook.com/nasdaq) un Twitter (http://www.twitter.com/nasdaqomx).
 
 

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements

The matters described herein contain forward-looking statements that are made under the Safe Harbor provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These statements include, but are not limited to, statements about NASDAQ OMX's products and offerings. We caution that these statements are not guarantees of future performance. Actual results may differ materially from those expressed or implied in the forward-looking statements. Forward-looking statements involve a number of risks, uncertainties or other factors beyond NASDAQ OMX's control. These factors include, but are not limited to factors detailed in NASDAQ OMX's annual report on Form 10-K, and periodic reports filed with the U.S. Securities and Exchange Commission. We undertake no obligation to release any revisions to any forward-looking statements.

 

         Anda Zvīgule
         Biržas NASDAQ OMX Riga Korporatīvo komunikāciju speciāliste
         Tālr.: +371 67 212 431