Maaliskuun huutokauppa jälleen kaikkien aikojen paras

Vantaalla 19.3.2012 klo. 16.00


Tänään päättynyt Saga Furs Oyj:n huutokauppa oli sekä välitysmyynnin arvolla että ostajien määrällä mitattuna yhtiön kaikkien aikojen suurin. Huutokaupan välitysmyynnin arvo oli 305 miljoonaa euroa. Päättynyt huutokauppa toi Suomeen viidessä päivässä 148 miljoonaa euroa vientituloa, josta runsaat 90 prosenttia kanavoituu pieniin Pohjanmaan kuntiin.

- Minkkien hinnat olivat jo ennen tätä noteerausta erittäin korkealla tasolla, ja kova kysyntä nosti hintoja edelleen. Ketunnahkojen hintataso niin ikään kohosi kautta linjan yhtiön joulukuun huutokaupasta, Saga Furs Oyj:n toimitusjohtaja Pertti Fallenius sanoo. Huutokauppaan antoi uuden säväyksen kiinalaisen muotiteollisuuden lisääntynyt kiinnostus Saga®-minkin- ja –ketunnahkoja kohtaan.

Huutokaupan päätöspäivänä myyntivuorossa oli noin 500.000 Saga®-siniketunnahkaa. Tarjonta myytiin sataprosenttisesti, ja siniketunnahkojen keskihinnaksi muodostui 142 euroa, mikä on kahdeksan prosenttia enemmän kuin joulukuussa. Siniketunnahkojen suurin ostaja oli Hongkong/Kiina, mutta hankintoja tehtiin myös Venäjälle, Turkkiin ja Eurooppaan.

- Siniketunnahkojen, suomalaisen kettutuotannon peruskiven, maltillinen hinnannousu oli tuotteen jatkonäkymien kannalta positiivista; markkinoiden ylikuumentuminen vältettiin. Tervetullutta oli myös hintarakenteen korjaantuminen siten, että hintaerot eri laatu- ja kokoluokkien välillä kaventuivat.

Kaikkien huutokaupassa myytyjen Saga®-ketunnahkojen keskihinnaksi muodostui 147 euroa. Yhtiön tilikauden päähuutokaupassa myytiin yhteensä 2,5 miljoonaa minkin- ja yli 800.000 ketunnahkaa, ja huutokauppaan osallistui enimmillään yli 800 ostajaa.

Yhtiön seuraava ja samalla tilikauden viimeinen huutokauppa järjestetään 8.-13.6.2012.

 

Lisätietoja: Viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Päivi Mononen-Mikkilä, puhelin 050 5120 322

Saga Furs Oyj on maailman ainoa pörssissä noteerattu turkishuutokauppayhtiö, joka tarjoaa sataprosenttisesti sertifioituja nahkavalikoimia. Saga Furs Oyj -konsernin kokonaismyynnin arvo tilikaudella 2010/2011 oli 595 MEUR ja liikevaihto 54 MEUR. Päämarkkina-alueemme ovat Eurooppa, Venäjä ja Kaukoitä. Yhtiö tukee vastuullisuuden periaatteiden mukaisesti tapahtuvaa eurooppalaista turkiskasvatusta ja markkinoi Saga Furs® -merkillä tuotettuja ketun-, suomensupin- ja minkinnahkoja ostajille neljä kertaa vuodessa pidettävissä kansainvälisissä huutokaupoissa.

www.sagafurs.com