YIT OSTI DALA ELMONTAGE LINDKVIST & BODIN AB:N BORLÄNGESSÄ RUOTSISSA


Helsinki, 2012-03-16 12:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- YIT OYJ            LEHDISTÖTIEDOTE           16.3.2012 klo 13.00

 

YIT OSTI DALA ELMONTAGE LINDKVIST & BODIN AB:N BORLÄNGESSÄ RUOTSISSA

YIT on ostanut Ruotsissa Tukholman ja Taalainmaan alueella toimivan Dala Elmontage Lindkvist & Bodin AB:n. Yrityksen liikevaihto on noin 5 milj. euroa (45 milj. Ruotsin kruunua), ja se työllistää noin 30 ihmistä.

Vuonna 1972 perustettu Dala Elmontage on asemansa vakiinnuttanut sähköyhtiö. Sähköasennusten lisäksi sen toimialaan kuuluvat hälytysjärjestelmät, tiedonsiirto, televiestintä, televisiojärjestelmät, automaatio ja prosessinohjaus esimerkiksi sairaaloissa, kouluissa, hoitokodeissa, teollisuuslaitoksissa ja liikekiinteistöissä.

”Yrityshankinta vahvistaa asemaamme Borlängen kunnan alueella ja noudattaa strategiaamme toimia paikkakunnilla, jotka kasvavat ja laajenevat nopeasti. Toivotamme uudet työntekijät lämpimästi tervetulleeksi yhtiöömme”, sanoo YIT Sverige AB:n toimitusjohtaja Jörgen Mattsson.

Dala Elmontage toimii pääasiassa Taalainmaalla, mutta se on kehittänyt uusien asuinrakennusten sähköasennuksiin konseptin, jota se käyttää menestyksekkäästi myös Tukholman alueella. ”Yrityksessämme tehtiin sukupolvenvaihdos, ja meidän oli tehtävä myös monia laajentumiseen ja yrityshankintoihin liittyviä päätöksiä. Tässä yhteydessä YIT tuli esille yhtenä vaihtoehtona. Yrityskauppa mahdollistaa kehityksen ja vahvistaa myös markkina-asemaamme”, sanoo Dala Elmontage Lindkvist & Bodin AB:n omistaja Niklas Bodin.

Kauppa saadaan päätökseen 1.4.2012. Sen jälkeen Dala Elmontage jatkaa toimintaansa YIT:n tytäryhtiönä.

Lisätietoja:
Inge Bodin, Omistaja, Dala Elmontage AB, Puh. +46 70 628 57 03
Niklas Bodin, Omistaja, Dala Elmontage AB, Puh. +46 70 628 63 78
Mattias Grop, Aluejohtaja, YIT Sverige AB, Puh. +46 243 669 97

YIT OYJ

 

Virva Salmivaara
Viestintäjohtaja

 

 

YIT viettää 100-vuotisjuhlaa vuonna 2012. Yhtiö perustettiin Suomen suuriruhtinaskuntaan vuonna 1912. Tänä päivänä YIT on merkittävä eurooppalainen kiinteistö- ja rakennusalan sekä teollisuuden palveluyritys. Palvelemme asiakkaita 14 maassa, Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa, Venäjällä sekä Baltian maissa, 26 000 ammattilaisen voimin. Olemme kasvaneet asiakkaidemme kanssa ja kehittäneet palvelujamme yhteiskuntien muuttuessa. Aiomme jatkaa samalla polulla. Visionamme on olla edelläkävijä hyvän elinympäristön luojana ja ylläpitäjänä. Vuonna 2011 YIT:n liikevaihto oli noin 4,4 miljardia euroa. YIT:n osake noteerataan NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.yit.fi

 YIT on Ruotsin johtava kiinteistötekniikan asennus- ja huoltopalvelujen tarjoaja. Yhtiö tarjoaa kattavan valikoiman teknisiä asennus-, käyttö- ja kunnossapitopalveluja sekä kiinteistöjohtamista. Muun muassa sähkö-, lämmitys-, ilmanvaihto-, jäähdytys-, viemäri-, prosessiaine-, turvallisuus- ja suojausjärjestelmien ja tietoliikenne- ja puhelinverkkojen asennuksilla edistetään kannattavuutta, turvallisuutta ja parempaa elinympäristöä. YIT:llä on yli 4 700 työntekijää noin 100 toimipistettä eri puolilla Ruotsia.