Petrogrand AB har ingått ett optionsavtal med Geogroup, avseende en försäljning om 5 % av Petrogrand E & P.


Stockholm, Sverige, 2012-03-13 18:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --
Petrogrand har ingått ett optionsavtal med Geogroup, avseende en försäljning om 5 % av Petrogrand E & P.

Petrogrand kan idag meddela att vi framgångsrikt har fullföljt de tidigare kommunicerade förhandlingarna med den strategiska samarbetspartnern och ingått optionsavtal med Geogroup, som innebär att Geogroup har rätt att förvärva 5 % av Petrogrand E & P och Petrogrand AB har rätt till att förvärva 5 % av Geogroup. Optionerna har en löptid på två år. Petrogrand E & P äger licensen Nizhnepaninsky. Värderingarna är baserade på det egna kapitalet i respektive bolag med hänsyn taget till de nedlagda kostnaderna. 

Geogroup är en ingenjörsfirma specialiserad på geologi och prospekteringsarbete. Bolagets specialister har mer än 25 års erfarenhet av prospekteringsarbete i Tomskområdet. Bolaget startades 2005 och har mycket god geologisk expertis. De har framgångsrikt samarbetat med lokala myndigheter, forskningsenheter och bolag under många år. En av de ledande geologerna och medgrundare är V.I. Sedunov.

”Jag är mycket glad att vi kunnat skapa denna strategiska allians med ett av regionens ledande bolag. Med detta samarbete stärker vi Petrogrand inför vårt framtida arbete i regionen” kommenterar Maks Grinfeld, VD, Petrogrand AB.

  

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Maks Grinfeld, VD, tel: +46-8-5000 78 10
Sven-Erik Zachrisson, styrelseordförande, tel: +46-8-5000 78 10
Certified Adviser First North: Mangold Fondkommission AB

Aktsamhetsuppmaning:
Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Petrogrand ABs ("Petrogrand") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s.k. "forward looking statements" om Petrogrands framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck. Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för Petrogrand förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information.

Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till I) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari Petrogrand har verksamhet, II) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, III) Petrogrands förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", IV) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, V) valutakursförändringar, i synnerhet vad avser relationen RUR/USD. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje oljeprospekterings- och oljeproduktionsbolag på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för Petrogrand komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade.

 


Attachments