eQ OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET


eQ OYJ                                                 PÖRSSITIEDOTE

 

 

 

                                    13.3.2012, KLO 17.50

 

 

 

eQ OYJ:N VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÄÄTÖKSET

 

eQ Oyj:n varsinainen yhtiökokous, joka pidettiin tiistaina 13. maaliskuuta 2012 Helsingissä, teki päätöksen seuraavista asioista:

 

 

Tilinpäätöksen vahvistaminen

 

eQ Oyj:n varsinainen yhtiökokous vahvisti yhtiön tilinpäätöksen, sisältäen konsernitilinpäätöksen, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen vuodelta 2011.

 

 

Taseen osoittaman tuloksen käsitteleminen

 

Vahvistettiin hallituksen ehdotus, että osinkoa jaetaan 0,12 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 16.3.2012 on merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Hallitus ehdottaa, että osinko maksetaan 26.3.2012.

 

 

Vastuuvapaus hallitukselle, toimitusjohtajille ja toimitusjohtajan sijaisille

 

Yhtiökokous myönsi vastuuvapauden hallituksen jäsenille ja toimitusjohtajille ja toimitusjohtajan sijaisille.

 

 

Hallituksen jäsenten lukumäärän, jäsenten valitseminen ja hallituksen jäsenten palkkiot

 

Yhtiökokouksen päätöksen mukaan eQ Oyj:n hallitukseen valitaan viisi jäsentä ja jäseniksi valittiin uudelleen Ole Johansson, Georg Ehrnrooth, Eero Heliövaara sekä Jussi Seppälä sekä uutena jäsenenä Christina Dahlblom toimikaudeksi, joka päättyy seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä. Yhtiökokous päätti, että hallituksen jäsenille maksetaan palkkioita seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 3 300 euroa ja jäsenille 1 800 euroa kuukaudessa ja että matkustus- ja majoituskustannukset korvataan yhtiön kulukorvauskäytännön mukaan. Järjestäytymiskokouksessaan heti yhtiökokouksen jälkeen hallitus valitsi Ole Johanssonin hallituksen puheenjohtajaksi.

 

 

Tilintarkastajat ja tilintarkastajien palkkiot

 

Yhtiön tilintarkastajana jatkaa KHT-yhteisö Ernst & Young Oy, päävastuullisena tilintarkastajana KHT Ulla Nykky. Tilintarkastajille päätettiin maksaa palkkio yhtiön hyväksymän laskun perusteella.

 

 

Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

 

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään enintään 500.000 oman osakkeen hankkimisesta muutoin kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa yhtiön vapaalla omalla pääomalla osakkeiden hankintahetken markkinahintaan NASDAQ OMX Helsinki Oy:n järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä. Osakkeiden määrä vastaa noin 1,49 prosenttia yhtiön osakkeiden kokonaismäärästä. Osakkeita voidaan hankkia yhtiön pääomarakenteen kehittämiseksi, käytettäväksi mahdollisten yrityskauppojen tai –järjestelyjen rahoittamisessa tai toteuttamisessa tai osana yhtiön kannustinohjelmaa. Osakkeet voidaan edellä mainittujen tarkoitusten toteuttamiseksi pitää yhtiöllä, luovuttaa tai mitätöidä. Hallitus päättää muista omien osakkeiden hankkimiseen liittyvistä seikoista. Valtuutus kumoaa aiemmat omien osakkeiden hankkimisvaltuutukset ja on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

 

 

Hallituksen valtuuttaminen päättämään osakeannista sekä osakkeisiin

oikeuttavien erityisten oikeuksien antamisesta

 

Yhtiökokous valtuutti hallituksen päättämään yhteensä enintään 5.000.000 osakkeen antamisesta yhdessä tai useammassa erässä osakeannilla ja/tai antamalla osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:ssä tarkoitettuja osakkeisiin oikeuttavia erityisiä oikeuksia. Määrä vastaa noin 14,94 prosenttia yhtiön osakkeiden kokonaismäärästä. Valtuutusta esitettiin käytettäväksi mahdollisten yrityskauppojen tai -järjestelyjen rahoittamiseen ja toteuttamiseen, yhtiön taseen ja rahoitusaseman vahvistamiseen, yhtiön kannustinohjelmien toteuttamiseen tai muihin hallituksen päättämiin tarkoituksiin. Valtuutus sisältää hallituksen oikeuden päättää kaikista osakeannin sekä osakeyhtiölain 10 luvun 1 §:n mukaisten erityisten oikeuksien antamisen ehdoista, mukaan lukien osakkeiden tai osakkeisiin oikeuttavien erityisten oikeuksien saajat ja maksettavan vastikkeen määrä. Valtuutus sisältää siten myös oikeuden antaa osakkeita tai erityisiä oikeuksia suunnatusti eli osakkeenomistajien etuoikeudesta poiketen laissa määritellyin edellytyksin. Osakeanti voi osakeyhtiölaissa mainituin edellytyksin olla myös maksuton. Valtuutus kumoaa aiemmat antivaltuutukset ja on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

 

 

 

 

Helsinki 13.3.2012

 

 

eQ Oyj

 

Janne Larma

 

Toimitusjohtaja

 

 

 

 

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Janne Larma, puh. +358 40 500 4366

  

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, www.eq.fi

  

eQ -konserni on kotimainen varainhoitoon ja corporate finance toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. Konserni tarjoaa sijoitus, pääoma ja hedge fund rahastoihin liittyviä palveluita sekä perinteistä varainhoitoa instituutioasiakkaille ja yksityishenkilöille. Konsernin hallinnoitavat varat ovat yhteensä noin 3,5 miljardia euroa. Lisäksi konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.

 

Lisätietoa konsernista saa sivuilta www.eq.fi.