StreamServes förre VD och CTO Dennis Ladd går till Anoto


Digital pennspecialist stärker affärsområdet Business Solutions
 

Lund och Boston, 20 mars, 2012 - Anoto AB (publ.) meddelar idag att Dennis Ladd, innovatör och ledare inom Enterprise Content Management teknologi, har anställts som Chief Strategy Officer. Han kommer att rapportera till VD Stein Revelsby och tillträder sin tjänst den 1 mars. Hans primära uppgifter blir att utveckla Anotos produktportfölj och strategiska allianser inom affärsområdet Business Solutions.

Dennis Ladd som har arbetat med affärssystem i över 25 år har tillbringat större delen av sin karriär hos mjukvaruleverantörerna SAP och StreamServe. För mer än 20 år sedan började Dennis Ladd arbeta på SAPs forsknings- och utvecklingsavdelning i Walldorf, Tyskland. Där bidrog han på ett avgörande sätt under 10 år till utvecklingen av SAPs huvudprodukt ERP som blev standarden för affärsprogram för Fortune 500 företag.

Som CTO på Sverige-baserade StreamServer var Dennis Ladd en drivande kraft bakom deras produkter för automatiserad affärskommunikation, som nu används av fler än 7000 företag runt om i världen. Som StreamServes VD och koncernchef utvecklade Ladd företagets försäljnings- och marknadsföringsstrategi. Han säkrade också strategiska allianser med SAP och Adobe. Ladds framgångsrika vändning av StreamServe ledde till en strategisk fusion med OpenText, ett ledande företag inom Content Management.

”Att Dennis Ladd ansluter sig till Anoto-teamet visar våra intentioner att fortsätta växa inom lösningar för affärsprocesser baserade på digital pennteknologi,” säger Stein Revelsby. ”Dennis gedigna erfarenhet inom affärsapplikationer och dokumentlösningar blir viktig för Anoto och vårt partnernätverk,” fortsätter Revelsby. ”Jag är verkligen imponerad av den potential som finns i Anotos digitala pennlösningar. De hjälper företag att samla in, hantera och presentera information på ett naturligt sätt. Jag ser fram emot att hjälpa Anoto-teamet och dess partners att vidare etablera sig inom utvalda marknader,” avslutar Dennis Ladd.

Informationen är sådan som Anoto Group AB (publ.) ska offentliggöra enligt lagen om börs- och clearingverksamhet och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 20 mars 2012 kl. 08:30.

För ytterligare information kontakta:


Stein Revelsby, VD

Anoto Group AB

Tel: +46 (0)733 45 12 05

Anoto Group AB
Anoto Group är världsledande inom digital penn- och pappersteknologi och är skapare av det första kommersiella systemet för digitala pennor och papper, vilket möjliggör snabb och pålitlig överföring av handskriven text till digital form. Anoto verkar genom ett globalt partnernätverk som fokuserar på användarvänliga lösningar för effektiv insamling, överföring och lagring av data inom olika affärsområden som t. ex. vård, bank och finans, transport och logistik samt utbildning. Anoto Group har ca 80 anställda, kontor i Lund (huvudkontor), Boston och Tokyo. Anoto Group AB:s aktie är noterad på NASDAQ OMX Nordic Small Cap-lista under tickern ANOT. För mer information: www.anoto.com