SEQR blir en del av Sveriges största kassasystem Extenda


Stockholm, 2012-03-21 07:50 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Seamless – som inlett en process för att noteras på börsen Nasdaq OMX – sluter avtal med Sveriges största leverantör av kassasystem, Extenda, för mobila betalningar. Både befintliga och nya kunder kan enkelt och smidigt gå över till att låta kunder betala med mobilen då SEQR blir en del av Extendas standardsystem, och kan på så sätt runda kortutgivarnas dyra avgifter.

Alla handlare som har Extendas kassasystem kan från och med idag ansluta sig till SEQR via Extendas standardintegration och låta sina kunder betala med mobilen.

– Vi vet att handlarna väntar på en standardiserad lösning som är lätt att implementera och att de inte vill investera i ny teknik för att få mobilbetalningar att fungera. Extenda står för 60 procent av de mest respekterade varumärkena i den svenska detaljhandeln som nu enkelt kan ta emot mobila betalningar med SEQR. För Seamless gör detta att utrullningen av SEQR tar ett stort steg framåt, säger Emil Wikström, chef för SEQR på Seamless.

I Seamless lösning för mobila betalningar, SEQR, skannar konsumenten en QR-kod på kassaterminalen för att godkänna att betalning dras från bankkontot. QR-koden identifierar kassan som är kopplad till Seamless transaktionsplattform och konsumenten kan betala direkt eller föra över pengar via sin mobil. Seamless lösning – som patentsökts med totalt 41 olika patentkriterier – gör det därmed möjligt för detaljhandeln att slippa de kostsamma avgifterna till kortföretagen. Tjänsten är kostnadsfri för konsumenter. Se: http://www.seamless.se/seqr/movie.html

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Emil Wikström, MD SEQR, Seamless, tel 08-564 878 00, emil.wikstrom@seamless.se

 

Om Extenda
Extenda är en ledande leverantör av IT-lösningar inom dagligvaru-, varuhus-, mode- och fackhandelskedjor. Totalt har företaget ca 30 000 kassainstallationer i 27 länder, USA och Kanada inräknade. Extendakoncernen har idag ca 160 medarbetare. Företaget med huvudkontor i Stockholm grundades 1982. För mer information besök www.extenda.se.

 

Om Seamless
Seamless är specialiserat på lösningar för betalsystem för mobiltelefoner såsom överföring av pengar mellan mobiler (Mobile Money) och kontantkortsladdning. Seamless transaktionsplattform ERS 360° hanterar årligen över 2,4 miljarder transaktioner världen över. Seamless har system för elektronisk kontantkortsladdning och M-handel hos mer än 40 operatörer i 26 länder på tre kontinenter. Seamless lösning SEQR för mobila betalningar i butik och online är patentsökt med totalt 41 olika patentkriterier. Seamless startades 2001 och handlas på Nasdaq OMX First North, kortnamn SDAB. Företaget har sitt huvudkontor i Stockholm och kontor i Mumbai, Indien, Lahore i Pakistan, Riga i Lettland samt Accra i Ghana. Mer information finns på www.seamless.se

Certified Advisor: Evli Bank Plc Stockholm, telefon 08 407 80 00


Attachments